2022. szeptember 25., vasárnap

Kessié visszatérése nem opció a Milan számára

-

Teljes mértékben kizárható, hogy Franck Kessié a nyáron visszatérjen a Milanhoz.

A spanyol élvonalban szereplő FC Barcelona továbbra sem tudja regisztrálni a bajnokságra az új igazolásait – beleértve a szabadon igazolhatóként megszerzett Kessiét – a 2022/2023-as idényre. Az elefántcsontparti középpályás szerződésében egy olyan záradék szerepel, amely felhatalmazza arra, hogy ingyen távozzon abban az esetben, ha a katalánok nem tudják regisztrálni a La Ligánál.

Antonio Vitiello, a MilanNews főszerkesztője szerint a Milan vezetősége egyáltalán nem tekint opcióként Kessié visszahozatalára, amennyiben a Barcának valóban nem sikerül regisztrálnia és a játékos a távozás mellett dönt a nyáron.

Szombaton rendezik a Barcelona-Rayo Vallecano mérkőzést a spanyol bajnokság első fordulójában, azonban a jelenlegi helyzet szerint Kessié – többek között Robert Lewandowskihoz, Raphinhához, Jules Koundéhez és Andreas Christensenhez hasonlóan – nem jogosult arra, hogy a keretben legyen és pályára lépjen a meccsen.

A La Liga szigorúan szabályozza, hogy a spanyol klubok maximálisan mekkora összeget költhetnek az összes játékos fizetésére és amennyiben a Barca nem szabadít fel megfelelő összeget a fizetési költségvetésben, akkor a szervezet jogosult megtagadni az új játékosok regisztrációját a bérkeret felső határának túllépése miatt. 

Mindenesetre az a forgatókönyv kizárható, hogy Kessié visszatérjen a Milanba.

Forrás:milannews.it

EZEKET OLVASTAD MÁR?

KOMMENT SZEKCIÓ

22 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

 1. Nem tudom mekkora összegről van szó, ami a teljes keret fizetését illeti, de ezt behozhatnák úgy en-bloc minden bajnokságban. Vagy az uefanal lehetne egy ilyen szabályozás.
  Az mondjuk durva, hogy ebbe a keretbe pl egy Real Madrid belefér, és még hír sincs róla, hogy rezegne a léc, ezzel szemben a Barca emiatt egy klubikontól vált meg Messi személyében tavaly, idén pedig nem tudják regisztrálni egyetlen új igazolásukat sem emiatt. Szóval barcáéknál elég szépen elkalkulálták magukat az utóbbi években

  • A Real Madrid jelenleg több mint 13 millió euróval (bruttó) többet költ fizetésekre egy évben, mint a Barcelona. A Real jelenleg 290 milliónál jár, a Barcelona 277-nél. Csak összehasonlításképpen, a Milan 75-nél. (És ezekben az adatokban nincs benne a szerződések többségéhez kapcsolódó ilyen-olyan bónusz.) A La Liga erre vonatkozó szabályzata alapján a bevételek 60%-át lehet költeni bérekre. Én azt sejtem, hogy ezt még befolyásolhatja az adott klub adósságállománya is, ami a Barcánál hatalmas összeg.

   Elnézve azért egészen megdöbbentő, hogy a Barcánál kik és mennyit visznek haza. A Transfermarkt szerint 2 milliót érő Umtiti például 6 felett keres bruttóban, miközben pályára sem igen lép. Busquets tisztán több mint 11 milliót, Jordi Alba 10,6 milliót visz haza, de a keret több mint fele 4,6 milliónál többet keres nettóban. A Milanban Florenzi keresi a legtöbbet, kb. 2,9 milliót nettóban.

   A Barca kapcsán nem is feltétlenül az a dühítő, hogy miként lehetett összeszedni ennyi antitalentumot, ami a pénzügyeket illeti, hanem az, hogy ez a totális hozzá-nem-értés sem eredményezte, eredményezhette és eredményezheti azt, hogy a Barcelonát mondjuk visszasorolják a másodosztályba, kizárják a BL-ből 1-2 évre és hasonlók. Fenyegetőzések vannak, cikkek tízezrei jelennek meg, hogy mi lesz a Barcával. Kicsit olyan a helyzet, mint a tokiói nézők nélküli olimpiával. Béna lett, de még mindig jobb volt így megrendezni, mintha nem lett volna semmi, mert azon még többet buktak volna azok, akik pénzt fektettek be… A Barcát tehát meg fogják védeni, mert mindenkinek érdeke, hogy legyen Barca. A La Ligának, a BL-nek, a Real Madridnak is érdeke, hogy legyen 2 meccse egy idényben, amikor minden róluk szól… Hogy Danny De Vitót idézzem az Ikrekből: “Pénz beszél, kutyaszar táncol!”

   • Ehhez azért hozzátenném (mert mindenki csak a Barcát lesi árgus szemekkel), hogy asszem tegnapi infó alapjná még 12 spanyol csapat nem tudta regisztrálni a játékosait, ami brutális. És mivel ez nem ffp, hanem a la liga belső szabályzata, azért ott lassan elgondolkodhatnának a dolgokon, mert kezdenek nagyon lemaradni a PL-től, a Serie A meg ha nem is öles léptekkel, de azért jön fel, a top 3 csapat jelenleg szerintem már ha nem is BL-esélyes, de lehet rájuk számítani majd a következő években a végjátékba is.

    • A Sevillának pl ezért kellett eladnia a két belső védőjét, Carlost és Koundét, ami hatalmas csapás, két nagyon magas szintű játékosról beszélünk, kb mintha neünk most el kéne adnunk Tomorit és Kjaert v Kalulut, és igazolni is csak occsón tudnánk értük. A Liga szempontjából is rossz a dolog, mert lehet, hogy ők pl. most le fognak csúszni.

     • Egyrészt rossz a Liga szempontjából, de másrészt meg jó lenne valahogy gátat szabni az ész nélküli adóssághalmozásnak.
      Te mint Barca drukker máshogy láthatod – én is elfogult lennék, ha a Milannal csinálnák – de én kifejezetten megtapsolnám, ha végre egyszer bármilyen utolsó utáni kiskapuval nem mentenék meg a Barcelonát, vagy egyszer a Real Madridot.
      Aztán tessék szívesek lenni szarból várat építeni, vagy kici óccó névtelenekből nyerni valamit.
      De nyilván megtalálják a kiskaput (sajnos)

      • Annyi, hogy egyetlen elmebeteg állat felelőtlenségéért is durva lenne egy egész klubot és brandet megbuktatni. Azt olyankor börtönbe és kész. A Barca, vagy épp egy Reál szerencsére még mindig önfenntartók, ha már valakit meg kéne buktatni a foci rombolása miatt, az a 3-4 nagy olajos csapat.

       Még Bartomeu elmebeteg pénzszórásai és részben az ő hibájuk, velük kellett valahogy lépést tartani, ezért lettek a 150 milliós játékosok meg a nettó 20-30 milliós fizuk.

    • Én fordítva látom. A többi ligában is hasonló szabályrendszert kellene bevezetni. Ez lenne a jó irány. Meg kellene állítani az eszetlen költekezést.
     Serie A jó indulattal stagnál. BL-ben már lassan a 8 közé sem ér oda senki, EL-ben sem voltunk sehol tavaly. Pozitiv h. Roma vitte a harmadik számú kupát. Mindent egybevetve a legjobb 8-ba összesen 2 csapatunk szerepelt. Előző évről sem emlékszem nagy menetelésre.

LEGFRISSEBB HÍREINK

SZAVAZÁS