Sacchi szavai a Milan és az Inter játékstílusáról

5

Arrigo Sacchi, korábbi olasz edző állítása szerint ugyan a Milan játékoskerete nem a legerősebb, a csapat mégis sokkal modernebb futballt játszik az Internél. A 76 esztendős szakember megnyilvánulásai nagy felháborodást váltottak ki a Nerazzurri szurkolókból.

Rendkívül szorossá és kiélezetté vált a Scudettóért folytatott verseny Olaszországban. 34 fordulót követően a Milan 74 ponttal a tabella első helyén áll, 2 ponttal megelőzve az azonos meccsszámmal rendelkező Intert. Amíg a piros-feketék a 19. bajnoki címre hajtanak, addig a fekete-kékek a 20. elsőségüket akarják megszerezni.

A bajnoki címért vívott versenyről és a két milánói együttes játékstílusáról Sacchi nyilatkozott a La Gazzetta dello Sport mikrofonjainak. Az olasz szakember kiemelte Paolo Maldini és a vezetőség érdemeit is a Milan eredményei terén.“Nem éppen a Milannak van a legerősebb kerete, de a játékstílusuk alapján ők állnak a legközelebb a modern, európai futballhoz. A Rossoneri jó ideje olyan csapatszellemet demonstrál, amilyet csak nagyon kevesen. Papíron az Inter játékoskerete a legerősebb, de a játékuk az 1960-as évek futballját idézi. Ezt jól csinálják, de ez egy elavult játékstílus és a nemzetközi porondon sem segít.” – mondta Sacchi.

“A Milan egy csapatnyi fiatalból és néhány tapasztalt játékosból áll. Ibrahimovic kiváló játékos volt, de ennyi idősen már nem az többé, ő most egy kiváló ember. Nagy elismerés illeti a vezetőséget, mert Maldini számos ismeretlen játékost igazolt és ebből egy identitással rendelkező nagyszerű csapat kovácsolódott.”

5 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

 1. Tempóra, presszingre gondol leginkább gondolom. Esetleg a 4-2-3-1 formációra!? Bármelyiket lehet modern európainak nevezni. Szerintem teljesen igaza van ebben. De szerintem a kulcs a szervezettség, amit Pioli alkotott. Anno Angliában ezzel az alapossággal, szervezettséggel csodát tett Ranieri, de abszolút más focival, még is működött a legmodernebb és leggazdagabb bajnokságban is. Fontos hiány posztjaink vannak, amikre kellene új emberek, akkor nem csak szervezett és lendületes fiatal csapat leszünk, de végre favoritok is.

 2. Ok, h a Milant szeretné bajnoknak(ahogy itt mindenki, de ekkora hülyeséget mondani)… Kokaint keverhettek a drogjába… Mást sajnos nem tudok elképzelni.

 3. Ismert, hogy Sacchi rühellte a Herrera-féle Inter játékát, és az edzői filozófiájának alapja az 1970-es évek elejének Ajax futballja volt.

  A mostani Inter ugyanakkor messze nem játszik herrerai futballt. A szezon elején szép focit játszott az Inter, és azért Inzaghi nem a Conte-féle játékot vitte tovább. Náluk is megvan a széljáték (azzal, hogy az ő jobb oldaluk annyira nem homály, mint a miénk), és ha Sacchi látta a kupaelődöntőt, és az Inter góljait, akkor átgondolhatta volna a mondandóját, mert egyenesen marhaság, amit mondott. Csak mondanám, hogy az Ajax-féle rendszer is 3-4 védős volt, az egyik középső védő rendre fellépett a középpályára (most ez megfordítva történik, a középpályáról lép vissza labdáért egy játékos, pl. Brozovic, Barella, Kessie, Tonali). Az Inter persze direktebb 3 védős rendszert játszik, és egyébként a meccseik zömén dominálnak, helyzeteik is vannak.
  A Milan esetében korábban mondhatta az öreg, hogy modern focit játszat Pioli, de ezt mostanság nem láttuk sokszor, a letámadásaink nem olyan intenzívek és szervezettek, ami “modern”, az esetleg a 4-2-3-1.
  A játékrendszer viszont nem keverendő össze a stílussal. 4-3-3-ban is lehet védekező felfogásban játszani, és 5-4-1-ben is lehet teljesen nyílt, támadó focit nyomatni.
  Nem csodálom, hogy felháborodtak az interesek, mert ez a Sacchi-nyilatkozat egy hülyeség, kivéve azt a részét, ami a keretek erősségére vonatkozott.

SZÓLJ HOZZÁ!

Please enter your comment!
Add meg a nevedet