2023-04-12 Milan-Na...
 

2023-04-12 Milan-Napoli

Oldal 1 / 4
 
norberto012
(@norberto012)
Admin

A Milan szerda este a Serie A listavezetőjét, a Napolit fogadja a Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első mérkőzésén. A piros-feketék az előző körben a Tottenhamet búcsúztatták 1-0-s összesítéssel, míg a nápolyiak az Eintracht Frankfurt ellen jutottak tovább összesítésben 5-0-val. Az összecsapás szerdán 21:00-kor lesz a San Siróban és a Sport 1 közvetíti. Forza Milan!

Idéz
Topic indító Közzétéve : 2023.04.11. 17:54
gio14
(@gio14)

Tud valaki esetleg online steam oldalt, ahol lehet majd nézni a meccset? Köszi

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.04.11. 21:15
HegyalJani
(@hegyaljani)

@gio14 Szia! Itt a Főoldalon a meccs előtt több olnline stream is ki lesz téve. Lehet majd válogatni!

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.04.11. 21:18
ACM_GRA
(@acm_gra)

Óriási mérkőzésre számítok, fergeteges hangulatra és vélhetően tudatos focira mindkét oldal részéről. Egy biztos: Nem most dől el a továbbjutás, hanem majd Nápolyban! Ez persze nem jelenti azt, hogy ne érjünk el megfelelő eredményt, a legjobb az lenne ha sikerülne legalább 1 gólos előnyt kiépíteni a visszavágóra, (vagy több gólos előnyt) de még a döntetlen is bizakodásra adhat okot. A vereség semmiképp sem jöhet szóba, hacsak nem úgy kapunk ki, mint anno Manchesterben 3:2-re (2007) amikor is a játékunk rendkívül biztató volt. A biztató játék és persze a szervezettség fontos, mert arra lehet építeni, de ez akkor az igazi ha eredménnyel is párosul. Nagyon jó ez a Napoli, de azért nem egy City/Real az ellenfél, meglehet ezt csinálni! 🙂 

Másik: Nagyon úgy fest, hogy az Inter ott van a legjobb 4 között. Ugyan korai ezt kijelenteni, de az esély hatalmas rá. (és ez azt jelenti, hogy olasz csapat biztosan lesz az isztambuli fináléban)

A hozzászólás módosítva: 12 hónap telt el 2 alkalommal , ACM_GRA
VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.04.11. 23:02
Anselmo
(@anselmo)

@acm_gra igen, hát annyira szar manapság az olasz foci, hogy fél Európát rommá verik az összes kupasorozatban :D. Portugália nem fogja kedvelni az olaszokat, ha ez így megy tovább. Még az kéne, hogy a Juventus meg a Sportinggal végezzen, és teljes a dominancia.

Én ki merem jelenteni: a döntőt olasz csapattal vívják majd. Kérdés, hogy melyikkel. Abszolút háromesélyes a dolog, körülbelül azonos erőt képvisel jelen állapotában mindegyik. Nekünk óriási esélyt adott a sors, hogy a Nápoly épp most vesztette el az összes csatárát. Már ott tartanak, hogy Elmas lehet a hamis 9-es holnap, mert sem Osimhen, sem Simeone, sem Raspadori nincs játékra alkalmas állapotban. Ha így sem tudunk jó eredményt elérni, akkor nincs helyünk a 4 között. De az olasz futball számára ez a szezon így is, úgy is diadalmenet lesz, nekem ez az érzésem.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.04.11. 23:32
hodyzoli
(@hodyzoli)

Én meg nem várok nagy meccset, hacsak nem szerez nagyon korán gólt valamelyik csapat. A Napoli szerintem most jóval visszafogottabb lesz mint amilyen volt legutóbb, nem akarnak majd megint ennyi teret hagyni nekünk, mi meg (ismerve Pioli-t) ugyanazzal a csapattal állunk fel mint legutóbb Nápolyban (Mike-Calabria-Kjaer-Tomori-Theo-Tonali-Krunic-Bennacer-Diaz-Leao-Giroud, ha mindenki egészséges és nem lesz eltiltva senki), így kiismerhetőek leszünk és ezért nem fogunk tudni nagyot játszani. Minden adott így egy langyos, vagy mondjuk úgy igazi két meccses párharc első meccséhez.

Pedig valami váratlan lehet jót tenne (Tottenham elleni formáció és játék pld.), de Pioli nem az a kreatív mester, előbb 3-4 felsülés kell a jelenlegi rendszerben hogy újat próbáljon minden-mindegy alapon, most meg ezt nem indokolja más csak az hogy kéne húzni valami váratlant amire nincsenek felkészülve. Olyat meg Pioli nem csinál, Ő a "nyitott könyv vagyok" taktikát szereti.

Így a tippem hogy egy véleményes Kvarachekritajvsakdffreaalfdsja 11-essel a Napoli hoz egy x-et, mivel nálunk csak egy Giroud fejesgól lesz.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.04.12. 07:32
Gagacs
(@gagacs)

@hodyzoli én nem vagyok szagértő, viszont ennek a taktikának az a lényege elvileg, hogy letükrözi a Nápolyt. Ezért van Beni tkp poszton (vagy Kruninho), mert védekezésben megvannak a párok, a Napoli nem igazán tud támadásban létszámfölényt kialakítani a középpályán. Vagy tud, szélső védővel, csak az veszélyes. Szerintem a Napoli ellen öngyilkosság lenne a 3/5 védős rendszerben felállni, láttuk mire nem képes ott Leao. Én pont emiatt gondolom rosszabb ellenfélnek az intert a 4 között ha valami csoda folytán mi jutnánk tovább, mert sokkal jobban dominálnák a középpályát.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.04.12. 08:50
hodyzoli
(@hodyzoli)

@gagacs Leao a szokásos formációban is láttuk mire képes december-január-februárban, ne tegyünk már úgy hogy a 3 védős rendszer miatt volt gyenge. Mert semmi nem akadályozza meg akkor sem hogy kihúzódjon a szélre létszámfölényt csinálni Theo-val vagy 1-1-ezni ha onnan jobban megy (számítógépes játékokban lehet köbe vannak vésve a posztok, életben azért lehet szabadabban mozognia mindenkinek). Amúgy az Inter pont azt csinálja zseniálisan hogy nem csak a szélsők (Dumfríz, Gossarsz Darmian stb.), hanem akár a belső védők egyike is felmegy a széleken és folyamatosan létszámfölényt csinálnak az adott oldalon. Lásd Bastoni tegnap nem is tudom hány veszélyes beadást adott.

Nálunk sem kötelező a 3 védős rendszerben irányítóval felállni (illetve 2 klasszikus csatárral ahogy fentebb írtam), lehet ott belül nyugodtan a Krunic-Tonali-Bennacer, csak kicsit kéne kreatívabbnak lennie az edzőnknek és máris nincs létszámfölény a kp-n, viszont stabilabb a védekezés. Én nagyon félek tőle hogy a Napoli húz valami váratlant, mert én borítékolom hogy Pioli SEMMIT nem fog változtatni, se a formáción, se a kezdőn amit leírtam előbb. 

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.04.12. 09:39
tupi
 tupi
(@tupi)

@anselmo én pont azt olvasom egyébként, hogy Raspadorival kezdhetnek annak ellenére hogy mennyit kihagyott. Egy biztos, hogy Osimhen hiányát ismét ki kellene használni.

 

Az a baj a múltkori Napoli meccs előtt azt mondtam inkább a bajnokságra helyezném a hangsúlyt, de így a meccshez közeledve egyre inkább mohóbb vagyok és itt is érjünk el minél jobb eredményt 🙂

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.04.12. 09:58
Anselmo
(@anselmo)

Én azt hiszem, hogy ugyanazt megpróbáljuk még egyszer eladni a Nápolynak, mint a 4-0 alkalmával. Pioli már csak ilyen. Csak az a baj, hogy az még egyszer nem fog működni, már fel lesznek készülve erre. A múltkor megleptük őket, akkor a formák, esélyek alapján teljesen valószerűtlen volt, amit játszottunk ellenük, de egyetértek, hogy most is kell valami extra, valami meglepő és mulatságos. Nagy előnyből indulunk ma este, mert hazai pálya lesz, és a Napoli lényegében csatár nélkül kell, hogy felálljon. De az a minimum, hogy kiegyenlítettek lesznek az erőviszonyok. Jó eredményt kell elérni. A másik, hogy Di Lorenzóra nagyon rá kéne játszani, mert baromi bizonytalan, az utóbbi hónapokban irdatlan sok egyéni hibával játszik, az ő oldalán meg lehet nyerni a meccset, ha Theo és Leao túlterhelik őt. 

Remélem, megérte elvesztegetni az Empoli elleni pontokat, és olyan intenzív és bevállalós lesz a játék, mint a Maradonában. Ez lenne a minimum. 

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.04.12. 10:08
Anselmo
(@anselmo)

@tupi Igen, sok helyen írják most már őt. Félig sérült még mindig. Ha játszik is, abszolút formán kívül lesz, és könnyen lehet, hogy rá is sérül még az első félidőben. Hatalmasat kockáztatna vele Spalletti, de lelke rajta, nekünk az is megfelel.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.04.12. 10:14
tupi reacted
Gagacs
(@gagacs)

@hodyzoli mivel a jósolt kezdő is csontra ugyanaz mint a bajnokin, nehéz lenne ellenkezni ezzel. 😀 
Viszont sokan mondják, hogy a felállás nem is feltétlenül lényeges, hanem a tartalom amivel "megtölti" az edző. Meglátjuk van e valamilye a Misternek amivel feltölti. 🤣 

Sok jóra egyébként nem számítok (tudom, nem vagyok igazi drukker). Nekem az a 0:4 kicsit olyan "Egyszer volt Budán kutyavásár" érzésnek tűnik. De majd meglátjuk. A lényeg az legyen, hogy a visszavágón még legyen sanszunk.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.04.12. 10:15
gio14
(@gio14)
Írta:: @hegyaljani

@gio14 Szia! Itt a Főoldalon a meccs előtt több olnline stream is ki lesz téve. Lehet majd válogatni!

Köszönöm. 

Nehéz meccsre számítok. A Napoli gyengélkedése, Oshimen hiánya miatt a csapat érzi az esélyt, és pont ebben a helyzetben nem kéne elherdálni ezt hibákkal. Régen voltunk már ilyen siker kapujában, hogy 4-be juthatunk. Onnan meg bármi lehet. Nagy a tét. Épp ezért óvatos focira számítok. 

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.04.12. 11:19
Rakuzan
(@rakuzan)

Egy tapogatózó 0-0 végeredményt tippelnék. Nagy esélyünk van, most lehetne megtörni ezt a Napolit, de szerintem nem fogják elviselni ezt a terhet a játékosaink. Mindazonáltal tavaly is láttunk már csodát, ha valamikor, akkor most tudnánk úgy elkapni a nápolyiakat, hogy a visszavágón se legyen esélyük.

Úgy gondolom, a tegnapi párharcok le is futottak az első mérkőzésekkel.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.04.12. 11:31
HegyalJani
(@hegyaljani)

@hodyzoli Könnyű helyzetben van Pioli, ugyanis nekünk nincs két klasszikus  csatárunk 😃 Az egész szezont egy csatárral játszottuk le (Giroud), nincs is több.. 🤷‍♂️

Ibra, Rebic  és Eredeti hárman együtt nem tesznek ki egy felet, ráadásul Rebic ugye nem is Klasszikus csatár.. 

 

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.04.12. 15:06
Oldal 1 / 4