2022. december 07., szerda

Mount szavai Tomoriról és a büntetőről

-

Mason Mount, a Chelsea támadó-középpályása elárulta, hogy ő maga is meglepődött azon, hogy Daniel Siebert játékvezető tizenegyest ítélt és kiállította Fikayo Tomorit a keddi Milan elleni összecsapáson. A német bíró a 18. percben Tomorinak az angol futballistával szembeni megmozdulását ítélte meg szabálytalannak.

Mount meglepően őszintén nyilatkozott a Tomori-incidensről a Milan-Chelsea rangadót követően és véleménye szerint ezért nem járt volna kiállítás. A 23 éves játékos úgy érzi, hogy ezzel az ítélettel a játékvezető kissé tönkretette a meccset.

“Nyilvánvalóan Fikayo a barátom, nagyon régóta ismerem őt és együttérzek vele ebben a helyzetben. Nem gondolom, hogy kiállítás járt volna. Tizenegyes volt? Talán igen. Őszinte játékos vagyok és gólt akarok szerezni. Kicsit visszahúzott, de együttérzek vele a döntés miatt. Kemény ítélet volt.” – mondta Mount a meccs után.

“Éreztem, hogy megpróbál visszarántani, de a kapu felé futottam, nem akartam a földre esni és úgy éreztem, hogy még mindig van esélyem gólt szerezni. Tovább mentem és nem sikerült a kapuba lőni, majd a játékvezető a sípjába fújt és azonnal tizenegyest adott. Meglepődtem egy kicsit, mert tovább mentem és sikerült ellőni a labdát. Rossz volt nézni, hogy kiállítják. Mindig az a cél, hogy két jó csapat 11 a 11 ellen megmérkőzzön egymással, szóval ez a döntés talán egy kicsit tönkretette a játékot.”

“Nyilvánvalóan meg akartuk nyerni a mérkőzést, amit sikerült is véghez vinni, de sajnálom Fikayót a történtek miatt.”

VIDEÓ: Íme Tomori és Mount párharca, amelyet büntető és kiállítás követett

EZEKET OLVASTAD MÁR?

KOMMENT SZEKCIÓ

7 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

  1. Maximális tisztelet azért, mert ő is azt gondolja, ami történt.
    Maximális tisztelet azért, mert ezt el is mondja.
    És maximális tisztelet azért is, mert amikor érezte a kezet a vállán, nem dobta el magát, hanem ment tovább gólt lőni.
    Az angol futballban van még valamiféle egyenesség, amit kedvelek. Bár egyáltalán nem nézek angol focit, örülök annak, hogy van még olyan hely, ahol a kemény férfias küzdelmet is kedvelik a játékban, és a saját szurkolói is olykor kifütyülik a színészkedőket. Főleg az utóbbit tartom követendő példának.

    Emellett ha nem akarunk agyvérzést kapni, inkább ne is számoljuk össze, hogy tavaly ősszel és már idén is hány meccset befolyásoló műhiba történt a bírók részéről a meccseinken. Kivétel nélkül mind ellenünk volt, ha jól emlékszem.

LEGFRISSEBB HÍREINK

SZAVAZÁS