Fórum
2024-05-11 Milan-Ca...
 

2024-05-11 Milan-Cagliari

 
norberto012
(@norberto012)
Admin

A Milan szombat este hazai pályán játszik a 15. helyezett Cagliarival az olasz bajnokság 36. fordulójában. A piros-feketék az előző meccsen 3-3-as döntetlent játszottak a Genoa ellen, míg a szardíniai alakulat ikszelt a Leccével. Az összecsapás szombat este 20:45-kor kezdődik és a Sport 2 közvetíti. Forza Milan!

Idéz
Topic indító Közzétéve : 2024.05.10. 20:26
dreid
(@dreid)

Ez a kezd egyáltalán nem vészes, remélem jók leszünk!

VálaszIdéz
Közzétéve : 2024.05.11. 20:41
ACM5
 ACM5
(@acm5)

Nagyon pörög a topic 😀 

VálaszIdéz
Közzétéve : 2024.05.13. 06:05
Jackoby5
(@jackoby5)

5-1 en nincs mit magyarázni. Ha ez kell ahhoz hogy vért igyanak a srácok, akkor mostantól mindig viselhetik az anyukájuk nevét, sőt a kezüket fogva sétálhatnak be minden meccsre, csak játszanak úgy mint most a második félidőben, vagy a scudetto évében pl a sassuolo ellen a bajnokság végén. 

VálaszIdéz
Közzétéve : 2024.05.13. 13:52
hodyzoli
(@hodyzoli)

Én csak annyit tennék hozzá, hogy végre nem Giroud volt fent amikor beálltunk kontrázni, hanem akkor már egy gyors középcsatár és milyen meglepő, volt sebesség az ellentámadásainkban... Végülis éppen időben lett ez kipróbálva. Lehet év közben is megpróbálhattuk volna ezt és nem csak a "tartsuk a labdát és lassítsuk a játékot egy gólos előnynél" taktikát...

A pacsi meg jár az egész csapatnak (és Piolinak is!), ez remek második félidő volt!

Illetve egy apró megjegyzés. Nagyon szeretem Mike-ot, remek lábbal és amikor formában van nem sok jobb kapus van nála a világon, csak kár hogy ez lassan 1,5 éve nincs így (forma). Szóval ha el kell engedni egyik sztárunkat, akkor én bármekkora szentségtörésnek is tűnik Őt adnám el és még akkor sem sírnék, ha Sportiello lenne a kezdő, régen voltam ennyire nyugodt a tartalék kapust illetően mint most. 

VálaszIdéz
Közzétéve : 2024.05.14. 10:37
Anselmo
(@anselmo)

És még csak nem is szentségtörés a dolog szerintem. Mármint eladni Maignant. Az utóbbi 1,5 évben nem sokat tesz hozzá a játékhoz, eredményességhez, rengeteget sérült, de éppen ezek miatt szerintem jelenleg kérői sem nagyon vannak - legalábbis olyanok, akik 40-50 milliót kicsengetnének érte. Leaóval ugyanez a probléma. Azt gondolnánk, hogy bármikor jön valaki, aki 100-120 milliót ad érte, de ez távolról sincs így. Az elmúlt időszak sokat rontott még a sztárjaink renoméján is. Tomori ma megint a kutyának se kellene egy vagyonért, ahogy Kalulu vagy Thiaw sem. 

Én most nem is érzem alkalmasnak ezt az időpontot a kiárusításra, tényleg meg kéne próbálni mondjuk 3 nagyon fajsúlyos igazolással minden csapatrészt érdemben megerősíteni, és az új edzővel megnézni, hogy mennyi is az annyi. De ehhez tényleg "úgy" kell igazolni. Ha a védelembe ez Omobamidele vagy Adarabioyo lesz, és nem mondjuk Buongiorno, Scalvini vagy Lacroix, akkor azzal a világon semmire nem megyünk. Ugyanez igaz a középpályára is. Mondják, hogy most célzott igazolások lesznek, mennyiség helyett minőség, de akkor az tényleg így is legyen.   

Az ultrák is azt várják, hogy amolyan "statement" jellegű választások érkezzenek végre, mind a kispadra, mind a keretbe. Pénz kéne, hogy legyen rá, csak a kölcsönökből visszacsorog majd alsóhangon 40 millió a kasszába, de talán 50 millió is. Ha Maignant is el kell adni ehhez, és lenne rá vevő is, akkor áldásom rá. Ha jönne egy Buongiorno/Scalvini - Douglas Luiz/Ederson - Zirkzee/J. David hármas, akkor senki egy szót nem szólhatna, hogy a klubnak nincsenek ambíciói. Csak sajnos ez kb. az álomkategória a Milan jelenében. Pedig azért még ez sem az a polc, aminél aztán nincsen jobb.   

De ha szintet akarunk lépni, akkor egy alkalmas edző mellett végre el kéne azt érni, hogy legalább a kezdő 11 legyen olyan, amelyben nincsenek tátongó lyukak. Sajnos még ettől is nagyon messze vagyunk jelenleg. A nyár végére meg meglátjuk...

VálaszIdéz
Közzétéve : 2024.05.14. 11:17
hodyzoli
(@hodyzoli)

@anselmo Ez az Zirkzee dolog is egy érdekes kérdés. Néztem az Atalanta-Roma meccset és talán nem kell hogy mondjam de messze De Ketelaere volt a legjobbja az Atalantának. Most kíváncsiságból megnéztem és összehasonlítottam Zirkzee-vel a statjait és hát messze Charles statjai a jobbak játékpercre lebontva (bajnokságban 1846 perc 9 gól 6 gólpassz vs. 2774 perc 11 gól 5 gólpassz). Posztjuk kb. hasonló (árnyékék, előre tolt támadókp, kinek-hogy tetszik), stílusukban is sok a hasonlóság, csapataik ereje is hasonló, még a koruk is hasonló. Kb. mindkettőjüknek ez az első értékelhető felnőtt éve komolyabb bajnokságban azt hiszem ezt is kijelenthetjük. 

És ezzel nem azt akarom mondani hogy nálunk Zirkzee nem lenne jobb mint Charles volt (ugye az itt már kitárgyalt mentalitás vagy mentális érettség is fontos, ahogy az emberi tényezők is, mert lehet az egyik megalkuvó-csendes a másik meg ezer fokon égő és győztes típus), de a nagy Zirkzee hype mellett ne feledjük hogy Ő még nem tett le igazán semmit az asztalra és most nekünk egy BIZTOS igazolás kellene. Ezzel egyszerűen NEM lőhetünk mellé most, hogy Giroud nem lesz itt és Zirkzee-ben óriási a rizikó faktor, talán csak akkor nem lenne ez igaz, ha Motta jönne edzőnek. 

Ezzel csak azt akarom mondani hogy Zirkzee nálam nem felel meg annak a követelmények, hogy kész,  többet bizonyított és már befutott játékost akarunk oda előre első számú csatárnak. 

VálaszIdéz
Közzétéve : 2024.05.14. 12:26
Anselmo
(@anselmo)

@hodyzoli Én is ezt gondolom róla. Félreértés ne essék tényleg, nálam sem Šeško, Zirkzee, David, Giménez, Gyökeres nem az a kategória, akiről meg lennék győződve, hogy minőségi ugrás lenne, sőt. Csak belátó vagyok, és azt gondolom, a Milan mai helyzetében ezeket már el kell fogadni "csúcsigazolás" kategóriának, függetlenül attól, hogy valóban azok-e vagy sem. Egy Osimhen, Rodrygo, Gabriel Jesus, Isak, Openda féle igazolás lenne az, amire azt mondanám, hogy na, ez valami! Ez már olyan igazolás, amit egy ambiciózus nagy klub csinál. A többiek csak drága gamblerkedés kategóriában jók nálam, és éppen ezért nem is támogatom, hogy 50-60 milliót adjunk bármelyikért, mert semmit nem garantálnának. Semmit. Ezek nullák egyelőre, némi pislákoló lehetőséggel, hogy többek lesznek. De én ilyenre ki nem adnék 60 milliót. Nem kell még egy Piatek vagy André Silva... köszönöm. 

Valóban nem hibázhatunk. 

De akkor ne is így játsszunk, mert ez így orosz rulett. Vagy vegyünk olyan csatárt, akitől biztosan várható teljesítmény, vagy inkább máshová fektessük a nagy összeget, ha most ilyen támadót nem látunk. Elkél máshová is... de ez, hogy adjunk 60 milliót egy 8 gólos Šeškóra, vagy egy középcsapatos Zirkzeére (aki egy nagyobb csapatnál egyszer már megbukott), az nekem sincs ínyemre. De ettől még tény, hogy maga a befektetés ténye és annak összege, az egy statement volna. Csak ezt okosan kéne. 

VálaszIdéz
Közzétéve : 2024.05.14. 13:51