2024-05-05 Milan-Ge...
 

2024-05-05 Milan-Genoa

Oldal 2 / 2
 
Anselmo
(@anselmo)

@dreid Én is azt kívánom, hogy így legyen, persze. Örök igazság az is, hogy mindig lesz, aki a tűz képében a fényt és a meleget látja, mások pedig a veszélyt. Ezzel nincs mit tenni, és nem is kell. Én például sokszor azt érzem most, hogy ránk gyulladt a raktárépület, de a reakció az, hogy milyen szépek a lángok és de jó meleg van az éjszakában. Ami igaz is, csak ha tovább jönnek, akkor elégünk.

Nyilván nem véletlenül lázonganak a szurkolók, a Curva Sud, és ha olvasod a nemzetközi cikkeket, mindenféle klubközeli szakértők éles kritikával illetik a vezetőséget. Valamit "érzékelnek", ami előhívja a veszélyérzetüket. Ha ők is csak annyit látnának, hogy csont nélkül 2. lett a csapat, és a BL-ből csak azért estünk ki, mert a világ legjobb csapataival nem bírtunk el (PSG, Dortmund), és különben is, gazdaságilag irigylésre méltó helyzetben van a klub, akkor gondolom mindenki boldog lenne és elégedett. Nem lenne tüntetés, nyílt levelek, durcás játékosok, meg nyomozás a klub ellen. De vannak.

A mondatod végén is ott van a feltételes mód: sokra "lehetünk" képesek. Tehát a keret nem középszerű. Nos, amíg ez nem bizonyosodik be, addig nem lehet erről kijelentő módban beszélni szerintem. Én inkább azt érzem, mindenki hinni szeretné, hogy nem az, mert különben elég kétségbeejtő lenne a helyzet, és abba jobb bele se gondolni. A másik tény, hogy az Inter sokkal kevesebb pénzből, sokkal jobb csapatot épített. Vajon miért lehet ez? 

VálaszIdéz
Közzétéve : 2024.05.07. 15:04
hodyzoli
(@hodyzoli)

@anselmo Szerintem egyébként az Internél sokkal inkább igaz az "ég a ház" hasonlatod. Évről-évre lejjebb ég, max. jól tudják palástolni. De tavaly egy Onana-Skriniar-Dzeko-Lukaku négyest (és előtte is ott volt egy Hakimi-Dumfries csere) pótoltak Sommer-Pavard-Arnautovic-Thuram négyessel, ami nem egy fokkal gyengébb kategória szerintem. Csak Ők nem egy romokban heverő alapról kezdtek el építkezni, hanem egy nagyon erős csapatban cserélgettek darabokat ami még működött, mivel a plafon jóval magasabban volt. Nem véletlen az az idei BL teljesítményük sem a tavalyihoz képest, látszik hogy nem léptek Ők előre, csak nekik is szerencsésebb volt a tavalyi sorsolásuk. És a bajnokságban is nem Ők léptek előre, hanem akik közvetlen riválisok lehettek volna estek vissza (Napoli, Juve), mi meg nem erősödtünk annyit hogy komoly kihívói legyünk. De a teljesítményt leszámítva (mert a játék továbbra is egy kalap .. volt) sokkal stabilabban lett meg ez a BL indulást érő hely mint tavaly volt (és mi is megköszönhetjük ezt azért a leépülő ellenfeleknek is, még ha nem is olyan mértékben mint az Inter).

Én azt gondolom hosszútávon pont az általad leírtak miatt mi jobb helyzetben vagyunk és kivételesen Veled szemben a többséggel értek egyet, azaz hogy jó irányba haladunk (anyagi, stadion, csapatépítés és végre edzőcsere szempontjából is), csak több lépcsőfok átugrása helyett szisztematikusan lépkedünk felfele. ÉS lehet hogy jövőre még egy kicsit megerősített kerettel nem fogunk a 2-4 helynél előrébb végezni, de azért várjuk meg milyen lesz egy normális edzővel (ha jön) a játékunk fejlődése, milyen lesz az átigazolási szezon, milyen lesz a riválisok átigazolási szezonja.

Ha a Te hasonlatodat használom akkor Te most inkább az vagy aki a tűzoltók megérkezése előtt már előre azt mondja hogy le fog minden égni a fenébe akármi is fog történni 😀 Vagy inkább úgy mondanám hogy egyből tűzoltó repülőt akar a pajta leégéséhez, mert hogy ez a tűz tuti át fog terjedni az egész erdőre. Várjuk meg szerintem a tűzoltó parancsnokot akit csak most neveznek ki hogy mit kezd a földi egységgel, pláne ha kap egy-két új tűzoltót is a csapatába és elküldi azokat, akik még a tömlőt sem képesek megtartani.

A hozzászólás módosítva: 2 hét telt el , hodyzoli
VálaszIdéz
Közzétéve : 2024.05.07. 17:05
Anselmo reacted
123asd
(@123asd)

@anselmo Az utolsó mondatodra azért reagálnék, mert azért az ennyire azért nem egyértelmű.

 

Azt tudni kell, hogy egy csapat nem annyit költ amennyiért játékosokat hoz (másképpen traszferdíj). Egy csapat annyit költ amennyi amennyiért vásárol, meg amennyit elkölt fizetésnek. 

 

Most például x csapat elkölt mondjuk 70M összeget a transzferpiacon, és mondjuk 60M-t költ fizetésekre, akkor az ugye 130M összköltség.

Az y csapat pedig 0-val egyenlő összeget költ igazolások, de 130M-t fizetésekre, akkor is 100M az összköltség. 

De például ezt nézzük meg játékosoknál

Pulisic 20M ért igazolt a csapathoz, éves fizetése pedig bruttó 5M 4 évre (forrás:Capology) 

Ez 40M 

De akkor nézzük meg pl Thuramot, aki átigazolási díj nélkül, ám 7,5M fizetésért, plusz az ilyenkor sokkal magasabb ügynöki jutalékért igazolt (10M-t olvastam ezzel kapcsolatban, bár nem tudom mennyire hivatalos)

Ez pedig 47M euró

Erre azt mondja egy átlagember: Hát de Pulisic 20M volt, Thuram meg ingyen 🤓

Aztán meg Thuram 7M el többe került 🤣

És akkor elgondolkodhatunk, hogy miért van az Internek több adóssága.

 

Mindenesetre gazdaságilag jó amit csinálnak, de ez hosszútávon nem biztos, hogy jó.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2024.05.07. 17:23
Anselmo
(@anselmo)

@hodyzoli Hát ja, valahogy így :D. Majd tényleg meglátjuk, az a szép ebben, hogy biztosan kiderül is, meg nem is. Nem, mert akármi is történik majd a következő 1-2 évben, azt majd így is lehet értelmezni, meg úgy is. Nincs abszolút igazság, ez a helyzet. Ha 4.-ek leszünk jövőre, majd mondhatjuk, hogy de hát új edző van, meg új játékosok is, időt kell adni. Érted, mire gondolok? Min mérjük le, hogy haladás van-e vagy nincs? Minden viszonylagos... abban is egyetértek, hogy az idei szezon viszonylagos nyugalma annak tudható be, hogy Intert leszámítva mindenki rottyon volt. Nem volt igazán éles a verseny. Így még belefér 40-50 kapott gól is. De ez nem a mi dicséretünk. 

Mindegy, értem az álláspontod, azt is, hogy miért mondod, és nem mondom, hogy per pillanat nem lehet ilyen olvasata a történéseknek, de sok olyan tényezőt is látok, ami balsejtelmes egy kissé. Lehet  hogy a tűz elektromos, és vízzel oltjuk majd porral oltó helyett. De most már nem beszélek inkább metaforákban 😃. 

Az biztos, hogy nagyon szubjektív a dolog a megítélése.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2024.05.07. 18:44
Anselmo
(@anselmo)

@123asd Ma mégis azt hiszem jobb Inter szurkolónak lenni, mint Milan szurkolónak. Engem, mint lelkes amatőr szurkolót, ez érdekel. Hogy nyerjen a csapat trófeákat, vagy legyen legalább értük végig versenyben, élmény legyen nézni a játékosot, stb. Hogy az Internek majd esetleg egyszer, talán, esetleg, netalán-tán problémája lesz a jelenlegi stratégiájából, az hidegen hagy. Különben is vagy úgy lesz, vagy nem. Annak idején Berlusconi túlköltekezése sem érdekelt. A végén megszívtuk, de anélkül sose lett volna a 2002-2007 közötti sikerkorszak, amelyre ma mind ácsingózunk csak. Legalább van mire emlékezni. Inkább kérek egy ilyen 5 évet, mint stabil, kockázatmentes Gazdálkodj okosannal 20 évnyi Laziót. Aztán úgyis mindig lesz valahogy, mert az ilyen klubok valahogy sose tűnnek el a süllyesztőben végleg. Se a Barcelona, se a MU, se a Milan... maximum szív néhány évet, aztán egyenesbe áll. 

De az sem biztos, hogy az Internek bármi baja lesz ebből egyáltalán. De a jelenben örömet okoznak a szurkolóiknak, nyernek, ott vannak, tényezők. És végülis a sztori erről szólna alapvetően, és nem az egészséges gazdasági risk-management nyilvános gyakorlásáról... 

VálaszIdéz
Közzétéve : 2024.05.07. 19:23
123asd
(@123asd)

@anselmo Még ha nem is értünk mindenben egyet, de abszolút megtudlak érteni 🤝. 

Én is jobban örülnék, ha legalább csak egy olasz kupa összejönne, de én már annak is tudok örülni, hogy kedvenc csapatom indul a bajnokok ligájában, amiről évekkel ezelőtt még csak álmodhattunk, valamint egész jó játékosok játszanak a csapatnál, egyesek a világ legjobbjai a posztjukon, pár éve még örültünk annak, ha valamelyik egy egyeneset tudott rúgni a labdába, vagy tudott 2-t passzolni (persze voltak kivételek ott is, de igen)😀. 

Jövőre valószínű jön egy tehetséges, eredményes edző (Conceicao), meg olyan játékosok akik éveken át meghatázoróak lehetnek (pl Sesko, Fofana).

Tehá szerintem még, ha jövőre nem is, de hosszútávon eredményes lehet ez a csapat, és reméljük így is lesz ❤️🖤

VálaszIdéz
Közzétéve : 2024.05.07. 19:54
Anselmo
(@anselmo)

@123asd Ez remek végszó, Ámen! 🙂

VálaszIdéz
Közzétéve : 2024.05.07. 19:57
dzsozy
(@Gunz)

A csapat ebben az idényben megérdemli a kritikát a látott játékkal, védekezéssel kapcsolatban és, hogy tulajdonképpen semmi esélye nem volt érdemben beleszólni a kupák kérdésébe. Ugyanakkor a 2. hely az rendben van, főleg ilyen védelemmel és taktika nélküli játékkal. A srácok sok gólt (talán a legtöbbet) szerezték szöglet/pontrúgás után. 

A kapott gólok száma nagyon sok, ami sok mindennek köszönhető. Nincs előttem az összes gól és a stat sem, hogy az idényben mekkora xg-re kapták a srácok ezeket a gólokat. De, hogy mennyire apró hülyeségeken tud múlni ez az egész azt jól mutatja pl a két 3-3-as meccsünk is. Úgy kaptak 3 gólt legutóbb, hogy olyan "Thiawos" tizit kreált Tomori. Majd a fejes az szép volt kár, hogy Gabbia fejéről ment be, míg a harmadiknál, ha (talán) Tomori elengedi a labdát, akkor nincs öngól. Tudom volt olyan meccs pl a juve ellen, amikor a kapusnak volt köszönhető a pontszerzés, de hány ilyen megpattanó, élete gólját vágó gólt kapott idén a csapat? A bajnokság elején pl ilyenek jöttek, vagy a praha ellen. Igen volt ilyen a mi oldalunkon is, pl Leaora visszapattanó labda, vagy Puli megpattanó gólja a Genoa ellen. Jó lenne végigvenni a meccseket statisztikailag, hogy lássuk mekkora volt a szerzett/kapott gólokat tekintve a "mák" faktor. 

Ugyanis a száraz tények ezek: 2. a csapat, sok gólt kapott, sokat rúgott, kiesett mindenhonnan, nem nyert kupát. Mögé nézve viszont nem annyira szárazak és nem minden esetben annyira sokkolóak, mint a Roma elleni kupameccs, vagy az udinei 0-1. Annak ellenére, hogy pl a Genoa ellen és a Sass ellen sem nyert a csapat, azért ott nekik állt a zászló. A juve elleni oda-visszán is a juve jött ki jobban, holott az egy sima hazai-hazai volt, mégis csak 1 pontot szerzett a csapat. Biztos van valami olyan "árnyéktabella", ami megmutatja, hogy ki mennyire teljesített felül/alul a meccseken és mennyivel.

 

Alapvetően nagy a katyvasz a csapatnál, de vélhetően egy erősebb karakterű edzőnél ezek csillapodni fognak, tudatosabb mozgások lesznek. Theo belső védőként pl sokat fejlődött, ami meg is látszódott a játékán. Ne felejtsük el, hogy ő is és Zsiru is egy vesztes vb döntőn vett részt, hatalmas csalódás lehet ez nekik. Most meg az intert kellett fejben feldolgozniuk, ami szintén nem kis teher. Theo is fiatal és nincs azon a szinten, hogy folyamatosan elviseljen akkora nyomást, mint amit a vb, eb és a bl végjátékai megkívánnak egy játékostól. De ő pl képes lenne rá és még relatív fiatal. Leao sokkal lazább, neki mindenképpen fejlődnie kellene leginkább munkamorálban és mentálisan. 

Sokakkal ellentétben én pl Musahban igenis látom a  potenciált. Ő nem sokat játszott még és nagyon fiatal. Azért a Thiaw-Tomori-Gabbia-Kalulu sem egy nagyon tapasztalt tengely, rengeteg fejlődési lehetőségük van. (gondoljunk csak pl Acerbire) 

Akiben szerintem sokkal több van, mint, amit most kihozott magából az Reijnders. Az alapján, amit mutatott főleg védekezésben, neki kellene tkp poszton játszania, nem RLC-nek. 

3 lyukas poszt van, mégpedig a jhv, a csatár és a vkp. Ide mindenképpen kellenek a jó játékosok. 

 

Sajnos a csapat valahogy olyan helyzetben van, hogy innen nagyon nehéz feljebb lépni gyorsan és gazdaságosan. Valószínleg be kell érnünk ezekkel a 2-4 helyekkel és a stabil bl részvétellel. Senki ne gondolja azt, hogy a következő szezonban a roma-napoli-lazio-atalanta fogatból kettő a Milan előtt fog végezni, ahogy a bologna sem lesz tényező. A 4 csapatból 3 biztosan kupaszereplő lesz, közülük egy a blben. Ezek a csapatok nem fogják várhatóan elbírni azt a terhelést, ami ezzel fog járni, hiszen több meccset kell majd mindenkinek játszania. a bl-ben is erősebb csapatokkal kell majd mindenkinek szembenéznie, mint eddig a csoportmeccsek alatt és várhatóan hasonló lesz az el/eklben is. Amennyiben Pioli a Napolihoz megy ahonnan elmegy Oshimen is és, ha a Milanhoz jönne a portugál edző, akkor várhatóan a Napoli ugyanúgy nem lesz téma. A juve kérdéses, azért ők masszív csapatot alkotnak, ugyanakkor kimaradt nekik a bl terhelés. 

Szóval a csapat gerince megvan, minőségben is elegendőnek tűnik arra, hogy 2 fronton nem kiemelkedő szinten végigtolják a szezont. Az intert ki lehet venni a képletből, ők más kávéház, de a többiek semmivel sem lesznek jobbak, mint a Milan. Legalábbis jelenleg minden jel erre utal.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2024.05.07. 20:56
gumicsiga
(@gumicsiga)

@123asd Jövőre valószínű jön egy tehetséges, eredményes edző (Conceicao), meg olyan játékosok akik éveken át meghatázoróak lehetnek (pl Sesko, Fofana). 🤣 🤣 🤣 🤣 😥 

Sajnos nem ez a realitás.., ha körülnézünk, hogy mi történik a Milan és pl. az Inter háza táján, akkor én nem ezt a jövő vizionálom, ennek legnagyobb okai a jelenlegi döntéshozóink.

Jelenleg tényleg jobb Inter szurkolónak lenni és nem azért, mert több pénzük van, hanem azért, mert oda-vissza leckét adnak az igazgatóinknak arról, hogyan kell kevesebb pénzből jobb csapatot építeni. Még nem értünk a szezon végéhez, de ők már betárazták Taremit és Zielinskit nagyjából ingyen és valószínűleg vinni fogják a Serie A egyik legjobb "mozdítható" védőjét, aki történetesen Olasz is Buongiornot is, aki leginkább nekünk kéne leigazolni azért, hogy végre legyen alapja a csapatnak. Tavaly is pont ezt csinálták, idén is meg fogják erősíteni a keretet minden poszton jóval kevesebb pénzből, mint mi és valószínűleg megint jobbak lesznek. Hiába igazolnak 30 év fölötti lejáró szerződésű játékosokat, évről-évre lefociznak minket. Pedig 3 évvel ezelőtt Maldiniéknek sikerült kevesebb pénzből építeni egy olyan csapatot, aki nem csak megelőzte az Intert,de bajnokságot is nyert...

Garantálható, hogy mi idén is 100M€ fölött fogunk költeni (erre még mindig a Maldini-Massara igazolásaiból szerzett pénzből tesszük), de aligha van esély arra, hogy utolérjük őket.. Jelenleg ott tartunk, T. Hernandez kérte a klubbot, hogy engedjék el Münchenbe ez alaphangon 80M€ bevétel, plusz a CDK-Alexis páros is kb 30M€, tehát bőven lesz a vezetőségnek büdzséje. Ilyenkor fölcsillan a manager beállítottságú szurkolók szeme, pedig nem kéne.. Két klasszisunk van, akiket még Maldininek köszönhetünk, abból az egyiket valószínűleg el fogjuk veszíteni és egy dologban biztosak lehetünk, nem fogunk tudni azért a pénzért hozzá hasonló játékost igazolni..

És, hogy miért?? Pedig ugyanazok a játékosmegfigyelők dolgoznak, mint Maldiniék alatt, ugyanúgy Moncada adja le az igazgatóknak a névsort.. Egyszerűen más hozza meg a döntést, nem tudnak jó döntést hozni, mert nincs olyan tapasztalatuk/érzékük, mint pl. egy Maldini-Massara párosnak. Több pénzből rosszabb eredményeket érnek el. Igazán az a három játékos vált be (Pulisic,RLC,Okafor), akikkel a Maldini-Massara páros már anno tárgyalt és a küszöbön volt a leigazolásuk. TEli vagyunk "ígéretes tehetséggel", de egyenlőre nincs más olyan játékosunk, aki többet érne annál, mint amennyit fizettünk érte. Az mondhatjuk, hogy van néhány jó meccsük, de inkább csak néhány gyengébbnek kéne lennie 30-40 lejátszott meccs után.

Most még meg lehet tenni, hogy Pioli nyakába varjuk az egész szezont, erre még van lehetőség (de érdekes módon a curva sud nem ezt tette, ők tisztán láttak), jövőre pedig átlépünk abba szezonba ahol már nem lesz lehetőség és egyre kevésbé fog látszódni a kereten Maldiniék munkája. Szépen lassan föl fogjuk élni azokat a játékosokat, akiket jó szemmel igazoltunk korábban és emelkedett a piaci értékük.

Nyugodtan kijelenthetjük, hogy a második helyet leszámítva borzasztóan fogjuk zárni a szezont, ez köszönhető a vezetőség kommunikációjának az edző személyében és egyáltalán annak, hogy a szezon vége előtt már publikus, hogy Pioli távozik (anno pl. Gattuso esetében az utolsó meccs előtt se volt bejelentés arról, hogy távozik, pláne nem arról, hogy kik a jelöltek).

Arról, hogy kik a jelöltek és milyen nevek kerülnek elő a csatárposztra inkább nem is írnék bővebben, Conceicao óriási lutri, ha komolyan gondolnánk Mottat szereznénk meg minden áron és nem zárkóznánk el egy záradék kifizetésétől sem.. Sesko,Gimenez te atya ég, tipikus erőcsatárok, akikel nekünk soha nem volt szerencsénk, nem rossz ha van a keretben egy ilyen, de nem 50-60M€-ért úgy, szintén lutri mindkettő.

Én nem érzem azt a megfontoltságot az igazolásainkon, amit korábban, most van pénz az eladásokból,de előbb vagy utóbb kimerül a keret. Szvsz én nem látok annyira fényes jövőt, ha marad Hernandez,Leao,Maigan és tudunk hozni Giroud helyére egy alkalmas csatárt akkor talán,de egyenlőre úgy állnak a dolgok, hogy semmi se a forgatókönyv szerint zajlik.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2024.05.08. 10:56
Anselmo
(@anselmo)

@gumicsiga Most anélkül, hogy pontról-pontra belemennék, valami ehhez nagyon hasonló gondolatvilágot próbáltam én is közvetíteni. Önmagamhoz képest nem valahogy vagyok mostanában túl jó formában, ezért kicsit nehezebben megy ezt letisztultan kommunikálni, de lényegében erről van szó. 

 

 

 

VálaszIdéz
Közzétéve : 2024.05.08. 11:17
hodyzoli
(@hodyzoli)

@gumicsiga Azért ne ferdítsünk. Nem tiltakoztak Pioli ellen??? Akkor ez mi volt bőven a legutóbbi tiltakozás előtt? Minden ebből indult ki és hogy milyen nevek kezdtek el röpködni Pioli helyett:

https://www.acmilan.hu/2024/04/20/a-curva-sud-vezetoje-edzovaltast-surget/

Amit meg leírtál azzal kapcsolatban Anselmo jól megírta feljebb, majd kiderül. Mert addig működik ez a taktika az Intertől amíg megvannak az alapok, de mondjuk egy Arnautovic-ot vagy Sommer-t tovább akarnak cserélni nem fognak annyi pénzt szerezni mint az elődeikből. Acerbi, Darmian, Mikhtarian stb. ugyanez a kategória, őket sem fogják nagy pénzért elpasszolni, esetleg csak ha mennek Szaudiba. Ha meg megint el kell engedniük 2-3 klasszist (Di Marco, Dumfries, Barella, Lautaro, kebab pld.), akkor nem olyan biztos hogy megint tudják minőségileg pótolni az ingyen szerzettekkel vagy mint idén megint esnek egy szintet (igen, szerintem jóval gyengébb a keretük mint tavaly volt).

Más az üzletpolitika, de azt elfogadom hogy a jelen sikerei fontosabbak egy szurkolónak mint a jövő, hiszen senki nem tudja hogy a mi modellünk eredményre vezet-e, miközben az Interé jelenleg igen. Viszont őszintén megmondom magasról lexarom mit csinál az Inter, nem vagyok ennyire rájuk kattanva hogy minden igazolást/pletykát megnézzek róluk. Így csak azzal foglalkozom nálunk mi van, aztán év kezdetén majd rájuk nézek és leszűröm a következtetéseimet. Ennyire nincs sok időm és főleg energiám hogy az Inter ügyeit bújjam, köszi hogy ezt Te megteszed és ennyire érdekelnek, legalább nekem nem kell erre időt pazarolnom 😀

 

VálaszIdéz
Közzétéve : 2024.05.08. 11:45
gumicsiga
(@gumicsiga)

@hodyzoli Én se szeretnék az Interrel foglalkozni,de úgy építenek bajnok csapatot, ahogy anno pl. Galliani a Milat, azzal a különbséggel, hogy nálunk megvoltak a zsebbenyúlós igazolások ahhoz, hogy többek legyünk egy néhány szezonos csapatnál.

Erre nem tértem ki de így, hogy Dortmund-PSG volt a döntőbe jutásért és végül a Németek jutottak a BL döntőbe megér néhány szót -szvsz nekem ez bassza a legjobban a csőrömet a Furlani féle brancs eddigi tevékenységéből-. Ha objektív akarok lenni én azt mondanám, hogy ezt a szezont a legjobban a védelemben lévő sérüléshullám és Krunic téli távozása írta át, utóbbi miatt nem valósult meg a 4-3-3, az előbbiek miatt pedig rengeteg gólt kaptunk a szezonban.

De igazából itt volt a téli mercato.. mindenki tudta, hogy ezek a keret alapvető problémái és ami a legfontosabb MEGVOLT RÁ A LEHETŐSÉG, hogy ezeken javítsunk. Egy rutinos belső védőt kellett volna igazolni, a középpálya még talán elbírta volna ezt a szezont. Ott voltunk az Inter mögött pár ponttal lemaradva és nagyjából egy szinten voltunk a PSG-vel és a Dortmunddal, a lényeg hogy nagyon kevésen múlt az, hogy kiessünk, még így is rohadt nagy szerencséje volt a PSG-nek, hogy egyáltalán továbbjutott.

Akkor még nem tudtuk de a lényeg, hogy most megint itt volt egy lehetőség, hogy a BL-ben eljussunk akár a legjobb 4-ig, de nem éltünk vele, mert megint a pénz jelentette a problémát. Ki tudja, hogy mikor lesz legközelebb ilyen lehetőségünk..

 

VálaszIdéz
Közzétéve : 2024.05.08. 15:19
Anselmo
(@anselmo)

Szerintem azt fontos látni, hogy amit Cardinale és társai csinálnak, azt nagyon könnyű úgy is értelmezni, hogy halálos tudatossággal, a kockázatokat patikamérlegen mérve, lépésről-lépésre építünk valami nagyon király dolgot, meg úgy is, hogy tehetetlenség és tanácstalanság van, és az ambíciók, valamint releváns tapasztalat hiánya miatt csak vaktában lövöldözünk. Valójában senki nem tudja jelenleg - őket kivéve - hogy merre megy a hajó. Ezen a ponton én még mindkét opciót el tudom képzelni (hogy mekkora eséllyel egyiket vagy másikat, az most mellékes is). 

Sok döntést jó ideje halogatnak (stadion, edzőváltás, center vásárlása, U23-as csapat, kulcsemberek szerződés hosszabbítása), csak duma van/volt róla, de a cselekvésig nem jutnak el. Lehet, hogy csak ennyire nehéz ez, vagy ennyire megfontoltak, de az is lehet, hogy szimplán egy tesze-tosza, tehetetlen bagázs ez, akik félnek felelősséget vállalni egy-egy komoly döntésért, vagy egyszerűen nem tudják elérni azt, amit akarnak. Mert hiányzik hozzá a tárgyalási rutin, a kapcsolatrendszer, és a szaktudás. Itt megint csak ezt is, azt is el tudom képzelni róluk.  

Egyszóval én ma mindkét álláspontot meg tudom (még) érteni, és el tudom fogadni. De hamarosan menthetetlenül jön az "aki bújt, aki nem...", és akkor már tényleg lehull a lepel. Amit biztosan tudunk, sem Furlani, sem Scaroni semmi szakmai múlttal nem rendelkezik, Moncada csak egy scout, Ibrahimovic pedig nem több egy ex-játékosnál releváns tapasztalat nélkül az üzleti világban. Giuseppe Marrotta pedig 35 éve van a szakmában, a Sampdoria, Juventus, Inter, stb. kötelékében, és a világon mindent tud, ami erről a világról tudható, és az Italian Football Hall of Fame tagja. Remélem ezzel a ténnyel nem vitatkozik senki. Ezzel nem akarok állítani semmit, de mindenki gondoljon, amit akar. 

Én ezt egy gyenge karakterű és bizonytalan vezetőségnek látom. A munkájuk minőségétől függetlenül ezt vállalom. Lopetegui visszaléptetése is erre van, nem biztosak magukban, nem volt erős hit és valós meggyőződés a választásuk mögött, ezért néhány szurkoló tiltakozására, és 10.000 petíció láttán már el is engedték a kezét. Ez erősen árulkodik azért - függetlenül attól, hogy jól járt volna-e a Milan Lopeteguivel vagy sem. De ez a döntés megint aposztrofálható úgy, hogy ennyire kedvében akarnak járni a szurkolóknak, meg úgy is, hogy ennyire nincs tökük és valós elképzelésük arról, ki lenne AZ EDZŐ ennek a csapatnak - miközben nem épp tegnap vált aktuálissá ez a kérdés.      

Szerintem ezek valós kérdések, és egy-két pillanatot azért megérne elgondolkozni rajtuk jobbról és balról nézve is. 

VálaszIdéz
Közzétéve : 2024.05.08. 16:38
gumicsiga and kissheva reacted
Oldal 2 / 2