2023-04-12 Milan-Na...
 

2023-04-12 Milan-Napoli

Oldal 3 / 4
 
Gagacs
(@gagacs)

@gumicsiga ahogy talán Anselmo írta, minket jobban megzavart a kiállítás. 🤣 Utóbbi időben sajnos ez előfordul.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.04.13. 13:50
gumicsiga
(@gumicsiga)

@gagacs Azt hittem az Rebic volt 🙂

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.04.13. 21:27
Anselmo
(@anselmo)

Még nincs meg a holnapi meccstopik, de majd lehet, hogy megkérem Norbertót, hogy alkalomadtán helyezze át :). Jobb híján most idekívánkozik, hogy a két Napoli meccs között lesz egy életbevágóan fontos Bologna elleni csörte is a Dall'Arában holnap 15:00-kor. Most arra nem térnék ki, hogy valami brutálisan szarul van összerakva ez a meccsnaptár, hogy szerda 23:00-kor véget ér egy meccs, és még 72 óra SEM telik el a két meccs között. Ne mondja már senki, hogy ez így normális, vagy sehogy máshogy nem lehetett volna ezt rendezni... 

Visszatérve a meccsre, iszonyat dilemmában lesz majd a stáb, hogyan álljon ki a meccsre. Létfontosságú lesz a győzelem, mert annak híján most már tényleg nagy bajba fogunk kerülni, de nagyon nem látszik, hogyan van erre esély. Sok lap (pl. a Gazzetta is) azt jósolja, hogy Pioli 10 helyen (!) fog változtatni a szerdai kezdőn, de még a legmértéktartóbb újságok is 7-8 változtatással számolnak. És nem mondom, hogy nem értem, miért, de ez így őrület. Az nyilvánvaló, hogy ha most a kezdővel rámegyünk a Bolognára, akkor jó eséllyel nem is lesz meg a 3 pont (így kb. 60 órával a BL után), de aztán a Napoli elleni visszavágót is elintéztük egyúttal. A Milan kispadja pedig nem tud nyerni Bolognában, ez teljesen egyértelmű. Szóval most nagyon visszaüt, hogy képtelenek voltunk kötelező meccseket nyerni. Nincs igazából jó megoldás. Ki kell hozni egy döntetlent a meccsből, aztán remegve nézni, hogy a riválisok mire mennek (Inter-Monza és Roma-Udinese meccseket rendeznek).   

Hatalmas szerencse, hogy a Bologna is Arnautovic, Soriano, Orsolini és Cambiaso nélkül kell nekivágjon a meccsnek, de félek, hogy a kispadunknak még a maradék is erős... a GdS szerint így állunk majd fel: Maignan - Florenzi - Kalulu - Thiaw - Ballo-Touré - Vranckx - Pobega - Saelemaekers - De Ketelaere - Rebic - Origi. Hát, ha ez a csapat nyerni tud Bolognában, akkor megeszem a kalapom. 

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.04.14. 09:32
milandrukker
(@milandrukker)

@anselmo Meg annyira nem is lenne veszes, ha Origit kivagnak a kukaba es inkabb jatszana a kp-n plusz egy ember. Adli, Bakayoko, barki, csak ne az a semmirekello belga.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.04.14. 10:42
Gagacs
(@gagacs)

@anselmo ha ilyen kezdőnk lesz 100%-ban biztos vagyok, hogy Maldiniék mondták hogy a bl a fontos. A bajnoksággal max utána törődünk.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.04.14. 11:18
tupi
 tupi
(@tupi)

@gagacs már nem csak én riogatok itt ezzel a kezdővel 😀 😀

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.04.14. 12:23
Gagacs
(@gagacs)

@tupi 🤣 igen, egyre több helyen olvasni.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.04.14. 12:25
Anselmo
(@anselmo)

@gagacs Erre én is a nyakamat tenném. Ez teljesen biztos, hogy "felülről jön", ilyen döntést egy edző egyedül, saját szakállára, főleg ilyen kiélezett helyzetben nem merne meghozni.

Azt hiszem tudatosan beáldozzuk a Bologna elleni meccset, aztán majd megpróbálunk visszakapaszkodni a 4. helyre valahogyan. 

A hozzászólás módosítva: 1 év telt el , Anselmo
VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.04.14. 13:21
kissheva
(@kissheva)

Úgy érzem, hogy mindenki a klubnál bl-mámorban van, csak éppen megfeledkeznek róla, hogy hacsak nem nyerjük meg akkor egy 5. hellyel nem fogunk tudni ott indulni jövőre. Értem én, hogy fontos a bl is, és nagyon jól nézne ki, hogy elődöntősök, esetleg döntősök lennénk, de közben pedig szép lassan elbukjuk a 4. helyet a bajnokságban, és úszik az egész szezonunk.

Az a baj, hogy amikor Pioli rotál azt mindig drasztikusan lépi meg. Nem egy-két posztokon cseréli ki a kezdőt meccsről-meccsre, és így szép lassan mindenki tudna pihenni, hanem egyszerre pihentet sok kulcsembert, amit egyből megérez a csapat.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.04.14. 14:56
Gagacs
(@gagacs)

@kissheva nem értek veled egyet. Átgondolva egyáltalán nem gond ha nem lesz csak mondjuk El. Már az elődöntőbe jutással is olyan pénzeket zsebelünk be, hogy az kb 2 szezon csoportkörrel felér. Eddig 70 millió csak az UEFA bevétel, és még plusz 30 milla a hazai jegyek. Erre rájönne még összességében cc 20 milla UEFA és egy hazai jegy az elődöntőben. 

Arról meg ne is beszéljünk, hogy a koefficenseket mennyire növeli egy play off győzelem, továbbjutás.

Plusz nem biztos, hogy a közeljövőben ilyen közel tudunk kerülni egy döntőhöz. De ennyire előre ne menjünk.

A hozzászólás módosítva: 1 év telt el , Gagacs
VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.04.14. 15:12
R66
 R66
(@r66)

Ugyan már urak, nem látjátok itt a titkos mestertervet. Pioli úgy tervezte a formaidőzítést, hogy CDK, Vranckx, Ballo-Toure és a többiek majd erre a Bologna elleni rangadóra (illetve a szezon végi hajrára) legyenek csúcsra járatva. Szerintem Origi mesterhármasával nyerünk.

Viccet félretéve, ez a radikális rotáció annyira rossz ötlet, hogy akár még jól is elsülhet. A cserék most igazán megmutathatják, hogy mire képesek. Az erőnléttel és a motivációval nem lehet gond. Mondjuk az vicces, hogy csóró Adli láthatóan még így sem tud a kezdő közelébe kerülni. Nekem egyébként nincs rossz megérzésem a meccs kapcsán. Szerintem sokkal könnyebben behúzzuk, mint arra előzetesen számítunk.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.04.14. 15:28
Anselmo
(@anselmo)

Valahol mindkét félnek igaza van, csak elég nehéz felmérni, hogy melyik mekkora károkat okozna. Ha lemaradunk a BL-ről, de meglesz a BL-elődöntő idén, az sok pénz és presztízs, de Theo, Leao vagy Maignan nem biztos, hogy itt marad bohóckodni a Konfetti Ligában jövőre. Aztán a hajunkra kenhetjük, hogy megkerestünk 2 évnyi csoportkör pénzt. Másrészről ez persze tényleg egy hatalmas esély most, még történelmi léptékkel nézve is, utoljára 16 éve történt velünk ilyen. Ki az a marha, aki ezt most könnyen elengedné? Azon kár is merengeni, hogy bárcsak ne így játszottunk volna korábban a bajnokságban, ez már így alakult. De az Ancelotti-féle csapatnak nagy előnye volt az ötéves golden érában (2002-2007), hogy jellemzően mindig volt annyi előnye a bajnokságban, hogy ilyenkor nem számított, ha a rápihentetéskor elúszott egy-egy meccs. Ezek meg élet-halál harccá változtatták ezt a bulit, és most melyik kezébe harapjon a vezetőség... 

De legyen igaza R66-nak, ha meg most se képesek valamit letenni az asztalra, akkor tényleg egy hulladék a keret fele. De ha továbbjutunk, és majd az Inter/Benfica elleni meccsek előtt/között is eljátsszuk ugyanezt, akkor ebből itt nem lesz BL. Megnyeri meg úgysem fogjuk, a Real Madrid vagy a City egy merőben más dimenzió, annyi esélyünk lesz, mint 2002-ben a Leverkusennek a Madrid ellen. És persze szép dolog döntőbe jutni akár (bár hol vagyunk még attól...), de ezért feláldozni a csapat hosszabb távú jövőjét az nem biztos, hogy jó üzlet. Azt viszont innen mi nem tudjuk megítélni, hogy valójában mekkora kárt is okozna ez, vagy a játékosok fejében hogyan csapódik le a dolog.  

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.04.14. 16:24
dzsozy
(@Gunz)

Értem is, meg nem is a huza-vonát.

Amennyiben onnan közelítjük meg a dolgokat, hogy az Inter-Milan-Roma-Juve 4-es is mehet/megy még egy kört (2őt), akkor tulajdonképpen nincs nagyobb kockázat a sorcserében, hiszen a közvetlen riválisok is pihentetni fognak. Persze jó lenne ebben az esetben lépéselőnybe kerülni velük szemben.

 

Abban is biztos vagyok, hogy le lett modellezve a bajnokság és azok alapján még bele férhet a ponthullajtás. (ami lesz is, ahogy a Roma/Inter duónál is)

 

Teljesen védhető az, hogy a csapat nem engedheti el a Bl legjobb 4-be kerülését, oda megy most az all in. Azzal viszont nem értek egyet, hogy amennyiben a milánóiak mennének tovább, ott a Milan lenne az esélyes. Az Inter jobban össze van rakva véleményem szerint, talán 1-2 poszt ahol rosszabbak, de amúgy jobb játékosok alkotják. Ez főleg a kp és a csatársorban érhető tetten, míg a védelmük hasonlóan erős, mint a Milané. Persze ez a szezon nem ezt mutatja, meg a 10 vereség is ellenük beszél, de a legtöbb meccsen elég sok helyzetet alakítanak ki, amit kihagynak. (pl legutóbb Lukaku, vagy a 2 kapufájuk stb) Talán Inzaghi kicsit rosszabb edző, mint Pioli és mint csapat nem muzsikál olyan jól, mint a Milan. Egy meccsen is nehéz lenne ellenük tovább menni, de kettőn olyan 30%-nál nem látok több esélyt. Persze ez még így is több, mint egy dupla meccs a felső polcos csapatok ellen. 

Amennyiben valahogy összejönne a döntő pl egy Real/City ellen, ott gyaníthatóan csak statisztaszerepet töltene be a társulat. Mondhatjuk, hogy majd rövidzárlat lesz, meg összeomlanak fejben a Citynél, de nagyon úgy néz ki, hogy ez a csapat most ért be/meg. Mindkét csapat kimagaslóan magas szintű és hatékony a passzjátékban, amit nem hiszem, hogy ez a Milan le tud követni fejben és mozgásban. Ezen kívül a City azt a fajta presszinget játssza, ami amúgy sem ízlik a srácoknak, ráadásul Gardiola csapatai csinálják ezt a leghatékonyabban. 

 

De legyen meg a 8., lehetőleg a Real ellen! 

 

Tényleg nagy kérdés az, hogy amennyiben nem lesz BL, akkor valóban lelépne e a Bena-Leao-Theo tegely? Ebben nem vagyok annyira biztos. Valószínű, hogy egy EL szerepléssel több meccset kapnának a fiatalok is, míg a BL-ben ugyanúgy az alapcsapat játszana. Igazából az teljesen világos, hogy az A csapatot is erősíteni kell a kp-n és a csatársorban, de leginkább a cseréket kell kezdőszintre felhozni. Ha ez utóbbi megvalósulna mondjuk az EL szereplés miatt, akkor azt mondom, lehet, hogy megéri beáldozni most a bajnokságot, mert a következő évben nagyobb eséllyel fog a csapat odaérni a legjobb 4be.

 

Amúgy szerintem a Napoli nagyon jó focit tol, nem tudom, hogy a játékosaik ennyivel technikásabbak és gyorsabbak fejben, vagy ez Spaletti munkája e. Jó lenne, ha az edzőnk is valamiféle játszó Milant tudna összerakni a következő évre, mert valahogy az passzol a Milan nevéhez. 

 

 

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.04.14. 18:40
HegyalJani reacted
Gagacs
(@gagacs)

@Gunz azé ne essünk már hasra a merda játékosoktól. Összességében alig jobb a keretük. Brozo is full botlábú idén, szidják, mint a bokrot. Dumfries, Dzseki, Acserbi, Miki, Darmian, Gosens... Ne vicceljünk már. 😀 Napi szinten szidják a keretüket. Oké, a miénk is olyan amilyen, de naaaa! Hogy sokkal jobb keretük lenne az eléggé túlzás.

Nálunk meg van pár játékos aki játszatva alig van, AszterX vagy Adli pl, de amikor játszottak ígéretesek voltak. Olvasgatom a fórumukat, Bellanovat (volt milanos) pároslábbal rúgnák ki, Dumfries, Gosens, Dzseki, Lókaki, de még Brozotól is szabadulnának.

ui.: ettől függetlenül nem magunkat tartanám a párharc esélyeseinek. de nem azért, mert annyira sokkal jobb a keretük, hanem mert a játékstílusuk nem fekszik nekünk.

A hozzászólás módosítva: 1 év telt el , Gagacs
VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.04.14. 19:00
Anselmo
(@anselmo)

Ugye az Interrel valóban a bajunk, hogy ez a nagyon fizikális, verőlegény jellegű emberekkel játszatott gépfutball nekünk a halálunk. Ugyanezzel a stílussal végezték ki a náluk sokkal technikásabb Barcelonát, Portót, Benficát, és persze a bajnokságban a Napolit is. Számukra a hasonló futballt játszó csapatok a kriptonit (pl. Juventus, Bayern, Udinese, Fiorentina, hasonlók). Ugyanezek miatt vagyunk mi is hasonlóan gyengék az ilyen típusú csapatok ellen általában. Az Inter ellen valóban nem sok esélyünk lenne, de ahogy Gagacs mondja, sokkal inkább a stílus miatt, és nem a kimagasló képességek okán. 

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.04.14. 21:06
Oldal 3 / 4