2023-04-12 Milan-Na...
 

2023-04-12 Milan-Napoli

Oldal 2 / 4
 
gio14
(@gio14)

Ennyit az óvatos taktikáról. A Napoli nekünk esett át elején, ez nem a mi sebessegünk, nem mi iranyítunk, ha belemegyünk a rohanásba, kérdés bírjuk-e végig. 

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.04.12. 21:32
ACM_GRA
(@acm_gra)

Az elején mondhatni “aludtunk”, (jobb volt a Napoli) de a rúgott gól sztem visszahozott minket a meccsbe. A rúgott gól utáni Milant szeretnénk azt hiszem mindannyian látni a 2.félidőben! Forzaaaa

A hozzászólás módosítva: 1 év telt el , ACM_GRA
VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.04.12. 21:55
Dio
 Dio
(@deeo)

Szenzációs meccs volt, BL negyeddöntő szint. Az első 20 percben majdnemcsak osztálykülönbség volt a két csapat között, nem a javunkra, aztán kijöttünk a pályára.

Bár a piros után jöhetett volna még egy gól, de szerintem jobb hogy 1:0 lett ez a meccs. 2:0-val Nápolyba indulni szerintem sokkal veszélyesebb, mint ez az 1:0. 2:0-ra nagyon rá lehet ülni, egy kapott gól után már remegni, utána meg vagy fel tudunk pörögni vagy nem. Így azért koncentrálni kell végig, de itt a lélektani előny. Két kulcsjáték is kiesett náluk, és ha netán még Osimhen sem épül fel, akkor akár komoly bajban is lehetnek.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.04.12. 23:10
ACM_GRA
(@acm_gra)

Megleptek a srácok, mert azt hittem ma a döntetlen lesz a maximum, ehhez képest előnnyel várhatjuk a visszavágót, ami nagy szó. Viszont az első 20 perc nagyon nem tetszett (a srácok az öltözőben maradtak vélhetően fejben), és az sem hogy azért helyenként volt veszély a vendégek játékában, szerencsére csak helyenként, ami megint csak minket dicsér, és persze Maignaint! Kjaer kapufája bemehetett volna, de ez bőven jó a visszavágó előtt. Külön jó hír, hogy újabb két kulcsjátékosa nem játszhat a Napolinak. Meglehet ez, de azért óvatos vagyok, otthon biztosan nagyon fognak menni, támadni Spalettiék, de bízni kell a hatékony Milan kontrákban és a könyörtelen helyzetkihasználásban. Vagy nyomni egy Spurs elleni második mérkőzést, újra. El se hiszem, hogy az eldöntő kapujában vagyunk… 🙂

Másik: Jól játszott Calabria, de Kvarachelia nekem veszélyesnek tűnt. Sebezhetőnek érzem Calabria oldalát, de lehet ezzel csak én vagyok egyedül. Rebict sem erőltetném a visszavágón, bár ki tudja, lehet egy gól hatalmasat lendítene a játékán.  

A hozzászólás módosítva: 1 év telt el 2 alkalommal , ACM_GRA
VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.04.13. 00:10
Rakuzan
(@rakuzan)

Veszélyes volt a Napoli, veszélyesebb, mint amire én előzetesen számítottam. Látszott azért a csapaton, hogy nincs ehhez (tempó, tét) annyira hozzászokva, de nagyon akartak, nagyot kapartak, így megérdemelt az előny. Jó lett volna még egyet gurítani a kiállítás után, de ne legyünk telhetetlenek, a tegnapi mérkőzésben ennyi volt a max.

Én úgy gondolom, Oshimen ide-vagy oda, most már mi vagyunk a párharc esélyesei.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.04.13. 09:03
Anselmo
(@anselmo)

Nagyon különös és furcsa meccs volt. Egyszerre pozitív és negatív, nem is tudja az ember hová tenni egy kicsit. Az első 25 perc maga volt a rémálom, ott még az is benne volt, hogy kb. visszakapjuk a 4-0-t a végén, a pályán sem voltunk, aztán varázsütésre minden megváltozott, és az ember bánkódott, hogy "csak" 1-0 a félidő. A második félidő elején megint azt éreztem, hogy csak idő kérdése az egyenlítés, aztán leült a játék, majd jött a kiállítás is, ami viszont minket jobban összezavart, mint a Napolit, és a végén még örülni kellett, hogy egyáltalán megmaradt az előny, nemhogy több legyen... 

Azt gondolom, van sok minden, amit el lehet vinni ebből a meccsből. Az utolsó 20 perces emberelőnyt illett volna kihasználni ezen a szinten (ahogy a Real Madrid is megtette a Chelsea ellen), voltak egészen parádés egyéni teljesítmények, kritikán aluli bíráskodás, Leao szögletzászlós "mutatványa" számomra nettó értelmetlenség és tahóság volt, de az összkép mindenképpen pozitív, és a régi nagy Milanokhoz méltó teljesítmény volt - persze csak a mostani csapat szintjén. Mondjuk úgy, érződött, hogy kinek a DNS-ében, vérében van benne a BL, és kiében nincsen. Még azzal együtt is, hogy a ez a Napoli alapjáraton egy lényegesen jobb képességű csapat, mint ez a Milan, de akaratban, csapatszellemben nem tudták felülmúlni a miéinket, és azt hiszem, hogy aranyat ért az a BL-történelmi rutin, amellyel a klub rendelkezik, hogy hogyan is kell megvívni egy ilyen párharcot. 

Ami az esélyeket és továbbiakat illeti: 50-50%. Se több, se kevesebb. Ha visszatér Osimhen, akkor ez egy merőben más párharc lesz, és bár lesznek hiányzók náluk, de nem hiszem, hogy egy óriási elánnal támadó Napolinak Kim és Zambo fognak hiányozni a leginkább. Hacsak nem játszunk majd nagyon progresszív támadójátékot, akkor azért nem nagyon van olyan, amit Juan Jesus vagy Ndombele ne tudnának hozni bármikor, utóbbi pl. a mezőny legjobbja volt tegnap Anguissa kiállítása után. Szóval hiú ábrándokat nem érdemes kergetni ezzel kapcsolatban. De egy nagyon fegyelmezett játékkal, és ha Leao végre képes lenne a "szintjén" játszani a BL-ben is, akkor nagy valószínűséggel meglesz ez.

PS: 150 Ft-ot se tennék fel arra, hogy Bolognából pontokat fogunk elhozni szombaton délután 😀 :D. 

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.04.13. 09:45
Rossoneri1978
(@rossoneri1978)

A csapat nagyon jól össze van rakva, véleményem szerint idén sajnos a kettős terhelés az amit nem bírnak, ezért van/volt a bajnoki bukdácsolás. A napoli persze idén mindkettőt bírja-lehetne mondani, hogy akkor a Milan miért nem-, de a napolinál az idei év egy kiugró teljesítmény, ami nem állandó és megalapozott. Gondolok itt arra, hogy ezen a szinten se előtte s meggyőződésem, sem ezután nem lesz náluk semmi. Mint ahogy a Kvara csodagyerek sem volt eddig sehol. Sehonnai bajnokságokban rúgott 3-4 gólt idényenként, idén meg szinte minden is összejön neki, noha a felépítése, lábai hasonlítanak inkább egy falusi parasztgyerekhez mint sem egy profi , felépített futballistához. De ilyen az a Kim srác is.

én most megint azt érzem a csapatnál mint 2011, 2012 ben, hogy ha okosan áldoznának 2-3 kulcs játékosra, akkor évekre egy szintet emelhetnének a csapaton és sorozatban jönnének a honi és nemzetközi sikerek.

Mindenesetre az őszi elveszített bajnokin is jobbak voltunk, s a mostani kettő meccset meg is nyertük, jobb csapatnak érzem a Milant. A napoli messze a saját erőn felüli teljesítésének és a többiek csetlés botlásának köszönheti a bajnokságot, főleg ilyen előnnyel.

Forza Milan

A hozzászólás módosítva: 1 év telt el , Rossoneri1978
VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.04.13. 09:52
tupi
 tupi
(@tupi)

Tegnap a meccs után kicsit hiányérzetem volt, amiért nem használtuk ki az emberelőnyt és növeltük a góljaink számát. Azonban azt is nehéz lenne tagadni, hogy konkrétan a piros lap után rosszabbul játszottunk mint előtte.

 

Aludva rá egyet viszont pozitívnak értékelem teljesen a tegnap estét. Előzetesen egy döntetlennek is örültem volna (hát még az első 15 perc után). Nálam túlteljesítették az elvárásokat és bőven van esélyünk a továbbjutásra.

Külön kiemelném Diaz utóbbi időszakbeli teljesítményét! Nagyon remélem nem a Realos vagy Arsenalos szerződésért játszik, mert ezt a kisembert vétek lenne elveszíteni!

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.04.13. 09:59
R66
 R66
(@r66)

Előzetesen valami ilyesmire számítottam. Sejthető volt, hogy a Napoli a torkunknak fog ugrani a 0:4 miatt. Nagyon nagy szerencse, hogy ezt a tempót max 15-20 percig tudják ők is tartani. A mi oldalunkon kicsit azt éreztem, hogy bizony remegnek azok a térdek a tét miatt. Ez leginkább Tomori esetében jött ki, borzalmasan pontatlanul és bizonytalanul játszott, de aztán ő is összeszedte magát. Összességében szerintem mindenki megérdemli a dicséretet. Koncentráltan, szívvel játszottak a srácok. Nagyon nagy kár, hogy Leao ziccere, vagy Kjaer kapufája nem lett gól. Ez akár még vissza is üthet majd Nápolyban, de panaszra így sem lehet okunk. 

Így, hogy letudtuk a könnyebb részét a hétnek, most el lehet kezdeni a felkészülést a Bologna elleni bajnokira. Biztos vagyok benne, hogy azon a meccsen jobban fogunk szenvedni, de ezt már úgyis megszoktuk.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.04.13. 10:03
Anselmo
(@anselmo)

@rossoneri1978 Másképpen vélem látni a dolgokat e tekintetben. Tavaly nekem nagyon fájt, amikor az érdemeink elismerése helyett mindenki csak a szerencsékre és kifutott eredményre, meg "minden összejött" dolgokra fogták a dolgokat. A legkevésbé sem szimpatikus, ha most mi is ezt csináljuk. Nem. Ez a Napoli megérdemelten és nem véletlenül van ott, ahol, csak azért mert egy falusi parasztgyerek éppen grúz népmesékbe illő történetet hoz, vagy mert a maszkos Osimhentől megijednek az ellenfelek. Ahogy tavaly ez a Milanra is igaz volt - minden hibája ellenére is. Persze vannak limitációi ennek a Napoli keretnek is, ahogy a mienknek is, de csak azért, mert ismeretlen neveket hoztak, nem kell leírni őket. 

2019-ben Leao, Hernandez, Bennacer és Krunic vagy épp Saelemaekers és Kalulu a térképen sem voltak, ma meg a klub alapemberei. Emlékszem volt itt valami hülye gyerek a fórumon, aki Hernandez leigazolása után beírta, hogy ki a f...sz ez a "Theo Hernyó", hát kb. ennyire tartotta az igazolást. Ma nincs klub a világon, aki ne akarná a soraiban tudni. De a lényeg, hogy persze nekünk mindig a Milan marad a legédesebb, a legjobb, ez így van rendjén. De szerintem tiszteljük kicsit jobban az ellenfelet.  

Azzal viszont teljesen egyetértek, hogy 2-3 minőségi igazolással újra az elit kötelébe kerülhetünk a játékerőt is tekintve. Más kérdés, hogy erre most még annyi esélyt sem látok, mint 2012-ben. Cardinale teljesen másképpen gondolkodik, noha ez volna a logikus és elvárt lépés. De azt látni kell, hogy a nyáron 8-9 játékos biztosan elhagyja majd a csapatot és már önmagában az egy óriási kihívás lesz, hogy őket valahogy mennyiségileg pótolja majd a Milan. 

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.04.13. 10:10
Anselmo
(@anselmo)

@r66 Maximálisan így látom én is amúgy, ezeket valahogy kihagytam az "értékelésből", de nagyon találó minden gondolatod.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.04.13. 10:14
Rossoneri1978
(@rossoneri1978)

@anselmo a tisztelet meg van azt gondolom szurkoló és szakmabeliek, csapatok szintjén is, sőt a tartás is tőlük, az biztos.

viszont ez a grúz gyerek azt hiszem 26-27 éves, így nem jó az összevetése egy Kalulu, Theo vagy Bennacerrel, mivel ők mind fiatalok(voltak) mikor felbukkantak. De hol volt ez a Kvala eddig? Lehet ő egy Piatek effektus is, van, de nem volt és nem is lesz típus, ki tudja.

viszont ha játszik a Milan, akkor a liga legjobbja szerintem. A probléma, hogy idén nagyon nem tudják tartósan hozni a szintet.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.04.13. 11:51
Anselmo
(@anselmo)

@rossoneri1978 Rosszul tudod, Kvaratskhelia februárban töltötte be a 22 éves kort, és 21 évesen vette a Napoli a nyáron. Szerintem abszolút valid az összevetés. Ez a srác sokkal fiatalabb, mint akár Leao, de Hernandezhez vagy Bennacerhez képest meg főleg, sőt még Tonali is idősebb nála. Theo éppen ilyen idős volt, amikor hozzánk igazolt, de Leao is csak 1 évvel fiatalabb volt akkor. 

A többi nyilván szubjektív, illetve a statisztika nem ezt mutatja. Ezzel nehéz vitatkozni, mert mindenki úgy nézi, ahogy akarja. A legtöbb független szakértő a játék minden elemében jobbnak tartja őket manapság (szerintem már eltúlozva is). De a gond az, hogy velük ellentétben a Milannak csak a nyíltan támadni akaró csapatok ellen megy, aki beáll védekezni azzal a világon semmit nem tudunk kezdeni, még ha az Empoli vagy Cremonese az, akkor sem. Kismillió ilyen meccsünk volt a szezonban. Szóval nem (csak) a tartósság a gond itt, hanem az, hogy a Milan csak kontrázni tud, de dominálni, ésszel játszva, kicsiben megoldani csak a lehető legritkább esetben. Márpedig soha nem az ilyen típusú csapatok lesznek a legjobbak - hosszabb távon legalábbis. De a BL-ben ez nekünk előnyünkre válik, mert mindenki rohamoz, támad, ellenünk ott senki nem vállalja az "underdog" szerepét, és így kidomborodnak az erényeink. De ebbe nem szabad többet belelátni - és erre a Serie A hétről-hétre emlékeztet is minket...

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.04.13. 12:26
Rossoneri1978
(@rossoneri1978)

@anselmo valóban rossz hitben voltam👍🙂 a korát illetően.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.04.13. 13:13
gumicsiga
(@gumicsiga)

Tényleg jó lett volna az első meccsen lezárni,de szerintem sokan lebecsülik ezt a Napolit, nem az a csapat, akivel az utóbbi években játszottunk. Igaz, hogy az utóbbi két meccsen nem kaptunk tőlük gólt,de azért ebben benne volt Mike és egy kis szerencse is. A meccs végén azért látszott, hogy 10 emberrel, Kvara és Osimhen nélkül is simán tudnak nagy gólhelyzeteket kialakítani.

A 70. perc után annyira nem forszírozták a támadást, inkább csak 1-0-val le akarták zárni a meccset. Nápolyban ilyen biztos, hogy nem lesz! A két eltiltott nagyon fájó pont lesz, én azért remélem, hogy Osimhen nem lesz ott a keretben,de így is biztos vagyok benne, hogy a kapuhoz fognak szegezni minket.

A legnagyobb esélyünk az lehet, hogy lyukas lesz a védelmük, eddig is minden meccsen tudtunk nekik gólt lőni, erre a visszavágón nagy esélyünk lesz.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.04.13. 13:27
Oldal 2 / 4