Davide Calabria, a Milan jobbhátvédje szerint a Liverpool nagyon sok problémát okozott nekik, különösen a mérkőzés elején, de kiemelte, hogy ezek a mérkőzések és az ilyen ellenfelek elengedhetetlenek a fejlődéshez.

Az olasz védő élete első mérkőzését játszotta a Bajnokok Ligájában és csapatkapitányként vezette ki a pályára a csapatot a kezdőrúgást megelőzően. Calabria a Milan TV mikrofonjainak értékelt a 3-2-es vereség után.

“Ez egy kemény meccs volt egy lenyűgöző stadionban, ahol nagyon nehéz játszani. Sok játékosunknak ez volt az első mérkőzése a Bajnokok Ligájában. Nyilvánvalóan a Liverpool egy nagyszerű csapat és problémákat okoztak nekünk, különösen a meccs elején. Igazán jól sikerült, hogy fordítani tudtunk az első félidőben. Ezeken a mérkőzéseken apró részletek döntenek a győzelemről és a második játékrészben ezek nem mellettünk szóltak.” – mondta Calabria.“A fordítást követően éberebbnek kellett volna lennünk, hogy megtartsuk az eredményt és három ponttal távozzunk ebből a hihetetlen stadionból. Csalódottak vagyunk, de megragadjuk a pozitívumokat a meccsből. Hosszú évek után ez volt az első BL-meccse a csapatnak, sokan most debütáltunk. Ez a mérkőzés leckeként kell szolgáljon és folytatnunk kell tovább.”

“A játék nagyon magas szintű volt, az angol futball irama ebből a szempontból segít a fejlődésben. Nagyon intenzív meccs volt végig 90 percen keresztül, folyamatos adok-kapok, öt gól és sok izgalom volt.”

“Dicséret jár az ellenfelünknek, mert az elmúlt években magas szintre léptek. Szükségünk van az ilyen ellenfelekre és mérkőzésekre ahhoz, hogy fejlődjünk és emeljük a színvonalat. Még az elején vagyunk és alig várjuk a folytatást. Lehetnek akadályok, de a legfontosabb, hogy hinnünk kell magunkban, mert nagyszerű érzés ezeken a mérkőzéseken játszani és egy álom mindannyiunk számára.”

1 HOZZÁSZÓLÁS

  1. Rendkívül szimpatikus nyilatkozat egy egyébként kiváló teljesítményt nyújtó játékosunktól. Nagyon tetszik, hogy fejlődési lehetőségként tekint ezekre a mérkőzésekre. Jó helyen van nála is az a csapatkapitányi karszalag.

SZÓLJ HOZZÁ!

Please enter your comment!
Add meg a nevedet