2022. október 07., péntek

Ismert a Milan álláspontja Ziyech kapcsán

-

Hakim Ziyech teljes mértékben prioritást adott a Milannak, azonban a Chelsea csak bizonyos feltétellel hajlandó belemenni a Rossoneri által preferált kölcsönüzletbe.

A Chelsea futballistája az elmúlt hetekben a Rossoneri célpontjai között szerepelt a támadó-szekció jobb oldalának megerősítése érdekében. Ziyech egyáltalán nem kulcsfontosságú része Thomas Tuchel jövőbeli terveinek és a nyáron távozni készül Londonból – az egyik legvalószínűbb célállomásnak Milánó tűnik számára.

Daniele Longo, a Calciomercato sportújságírója közölte, hogy Ziyech teljes mértékben prioritást adott a Milannak. A klub kapcsolatba lépett a játékos ügynökével 4-5 nappal azelőtt, hogy sikerült nyélbe ütni Charles De Ketelaere szerződtetését. Ziyech kapcsán a Milan vezetősége mindenképpen kölcsönvételben gondolkozik egy vásárlási opcióval, azonban a Chelsea garanciákat akar feltételként arra vonatkozóan, hogy a piros-feketék kötelezően megvásárolják a jövő nyáron.

Paolo Maldiniéknak nincs túl nagy mozgásterük, mivel az igazolásokra szánt büdzsé jelentős részét Charles De Ketelaere megszerzésére fordították. A vezetőség terve, hogy az átigazolási időszak végéhez közeledve “last-minute” igazolásként kedvező feltételekkel megpróbálják elhozni Ziyech-t a Chelsea-től.

A 29 éves marokkói támadó 2020 nyarán mintegy 40 millió euróért lett a Chelsea játékosa és azóta 83 tétmeccsen 14 gólt szerzett és 10 gólpasszt osztott ki.

Forrás:milannews.it

EZEKET OLVASTAD MÁR?

KOMMENT SZEKCIÓ

14 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

 1. Nem egyértelmű a cikk alapján, hogy a vázolt körülmények mennyiben változtak CDK leigazolásával… A cikk forrása alapján ugyanis a CDK-transzfert MEGELŐZŐEN történtek olyan dolgok, amelyeket azóta a belga megvétele felülírhatott. Például a magas ár, az, hogy CDK játszatható a szélen is, és az, hogy Ziyechért sokat kér a Chelsea. Könnyen lehet, hogy már nem is aktuális a Ziyech-ügy.

  Elvileg a belga érkezése után egy középpályás és egy védő maradt igényként. Ziyech viszont szélső támadó.
  Ha Ziyech esetleg még mindig képben van, az azt jelentheti, hogy CDK-t mégsem a szélen képzelik el, hanem középen. Ebben az esetben Adli hátrébb is kerülhet egy sorral, de éppenséggel ki is maradhat a kezdőből (vagy ő vagy Bennacer). Ennek nem örülnék… Így viszont lehet, hogy nem is kellene még egy középpályás, mert Adlival korábban támadóként számoltak inkább, és ha hátrébb kerülne, vele együtt már 5 ember lenne két helyre.
  Ha Ziyech jönne, hárman lennének jobbra, ketten (plusz Adli) a csatár mögött, lenne 4 csatár (Ibra miatt inkább csak három, Lazetic miatt inkább csak két és fél), illetve 2 ember balra (Leao és Rebic). Adli miatt 4+1 ember lenne a két középső középpályás posztra. Ez azért elég bőséges létszám lenne. Talán túlságosan is, figyelembe véve az öt cserelehetőséget.

 2. Csak abban az esetben örülnék az érkezésének, ha megoldható lenne a szerződtetése vezéráldozat nélkül.
  Én már azzal is elégedett lennék, ha a jelenlegi kulcsjátékosaink helyzete fixálva lenne.
  Azért annyira nem égető egy jobb szélső, ha CDK is megtudja játszani a posztot, és Messiás is ott van.
  Ahhoz meg sok reményt nem fűzök, hogy a kis szalamandránk olyan kiváló teljesítményt nyújtson, hogy kirobbanthatatlanná váljon jobb oldalról, de remélem rám cáfol. 😀

 3. Ziyech kapcsán az lesz, amit lehetett prognosztizálni. Kivárunk, hátha a Chelsea nyakán marad augusztus végéig, és akkor kötelezettség nélkül sima opcióval is elengedhetik. Nekünk csak így van esélyünk.
  A Milannak prioritást adott a marokkói, ezt már lehet tudni egy ideje. Ami új hír, az az, hogy a fizetéscsökkentésbe is belemenne.
  Nagyon ott akarja már hagyni a Chelsea-t.
  Viszont épp emiatt kezd elege lenni a tökölésünkből, és más irányokba is puhatolózik. Ha lesz olyan épkézláb kérője, aki kicsengeti érte a 10M-t, vagy belemegy a kötelező opcióba, akkor nem biztos, vagy inkább nem valószínű, hogy tovább fog várni ránk. Miért is tenné? Amilyen tempóban haladunk a megszerzése felé…
  Ebből én is arra következtetek, amit Lansky is írt. Nem prioritás már a megszerzése, de azért ha véletlenül összejön kötelezettség nélkül is, és még nem kelt el, akkor lehet, hogy elhozzuk augusztus végén, mert miért is ne?

LEGFRISSEBB HÍREINK

SZAVAZÁS