Casa Milan, a klub főhadiszállása

A klub 2014 májusában vette birtokba az új, több mint 9000 négyzetméteres főhadiszállást, amelyet Fabio Novembre építész tervezett. Az épület felhúzása körülbelül 10 millió eurót vett igénybe, a projektet pedig Silvio Berlusconi tulajdonos lánya, Barbara Berlusconi szorgalmazta. A helyszín kiválasztásakor fontos szempont volt, hogy az új székház közel legyen a San Siro stadionhoz és a belvároshoz egyaránt, így esett a választás a portellói területre. Továbbá nem elhanyagolható szempont volt, hogy könnyű legyen megközelíteni a milanellói edzőközpontot, ahol a csapat edz nap mint nap.

Az épületben hatalmas irodaterület áll a személyzet, a vezetőség és az alkalmazottak rendelkezésére. Itt aztán tényleg minden a Milanról szól. Az épületben kialakításra került: múzeum, jegyiroda, étterem, MilanStore és nem utolsósorban a Milan új főhadiszállása (irodája) is ide költözött át. Amikor az ember belép valamelyik egységbe legyen szó az étteremről, a múzeumról, vagy a Store-ról, végig az emberben ott motoszkál az az érzés, mintha ő is a nagy Milan-család tagja lenne. A tervezők mindenben törekedtek arra, hogy a belső kialakítás, elrendezés a mai modern kor elvárásait tükrözze. Nagyon egyszerűen lehet jellemezni a Casa Milant: egyszerű, letisztult és érdekes.

>> MilanStore

Az új 450 négyzetméteres üzletben megvásárolhatóak a klub hivatalos termékei az eredeti mezektől, pólóktól és tréningruháktól kezdve a könyveken át az ajándéktárgyakig. A látogatók bármelyik játékos nevével ellátott mezeket vásárolhatnak és lehetőség van arra, hogy a mezen egyedi illetve saját név/számozás szerepeljen.

>> MondoMilan (Milan múzeum)

A múzeumba látogató szurkolóknak lehetőségük van átélni a klub történetének 116 dicsőséges évét a kezdetektől egészen napjainkig. A legjelentősebb és a legrangosabb kupák a trófea szobában kapnak helyet, valamint megtalálhatóak a Milan-játékosok által megnyert Aranylabdák. Gianni Rivera 1969-ben, Ruud Gullit 1987-ben, Marco Van Basten 1988-ban, 1989-ben és 1992-ben, George Weah 1995-ben, Andrij Shevchenko 2004-ben és Ricardo Kaká 2007-ben nyerte meg a díjat, amelyet az adott év legjobb labdarúgójának adnak. A múzeum célja, hogy minden célcsoport igényeit kielégítse, a gyerekektől a felnőttekig.

>> Cucina Milanello (étterem)

Az étteremben a látogatók számára széles repertoár áll rendelkezésre az ételeket illetően. Lehet menüt rendelni, reggelit, ebédet és persze vacsorát is. Az étterem kínálata összhangban van az egészséges táplálkozással és minőségi ételeket lehet fogyasztani.

A létesítmény előtt egy hatalmas – 25000 négyzetméteres – főtér található, ahol lehetőség van megünnepelni a csapat sikereit. A Casa Milan és a főtér területén ingyenes Wi-Fi szolgáltatás elérhető.