2022. december 05., hétfő

Pioli értékelése a Chelsea elleni vereség után

-

A mérkőzés döntő többségét emberhátrányban játszó Milan 2-0-ra kikapott a Chelsea-től a Bajnokok Ligájában. Stefano Pioli csalódottan nyilatkozott a meccs után és kritikával illette a játékvezetőt, aki a döntésével megváltoztatta az egész mérkőzést. Az olasz tréner megdicsérte a játékosait, akik kiváló csapatszellemben küzdöttek.

“Nem túl nehéz elemezni a mérkőzést, elég egyértelmű volt, hogy őszinte legyek. Megfelelő hozzáállással és kifogástalan mentalitással kezdtünk, de egy incidens felborította az egész mérkőzést. Onnantól kezdve szenvedtünk. Ez nagyon kiábrándító, mert ez már eleve egy nehéz mérkőzés lett volna és nem így akartunk szembenézni a Chelsea-vel. Nehéz elfogadni, mert végig játékban akartunk maradni. Szeretném külön megdicsérni a játékosaimat, akik nagyszerű csapatszellemet mutattak az emberhátrány ellenére is. Nagyon keményen próbálkoztak és nem adták fel. Nem adták meg magukat és gólhelyzetünk is volt, amellyel lehetőségünk lett volna csökkenteni a különbséget.” – mondta Pioli.

“Szomorú, mert teljesen más terveink voltak ebben a stadionban ilyen szurkolói támogatás mellett. A figyelmünk most a Serie A-ra terelődik abban a tudatban, hogy a sorsunk a Bajnokok Ligájában a saját kezünkben van. Reakció? A játékosaim felvették a kesztyűt, segítették egymást és nagyszerű csapatszellemet mutattak. Nagyon fontos, hogy olyan játékosaim vannak, akik a nehéz pillanatokban is mennek tovább, egységesek maradnak és feltüzelik magukat. Ez az este egyszerűen nem úgy alakult, ahogy azt reméltük.”

“Tizenegyes? Nem akarom újra látni az esetet, mert nagyon könnyű megítélni. A mérkőzés után elmondtam a játékvezetőnek, hogy mit gondolok róla és azt hiszem, hogy értette, amit mondok. Azt is megkérdeztem tőle, hogy működik-e a VAR. Úgy vélem, hogy nem ez volt élete meccse. A tizenegyes és a piros lap teljesen megváltoztatta a mérkőzést egy nagyon erős csapat ellen, amelynek nem volt szüksége egy extra emberre.”

“Ez negatív eredmény, de a sorsunk továbbra is a mi kezünkben van. Ha Európában is versenyképesek akarunk lenni, akkor a következő két mérkőzésünket meg kell nyernünk és erre minden esélyünk megvan. Abszolút hiszek a továbbjutásban, hinnünk is kell. Zágrábban vissza kell térnünk a győzelmekhez, azt a mérkőzést meghatározónak tartom. Csak azt követően fogunk a Salzburg elleni meccsre gondolni. Mindenekelőtt először a Veronával és a Monzával kell megmérkőznünk a bajnokságban. Elég jó helyen állunk a tabellán, de javítani szeretnénk rajta. Ez volt a negyedik meccsünk a nemzetközi porondon és most vissza kell nyernünk az energiánkat, főleg most, hogy 80 percen át emberhátrányban játszottunk.”

“Kár, hogy ezen az estén elvették tőlünk a lehetőséget, hogy jó teljesítménnyel jutalmazzuk meg a közönséget. Nagyon súlyos árat fizettünk egy incidens miatt. A labdarúgás egy kontaktsport. Tomori alig ért hozzá az ellenfélhez. Ezért soha nem jár tizenegyes és ez soha nem piros lap…” – tette hozzá.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

KOMMENT SZEKCIÓ

1 HOZZÁSZÓLÁS

LEGFRISSEBB HÍREINK

SZAVAZÁS