2024-05-05 Milan-Ge...
 

2024-05-05 Milan-Genoa

Oldal 1 / 2
 
norberto012
(@norberto012)
Admin

A Milan vasárnap kora este a Genoát fogadja a San Siro stadionban a Serie A 35. fordulójában. A piros-feketék az előző játéknapon 0-0-s döntetlent játszott a Juventusszal, míg a genovai alakulat 3-0-ra nyert a Cagliari ellen. Az összecsapás 18:00-kor kezdődik és a Sport 2 közvetíti. Forza Milan!

Idéz
Topic indító Közzétéve : 2024.05.04. 15:59
Lansky
(@lansky)

Rendkívül hangulatos mérkőzésre számítok.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2024.05.05. 07:31
LireMille
(@liremille)

@lansky Pedig egy győzelemmel el lehetne dönteni a Supercoppa kérdést jövőre (25 millió euro), és a ma esti Juve-Roma függvényébe akár  2. helyet is.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2024.05.05. 09:52
LireMille
(@liremille)

Hát nem sikerült. De azt el lehet és kell mondani, hogy a tragikus védelem mellett (amelyben szerintem egyetlen NB1-es szintű játékos se nincsen), a támadójátékunk fergeteges. Max. a City, Barcelona, Real, Arsenal produkál ilyen statokat támadásban, mint a Milan. Leaot el kell adni, még most, amíg ér valamit. A védelemből meg lehet, hogy mindenkit, és teljesen újragondolni az új edzővel. 

A meccsről sokat nem érdemes írni, de legalább szórakoztató volt, és Lansky sporttárs vélemenye ellenére hangulatos is. A C.S. meg csináljon, amit akar, undorító ahogy beleszállnak mindenkibe, és diktálnak, meg követelődznek. Nincs is rájuk szükség.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2024.05.06. 06:54
hodyzoli
(@hodyzoli)

A meccshez érdemben nincs mit hozzá tenni, egy mentálisan szétesett, taktikát messziről elkerülő csapatot láttam, idióta megoldásokkal elől-középen-hátul.

Magas letámadás 3-4 emberrel 6-7 ellen, akiket kipasszolnak, majd létszámfölényben viszik rá a két kp-ra és a védelemre a labdákat, miközben az elől bohóckodó 3-4 játékosunk több-kevesebb erőfeszítéssel "igyekszik" hátra... Remek taktika!!! És egy Genoa ellen 1 gólos előnynél amikor legalább mezőnyben jobbak vagyunk átállni 3 belső védős rendszerre felforgatva MINDENT egyszerűen mesteri ötlet volt!!! Szuper elképzelések, remek taktika, fenomenális cserék!!! Áhhh, hagyjuk is...

Ezen felül nevetséges egyéni hibák (nyilván mentális szétesésből) olyan játékosoktól mint Bennacer, Tomori, Giroud (az az egy-egy elleni "lövése" édes istenem...), Theo, Leao akikről tudjuk hogy ennél sokkal jobbak.

Nem részletezem, mindenki látta, viszont lenne egy kérdésem, hátha van itt valami okos aki meg tudja mondani rá a választ. MI A LOFAXÉRT Giroud lövi folyamatosan a sorfalba vagy a lelátóra a szabadrúgásainkat, miközben ott van mondjuk egy Pulisic, aki tegnap is jól játszott, 16-oson kívülről-belülről képes gyönyörű lövésekre (kapufája egyik lábbal, ficakból kiszedett 16-oson kívüli lövése másik lábbal)? Eskü nem értem, homályosítsatok már fel légyszi...

VálaszIdéz
Közzétéve : 2024.05.06. 09:49
bubu971 reacted
Anselmo
(@anselmo)

Hát így van. A Roma elleni kiesés óta azért tudni lehetett, hogy aki jót akar magának, az nem nézi meg a hátralévő meccseket. Különösebb tétje amúgy sincs, szét van esve minden, elég ennyi. Én Legutóbb a 2014/2015-ös szezon második felét (Desto, Cerci, Bocchetti korszak) hagytam ki úgy, mint ezt a hónapot. Ugyanaz érzem kb. Erre egyszerűen már nincs kedvem időt pocsékolni a fontosabb dolgok, család, egyéb ügyek rovására. Majd augusztusban folyt. köv. 

De én tartom, hogy sokkal mélyebb gondok vannak itt, mint amit egy puszta edzőcsere megoldana, ezért nyártól sem számítok lényeges javulásra, de legalább lesz tétje a meccseinknek. Durcás, sértődött és kedvetlen játékosok, személytelen és mediokrata vezetőség, dühösen tiltakozó és lázongó szurkolók... és gondolja azt bárki is, hogy egy edzőcsere ezt majd MIND megjavítja? Olyan naiv, aki ezt gondolja. Tudom, huszan jönnek majd ellenem, de szerintem már maga a keret sem olyan jó, mint azt sokat hinni szeretnék. Vagy néhány alapjáraton - ha minden klappol - használható futballista, talán 7-8 a keretben, de a többi az nem sokat ér igazából. Teljesen középszerű, "napja teszi" játékosok vagy egyenesen antitalentumok. Nyilván egy jobban működő taktikai rendszerben, egy támogató és egységes klubközegben ennél többet lehetne belőlük is kihozni (ahogy teszi ezt a Leverkusen is mostanság), de alapvetően ez akkor sem egy győztes matéria. És nem is csak (sőt, nem főképp) a technikai képességeik hiánya miatt, hanem fejben, mentálisan nem megfelelőek, a személyiségük, karakterük nem igazán professzionális. Nézzük meg mondjuk Modric és Kroos személyiségét, és vessük össze őket Theo Hernandezzel és Leaóval. Csak, mint karaktert. Szerintem mindenki érti, mire gondolok. 

Szóval sok tényezős dolog ez. Ahhoz pedig gyökeres változások kellenének, hogy ez változzon. A vezetőség által képviselt groteszk kommunikáció elhagyásától kezdve, egy karakán klubidentitás meghatározásán keresztül egészen odáig, hogy a kiválasztás is legalább részben személyiség, humánalapú legyen, kialakuljon egy erős büszkeség és hovatartozás érzet, legyen erős és jelenlévő gazdája a klubnak, és persze a pályán is egy világosan érzékelhető játékterv. stb. Ha kell, vissza kell nyúlni a gyökerekhez, mert nekünk szerencsére volna mihez. Egy új edző a legjobb esetben is csak a legutolsó tényezőt tudhatja módosítani, de a többi nélkül semmi eredménye nem lesz. Jelenleg pedig nem látok semmiféle arra utaló jelet, hogy ezekkel is foglalkoznának, vagy hogy egyáltalán a problématudat megjelent volna bárkiben is. Egyszóval nem vagyok optimista. 

VálaszIdéz
Közzétéve : 2024.05.06. 10:52
bubu971 reacted
23Dexter
(@23dexter)

@anselmo 

A Theo-Leao VS Modric Kroos karakter összehasonlítás szerintem azért eléggé sántít. Primadonna játékosokból Dunát lehet rekeszteni, minden sztárcsapatban ott vannak a realból pont Vinit vagy Brahimot is lehetett volna mondani és már ugyanott vagyunk. Szerintem az egoval nem lenne probléma ha azt tudja kezelni az edző, vagy eleve annyira magas szinten van a csapat játékban. Leaonak például a realban küzdenie kellene a kezdőbe kerülésért, szerintem teljesen más mentalitása lenne és simán elképzelhető hogy egy küzdő, fülét farkát behúzó srácot látnánk. Itt nálunk ő a sztár, gyakorlatilag bármit csinál kikerülhetetlen, így egész más a hozzáállás is.

Theo is -ha jól emlékszem de javitsatok ki- elsősorban a védekezésbeli hiányosságai miatt vált nélkülözhetővé a realnál, nem a nem megfelelő hozzáállás miatt, bár ez a két dolog nyilván részben összefügg.

A hozzászólás módosítva: 2 hét telt el 2 alkalommal , 23Dexter
VálaszIdéz
Közzétéve : 2024.05.06. 14:29
Anselmo
(@anselmo)

@23dexter Én arra gondolok, hogy nálunk CSAK ilyen primadonna típusú "wanna be" sztárocskák vannak, míg máshol vannak másfélék is... Kroos vagy Modric ezért példa. Nyilván a Realban is vannak ilyen hülyegyerekek, csak ott másfélék IS vannak a legmagasabb polcon, míg a Milannál csak ők. Ez pedig a klubot is minősítő dolog. De szerintem ezt nem nehéz átlátni. 

VálaszIdéz
Közzétéve : 2024.05.06. 16:04
123asd
(@123asd)

@anselmo Azért ez így nem igaz.

 

Tény, hogy vannak ilyen játékosok, de hogy CSAK ,,Primadonnák" vannak, az azért erős. 

Például én sem vagyok megelégedve azzal, hogy a csapat legnagyobb ,,sztárja" megkapta a 10-es mezt, kapott kb 4×-es fizetésemelést, de ennek ellenére, ha nincs nála labda, akkor leginkább csak sétálgat, nem védekezik, nem veszi ki a mezőnymunkából a részét, és hangulatemberként viselkedik, közben a másik oldalon Pulisic, de még Chukwueze is fele annyiért 2× annyit melózik, visszafutnak védekezni, és akkor is van hasznuk.

 

De például Theo is sokszor többet foglalkozik a hajával, meg többet pofázik a bírónak, minthogy a játékra figyelne. 

 

Rájuk tényleg lehetne mondani, hogy ,,nagynak képzelik magukat" olykor, de mindenki más szerintem rendre odateszi magát. Igaz például tegnap Tomorinak sem élete meccse volt, de azt nem lehet rá mondani, hogy ne tette volna oda magát. De ez csak egy példa.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2024.05.06. 16:57
Anselmo
(@anselmo)

@123asd Nem, én ezt úgy értem, hogy a keretben mindössze két olyan mezőnyjátékos van, aki a különbséget jelenti, jelentené, ha fejben és alázatban is rendben lenne. És ŐK primadonnák. A nyilván többiek nem ilyenek. Pulisic, Chukwueze, Reijnders, RLC meg a többiek nem primadonnák, ahogy Tomori sem, csak nem is elég tehetségesek. Korrekt kis játékosok, akik a Milan szintjén használhatóak, de egy top klubhoz édeskevés mindegyik (ahogyan ezt már némelyik bizonyította is). Velük azt a szintet lehet hozni, amit hozunk is. A csapat két legnagyobb sztárja és tehetsége (akiket ez alapján el lehetne képzelni egy elitebb helyen is) viszont el van szállva és ezért nem tudja magát maradéktalanul kibontakoztatni. Ennyi. 

A többiek teljesen lényegtelenek ebből a szempontból. Mondom, sokan túlbecsülik ennek a keretnek a valós erejét. A többi játékosunk teljesen átlagos ezen a szinten, az Aston Villában Douglas Luiz, Bailey, Diaby, Watkins, vagy McGinn semmivel nem rosszabbak, mint itt Reijnders, Loftus-Cheek, Jovic, Okafor, Bennacer vagy Pulisic és Chukwueze. Pedig a Villa sehol nincs a topklub fogalmától. Középszerűek, szerdán jó játékosnak tűnnek, csütörtökön meg már reménytelenek. 

Ez igaz Leaóra és Theóra is, de nekik a tehetségük legalább megvolna, csak agyban van velük komoly gond.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2024.05.06. 17:47
Rossoneri1978
(@rossoneri1978)

@anselmo lassan már csak 1 marad, vagy az sem.

theo a bayernt akarja és fordítva, így szerintem boritékolható a nyári tàvozàsa.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2024.05.06. 21:01
LireMille
(@liremille)

Théo nem fog távozni, mindene a klub. És szerintem fölösleges bántani őt, meg Leaot, mert hatalmas klasszisok, őrülten jó futballisták, csak most szétesett körülöttük minden. Így nem jön a performansz. A francia mindig hajt, küzd, a luzitán meg igazi vezéregyéniség, hátán viszi a csapatot, utóljára Kaka volt ilyen kaliber. Szóval nem értem ezt a förmedvény dumát, hogy nekik agyban bajuk van... szerintem annak van, aki nem látja, hogy korunk legjobbjai közt vannak, T.H. a világ legjobb balbunkója, Rafa meg a TOP3 legjobb balszélső a világon. Mit akarunk még??!!

VálaszIdéz
Közzétéve : 2024.05.06. 21:28
dreid
(@dreid)
Írta:: @anselmo

@123asd Nem, én ezt úgy értem, hogy a keretben mindössze két olyan mezőnyjátékos van, aki a különbséget jelenti, jelentené, ha fejben és alázatban is rendben lenne. És ŐK primadonnák. A nyilván többiek nem ilyenek. Pulisic, Chukwueze, Reijnders, RLC meg a többiek nem primadonnák, ahogy Tomori sem, csak nem is elég tehetségesek. Korrekt kis játékosok, akik a Milan szintjén használhatóak, de egy top klubhoz édeskevés mindegyik (ahogyan ezt már némelyik bizonyította is). Velük azt a szintet lehet hozni, amit hozunk is. A csapat két legnagyobb sztárja és tehetsége (akiket ez alapján el lehetne képzelni egy elitebb helyen is) viszont el van szállva és ezért nem tudja magát maradéktalanul kibontakoztatni. Ennyi. 

A többiek teljesen lényegtelenek ebből a szempontból. Mondom, sokan túlbecsülik ennek a keretnek a valós erejét. A többi játékosunk teljesen átlagos ezen a szinten, az Aston Villában Douglas Luiz, Bailey, Diaby, Watkins, vagy McGinn semmivel nem rosszabbak, mint itt Reijnders, Loftus-Cheek, Jovic, Okafor, Bennacer vagy Pulisic és Chukwueze. Pedig a Villa sehol nincs a topklub fogalmától. Középszerűek, szerdán jó játékosnak tűnnek, csütörtökön meg már reménytelenek. 

Ez igaz Leaóra és Theóra is, de nekik a tehetségük legalább megvolna, csak agyban van velük komoly gond.

Szerintem nincs igazad. Attól függetlenül, hogy a Milan hanyadik lesz, most jelenleg csont nélkül második. Egy csapat van előtte és az az Inter, akit mindenki jobbnak tart. Sőt, ha a szezon előtt azt mondták volna, hogy a Milan második lesz, nem biztos, hogy nem írtad volna alá.

Blben 2 olyan csapat miatt estünk ki, akik most elődöntőt játszanak. Szóval nem tűnik szégyennek. Mondhatod, hogy az olasz bajnokság gyenge, de az olaszok azok akik az egyik legjobban szerepeltek a kupákban.

Így tehát akkor lenne igazad, hogyha nálunk, vagy az edző, vagy a csapat erőn felül teljesített volna. Ez pedig nem így van.

A csapat rendben van. Ha sikerül megerősíteni egy jó csatárral , egy erős ütközni tudó középpályással és egy jó védővel, akkor jövőre simán jók/jobbak lehetünk. Csak az edzővel ne nyúljunk mellé.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2024.05.07. 08:17
Anselmo
(@anselmo)

@dreid Mondtam, hogy tudom, hogy huszan jönnek majd ellenem :)). De viccet félretéve, persze elfogadom, hogy így látod. Én nem feltétlenül. Nyilván mindig lesz mire fogni, hogy megint az új edző a lesz hülye, meg rossz, meg a bírók, stb. Szerintem a játékunk csapnivaló volt egész szezonban, közel 50 gólt kaptunk, és ebből lehet mindent Piolira fogni, de szerintem ez felesleges és nagyon olcsó megoldás lenne. 

VálaszIdéz
Közzétéve : 2024.05.07. 08:31
dreid
(@dreid)
Írta:: @anselmo

@dreid Mondtam, hogy tudom, hogy huszan jönnek majd ellenem :)). De viccet félretéve, persze elfogadom, hogy így látod. Én nem feltétlenül. Nyilván mindig lesz mire fogni, hogy megint az új edző a lesz hülye, meg rossz, meg a bírók, stb. Szerintem a játékunk csapnivaló volt egész szezonban, közel 50 gólt kaptunk, és ebből lehet mindent Piolira fogni, de szerintem ez felesleges és nagyon olcsó megoldás lenne. 

Persze értelek én, de a tények, azok tények.

A 2. legtöbb pont a miénk. A 2. legjobb gólarány a miénk. +  amit korábban írtam.

Ne érts félre, nem mondom, hogy elégedett vagyok. Azt mondom, mivel a keret fiatal, elég pár játékos és egy jó edző és sokra lehetünk képesek. Tehát a keret nem középszerű.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2024.05.07. 14:09
Oldal 1 / 2