2023-03-08 Tottenha...
 

2023-03-08 Tottenham-Milan

Oldal 1 / 2
 
norberto012
(@norberto012)
Admin

A Milan szerda este a Premier League 4. helyén álló Tottenham otthonában lép pályára a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének visszavágóján. A tét a negyeddöntőbe jutás és a piros-feketék egygólos előnyről várhatják a londoni visszavágót. Az összecsapás szerdán 21:00-kor kezdődik és a Sport 1 közvetíti. Forza Milan!

Idéz
Topic indító Közzétéve : 2023.03.07. 21:08
Dio
 Dio
(@deeo)

Számomra ez a szezon legjobban várt meccse. Óriási dolog lenne a legjobb 8-ba menni, és korántsem lehetetlen ez a mai küldetés, ha úgy játszunk mint otthon. Nagyon remélem ehhez megfelelő lesz a társaság hozzáállása, nem úgy mint sok bajnoki mecccsünkön idén. Tovább kell menni!

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.03.08. 07:58
szucsi82
(@szucsi82)

Számomra az a kérdés ,hogy fogunk ennek a meccsnek nekimenni?
Ha próbáljuk kivédekezni akkor az egyenlő a kieséssel.
Tudunk mi jól játszani is csak össze kell kapni magunkat.
Jó lenne meglepni őket és nekik menni.Aztán az első gólt megszerezni.

Kíváncsian várom a meccset.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.03.08. 08:25
dzsozy
(@Gunz)

Látva a tegnapi meccset és emlékezvén a kékek elleni hazai meccsünkre én egyáltalán nem lepődnék meg, ha a a hazaiak 13 emberrel játszanának... 

Én csak egyet szeretnék, hogy semmiféle bírói hiba ne legyen a meccsen! Így a többit lerendezik egymás között a csapatok majd. 

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.03.08. 09:31
Anselmo
(@anselmo)

Valamelyik oldalon úgy harangozták be a meccset, hogy a Milan a jelenéért és a jövőéért is játszik majd ma este. Remélem Pioli le tudja venni terhet róluk, mert ez finoman szólva is agyonnyomná a játékosokat. Ezért kellett volna egy tisztességes eredményt elérni Firenzében, hogy ne legyen ott a kés a torkunkon - megint csak az 5. helyről várva egy BL-nyolcaddöntő visszavágóját. A továbbjutás közel 20 millió eurót hozna a konyhára, állítólag vagy ez, és/vagy a 4. hely kell ahhoz, hogy nyáron ne kezdjék még jobban leépíteni a csapatot. Utóbbi állítást talán túl erősnek merem remélni, de abban bárki biztos lehet, hogy Leao menni fog, és senkit nem fogunk igazolni, aki csak egy kicsit is emelne a keret jelenlegi színvonalán. Ez pedig újabb hosszú "recesszió" kezdete lehet. 

Úgyhogy mindent bele kell adni ma este és történelmet írni újra! A 8 közé jutni óriási dolog lenne. Tegnap a Dortmundnak nem sikerült nyert helyzetből Londonban megtartani egy 1-0-s előnyt, remélem egy hétre nem jut két ilyen eset :). Meggyőződésem, hogy ha a csapat teljes erő bedobással és lelkesedéssel játszik ma este, akkor velünk ez nem fog megtörténni. Statikus, ötlettelen és szar csapat ez a Tottenham, ha nem tudnak szétfutni minket vagy szögletekből gólokat fejelni, akkor nincs esélyük.   

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.03.08. 09:38
Gagacs
(@gagacs)

@anselmo én nem hasonlítanám össze a két meccset. a cselszki dortmundban is sokkal jobb volt. nálunk a totenemnek nem volt veszélyes helyzete. Ettől függetlenül én nem magunkat látom most sem esélyesnek, ellenben a fogadóirodákkal. A lényeg, hogy ne 0:0-ra játsszunk, harapjunk, csípjünk, rúgjunk, a többit meg majd meglátjuk. Ne legyen ok a szégyenkezésre, mint firenzében.

@Gunz a tavalyi döntőt vezető francia spori lesz este nálunk. talán nem teljesen fogalmatlan. 🤣 

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.03.08. 10:27
Anselmo
(@anselmo)

@gagacs Igen, ez tény. Mi azért lényegesen jobban festettünk a hottentották ellen, mint a Dortmund a Chelsea ellen. De valamiért Anglia nekünk rémesen reménytelen terep, utoljára 2005-ben, azzal a Crespo fejessel győztünk Angliában a MU ellen, holott azóta is töméntelen meccset játszottunk ott. Vereség vereség hátán. Én kizárólag attól félek, hogy az atmoszféra valamiért nagyon megfogja a csapatot, és emiatt nem tudják kihozni magukból, amit kell. 

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.03.08. 10:41
Gagacs
(@gagacs)

@anselmo sokat én sem várok tőlük. Hajtsanak. Aztán hátha jön a csuda.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.03.08. 10:59
hodyzoli
(@hodyzoli)

Én is csak annyit kérek hogy a hétvégével ellentétben ne xarjanak teljesen bele. Aztán ha a Tottenham-nek is volt annyi pénze a sporira mint tegnap a Chelsea-nek, akkor teljesen mind1.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.03.08. 11:07
ACM_GRA
(@acm_gra)

Nehéz, kemény meccsre számítok. Még a 2007-es Milannak sem lenne egyszerű Angliában, nem hogy a mostani csapatnak. De egy döntetlenre tényleg jók vagyunk, sőt egy felszabadult, okos és nagyon lelkes Milan akár még nyerhet is Londonban. Megnyugtató, hogy van előnyünk és azért Mike ott van a kapuban, továbbá szinte a teljes keret Pioli rendelkezésére áll. A Spurs nekem az első meccs (és az alapján amit láttam tőlük a PL-ben) nem tűnik egy kreatív csapatnak. Nincs bennük szerencsére az a váratlan, mint egy Realban, vagy egy Bayernben. Az a plusz, ami ezeket a nagyokat jellemzi. De ettől persze veszélyesek lehetnek, és nem is számítok könnyű meccsre, nagyon fontos hogy fejben mindenki 110%-ban ott legyen, illetve hogy könyörtelenek legyünk a helyzetkihasználás terén, mint anno Carloval. Az sem bánom, ha nem rúgunk nagyon kapura, de csak egyszer a 90p során és abból pont gól születik és továbbmegyünk:-) 

 

0-0-val tökéletesen kiegyeznék! Hol lehet aláírni? 😀 

A hozzászólás módosítva: 1 év telt el 2 alkalommal , ACM_GRA
VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.03.08. 14:02
kissheva
(@kissheva)

Hát ez nagyon rendben volt. Úgy néz ki, nekünk Bl  meccseket kell játszani, mert akkor jobban felpörög a csapat. Majd szóljunk a San Siro hangtechnikusának, hogy a bajnokik előtt is játsza le a Bl-himnuszt, hátha átszellemülnek a fiúk.

Le a kalappal egyébként mindenki előtt, hiszen a két meccses párharc alatt olyan hatalmas veszélyben egy pillanatig sem forgott a kapunk. Mike-nak volt a végén egy nagy védése Kane fejesénél, és nagyjából ennyi volt az angolok jelentette veszély. Hihetetlen egyébként milyen magabiztosságot sugárzott a francia a kapuban.

A továbbjutás ellenére is van hiányérzetem, hiszen ha ez a meccs 3:0, akkor se szólhatnának az angolok egy szót sem. Most egy gyenge Spurs elen ez belefért, de a következő körben csúnyán meg fogják büntetni a kihagyott helyzeteket. Ebben sokan kell élesedni.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.03.09. 07:29
Anselmo
(@anselmo)

Hát nehéz szóhoz jutni, vagy igazán a helyén kezelni a tegnap esti dolgokat. Az ember elsődlegesen egyszerűen csak nagyon örül és boldog, 11 év után ez olyan sztratoszférikus magasság, amely elképzelhetetlen volt akár csak 2-3 éve is. Ezt nem kell megmagyarázni - most sem, sosem. Nyilván anyagilag is rengeteget segít a klubnak, de ez akkor lesz csak igazából számunkra is értékelhető, ha azért a 4. hely is meglesz a bajnokságban. Innentől már minden jutalomjáték, hozzátéve, hogy adott esetben az olaszok, vagy a Benfica ellen azért talán még esélytelenek sem lennék még egy kört menni. De ez már tényleg opcionális. 

A továbbjutás ellenére nekem is van hiányérzetem. Egyfelől Leao (nem csak tegnap) nemzetközi szinten súlytalan, egyáltalán nem bizonyítja, miért is kér csillagászati fizetést (a Sporting-ügyön túl), miért ne kéne jó összegért inkább eladni a nyáron. A BL-szintjén tucatjátékos, és ez nekem nagy csalódás. Részben ehhez köthető, hogy a támadójátékunk, befejezéseink olyan képet mutatattak, mikor a Serie A-ban mondjuk Defrel, Strefezza vagy Gabbiadini megoldásain röhögünk. Messias lövései, Leao botrányos befejezései, Diaz zicceres bénázásai azért nem BL-szintre való dolgok voltak. Az látszik, hogy van csapategység, szervezettség, küzdőszellem - legalábbis az ilyen fajsúlyú meccseken - és talán a mai Milantól BL-negyeddöntő ide vagy oda, mást várni nem is érdemes. De a minőség, a finesz a klasszisszerű megoldások bántóan hiányoznak sokszor. Jó lenne, ha Cardinale megértené, hogy építkezni kell, komolyan venni a minőség emelését, hogy legalább ez a szint legyen a standard. 

Na, de nem akarok fanyalogni, isten ments! Nagyon kell örülni ennek a régvolt sikernek, ezek a fiúk mindent kiadtak most magukból, és azt gondolom, hogy a keret tudásához mérten a legjobb 8 messze túlszárnyalása a papírformának. A BL-ből idén aztán mindent kihoztunk, amit csak lehetett. De most létkérdés lesz, hogy a 4. helyre befussunk, különben a közeljövő szempontjából ez csak egy egyszeri kifutott eredmény lesz. 

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.03.09. 09:35
Gagacs
(@gagacs)

@anselmo maximálisan egyetértek minden szavaddal.
Sokat nem tudok hozzáfűzni. Na' örö' na' bódottá' 🤣 🤣 🤣 Hogy egy klasszikust idézzek...
A kimaradt helyzetekért kár, a befejezésekkel vannak gondok, de játékot már láttunk.
Még valamit kiemelnék. Volt egy szabadrúgás kombináció, hááááát engem azzal nagyon megleptek a srácok. Nyilván pozitív érelemben. Ilyet szerintem évek óta nem láttunk a Milanban. Csak ugye a befejezés Messiástól. 😐 

Gratulálok a srácoknak! Irány a legjobb 4. a bajnokságban (persze felőlem a BL-ben is 🤣 )

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.03.09. 09:57
gumicsiga
(@gumicsiga)

Parádés teljesítmény volt a csapattól, az egyéni hibák miatt nem lehet teljes a kép, Leao és Diaz lábában ott maradt legalább 1-1 gól, a két meccsen adhattunk volna lazán egy négyest az Angoloknak,nekik pedig alig volt kapuralövésük.

Mike és Theo nagyot mentek tegnap, hihetetlen Maignan jelenléte mennyit dob a csapaton és mennyire jól tudja szervezni a védőket. A védelem is rendben volt, rajtunk kívül még Tonali nyújtott vmi extrát.

A BL-ben jobbat mentünk, mint tavaly a bajnokságban biztos, hogy rosszabbat remélem ez ad egy kis lendületet csapatnak.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.03.09. 10:17
Anselmo
(@anselmo)

Még bennem maradt valami, amit megosztanék veletek az eredmény kapcsán, bár ez nem is annyira a meccsről szól, sokkal általánosabb. Azt is tudom, hogy erre korántsem mindenki érzékeny, de a szurkolói léthez valahol a dolgoknak ez a része is hozzátartozik. 

A sajtó visszhangok többnyire nagyon bántóak számomra - különösen a hazaiak. Amikor gyenge futballról, kiszenvedett továbbjutásról, nem meggyőző Milanról írnak, az ismerve a körülményeket egyenesen abszurd és felháborító. Én magam ismertem el, hogy mennyire hiányoznak a klasszis megoldások és színvonalas befejezések, de azért legyünk tárgyilagosak: ez a Tottenham 10-szer annyi pénzből gazdálkodva hozza ki ezt a felismerhetetlen fost, mint a Milan. És ez bármely angol csapatra igaz. Egy-egy ilyen párharcban ezért eleve az kéne, hogy legyen az alapállás, hogy ordítóan nagy blama az egyik oldalról, és heroikus siker a másik oldalról, ha pl. egy olasz csapat egy PL-es csapatot ejt ki. A Milan lehetőségei meg sem közelítik a PL 4. helyén álló Tottenham lehetőségeit, mégis a Milanon fanyalognak, hogy "csak ennyit tud". Hát szálljunk már magunkba, a kutya úristenit! Mondom ezt az összes félkegyelmű (magyar) újságírónak és elemzőnek. 

A TOP bajnokságok között a töredékpénzekből éldegélő olasz bajnokság a BL legjobb 8 közé nagy valószínűséggel 3 (!) csapatot fog delegálni, többet, mint bármelyik másik liga. Az európai küzdelmeket tekintve egyedüliként CSAK az olasz bajnokságból jövő csapatokról mondható el, hogy mindegyik versenyben van még március közepén is, és ezt a ligát sajnálják le a végletekig. Tisztelt Mészáros Ábel 3 hét után le tudja írni, hogy 3 év munkáját tették sírba, de azt nem, hogy milyen mélyen elgondolkodtató kérdéseket vet fel az, hogy az évente 1,6 bN EUR-t elköltő angol csapatok csak kínlódnak Európában, vagy hogy egy ilyen Milan mégiscsak Európa 8 legjobb csapatának egyike.

Sokszor a legminimálisabb tisztelet nélkül írnak rólunk. A világ minden pénzét egy tél alatt eltapsolni a semmire az menő, meg "badass" dolog, fillérekből eredményt elérni meg szánandó. Nekem ez jön át. És ez nagyon keserű képet fest a mai társadalom működéséről. 

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.03.09. 11:15
Oldal 1 / 2