A Milan hosszú évekig nem szerepelt a Bajnokok Ligájában és a nemzetközi tapasztalat hiányát jól tükrözi, hogy alig van olyan játékos a csapatban, aki a Liverpool elleni mérkőzést megelőzően valaha pályára lépett a sorozatban.

A Milan 3-2-es vereséggel zárta a Liverpool elleni szerdai meccset a Bajnokok Ligája csoportkörének első fordulójában. A mérkőzés első félórájában kifejezetten szembetűnő volt a két csapat közti szintkülönbség és a Liverpool hatalmas fölényben játszott. A Milan játékosokon látszódott a megilletődöttség és az idegesség, ennek ellenére 2-1-es vendég vezetéssel vonultak a csapatok szünetre. Sajnos a második játékrészben a liverpooliak megfordították a meccset.

A Liverpool ellen nyolc olyan játékos volt a Milanban, aki élete első Bajnokok Ligája-meccsén lépett pályára, nevezetesen Davide Calabria, Ismael Bennacer, Franck Kessié, Alexis Saelemaekers, Rafael Leao, Ante Rebic, Sandro Tonali és Daniel Maldini, közülük utóbbi kettő csereként kapott lehetőséget.



A kezdőcsapatban pályára lépő játékosok közül Simon Kjaer számított a legrutinosabbnak 7 mérkőzéssel, míg csereként beállva Alessandro Florenzi (44) és Olivier Giroud (41) jelentős tapasztalattal rendelkezett a meccset megelőzően.

BL-RUTIN A MILANBAN:

Florenzi – 44 meccs
Giroud – 41 meccs
Kjaer – 7 meccs
Maignan – 6 meccs
Tomori – 4 meccs
Brahim Diaz – 4 meccs
Hernández – 3 meccs

SZÓLJ HOZZÁ!

Please enter your comment!
Add meg a nevedet