Milanello, a csapat edzőközpontja

A csapat edzőközpontja, amely Milanello néven ismert, manapság a világ egyik legnagyobb és legmodernebb edzőközpontja, illetve sportkomplexuma. A terv még 1961-ben született meg, és két évig tartottak az építkezések, majd a 1964-ben hivatalosan is átadták a létesítményt. Miután Silvio Berlusconi a csapat tulajdonosa lett, az edzőközpont nagy részét átalakították, korszerűsítették.

A létesítmény gyakorlatilag lélegzetelállító. Az edzőközpont Milánótól közel 40 km-re fekszik, Varese közelében, amely az autópályáról könnyedén megközelíthető. Az edzések levezetésére összesen hat pálya áll rendelkezésre, ezek közül 1 műfüves.

A központ egy kétszintes klubház, amelyben található két étkező, bár, billiárd-terem, szauna, tárgyalóterem és egy nappali kandallóval. Ráadásul a szoba a csapat legendás edzőjének, Nereo Roccónak is egyik kedvenc helye volt, ahol akár órákat is eltöltött. Az alagsorban található egy orvosi szoba, egy raktár illetve egy parkoló. Emellett a sajtószoba is itt van, ahol a mérkőzés előtti sajtótájékoztatókat tartják. A szobák a felső szinten vannak. Összesen 46 szoba és 56 ágy várja a pihenni kívánó játékosokat. A létesítményben több alkalmazott lesi a játékosok minden kívánságát.

A főépület mellett egy úgynevezett vendégház van, ahová elszállásolják az utánpótlásban – elsősorban a Primavera csapatban – szereplő külföldi játékosokat. Az edzőközpontban két öltöző található: egy a felnőtt csapatnak, másik pedig az utánpótláscsapatok részére.

Továbbá egy konditerem is megtalálható a létesítményben, felszerelve több ultramodern berendezéssel. Itt mindenféle erősítő gyakorlatokat végezhetnek a játékosok.

Anno az Olasz labdarúgó válogatott is itt tréningezett az Európa-bajnokságokra. A Squadra Azzurra 1992-ben és 1996-ban Európa-bajnokságra, 1994-ben és 1998-ban pedig a Világbajnokságra folytatott felkészülést.

Végül pedig meg kell említeni a Milan Lab-t, ahol a játékosokat kezelik. Néhány naponta pedig speciális vizsgálatokat hajtanak végre, illetve itt állítják össze a táplálkozási étrendet.

http://3.bp.blogspot.com/-Gh0FsxmRu_s/TifxvxoOGnI/AAAAAAAAANE/jXEymO1Ud-4/s1600/centro+sportivo+Milanello.jpg