HIVATALOS: A RedBird megegyezett az Elliottal a Milanról

9

A klub a hivatalos honlapján bejelentette, hogy létrejött a teljes körű megállapodás, így a RedBird Capital Partners lesz a Milan új többségi tulajdonosa.

2022. június 1., amely történelmi pillanat a Milan számára. Több héten keresztül tartó tárgyalásokat követően az Elliott Management úgy döntött, hogy négy év után eladja a klubot, azonban továbbra is amerikai kezekben lesz a Rossoneri.

Szerda délelőtt a klub a hivatalos honlapján közleményben jelentette be, hogy a RedBird Capital Partners végleges megállapodást kötött az Elliott Managementtel a Milan megvásárlásáról. A tulajdonosváltás a nyár folyamán megtörténik és várhatóan legkésőbb 2022 szeptemberében lezárul.A Milan bejelentése szerint a vételár 1,2 milliárd euró lesz és az Elliott megtartja a kisebbségi részesedését a klubban, amellyel marad az igazgatótanácsban, megszilárdítva a RedBird és az Elliott közötti partnerséget. A RedBird számára prioritás, hogy a bajnoki címet nyert vezetőséggel folytassa a Milan a futball világának csúcsára visszavezető útját.

Gerry Cardinale, a RedBird alapítójának és ügyvezető partnerének nyilatkozata.

“Megtiszteltetés számunkra, hogy részesei lehetünk a Milan ragyogó történelmének és izgatottan várjuk, hogy részt vegyünk a klub következő fejezetében, amikor visszatér az őt megillető helyére, azaz Olaszoszág, Európa és a világ labdarúgásának csúcsára. Szeretnék köszönetet mondani Gordon Singernek és az egész Elliott csoportnak az elmúlt négy évben végzett hihetetlen munkájukért, amellyel újjáépítették a Milant és visszaemelték az olasz futball élére. A RedBird befektetési filozófiája és az elért eredmények azt mutatják, hogy a futballklubok lehetnek sikeresek a pályán és egyben fenntarthatók a pályán kívül. Hosszú távú együttműködésre számítunk a klubbal és a jelenlegi vezetőséggel, valamint minden Milanistával szerte a világon, hogy továbbra is lendületet adjunk a Rossonerinek az elkövetkező években.”

Gordon Singer, az Elliott ügyvezetője: “Amikor az Elliott 2018-ban megszerezte az AC Milant, egy hatalmas múlttal rendelkező, de komoly anyagi gondokkal küzdő és közepes sportteljesítményt nyújtó klubot örököltünk. A tervünk egyszerű volt: pénzügyi stabilitást teremteni és visszavezetni az AC Milant oda, ahová tartozik az európai futballban. Úgy gondolom, hogy ma mindkettőt teljesítettük. Miközben a klub számára következő fejezet kezdődik, szeretném kifejezni a legmélyebb alázatosságunkat, büszkeségünket és mindenekelőtt hálánkat az élményekért, amit együtt a Milan család összes tagjával éltünk át. Ezt nem tudtuk volna véghez vinni nélkületek, Milanisták nélkül.”

9 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

 1. Nagyon kiváncsi leszek Maldini nyilatkozatára majd ha beszéltek az új tulajjal, abból kiderül majd hogy szintet akarunk lépni, vagy maradunk az olasz szinten nem rossz csapatnak

  • Én nem vagyok benne biztos, hogy jelen felállásunkban ne lennénk versenyképesek Európában. Már év elején a halálcsoportban is izzasztottuk a Poolt, jobbak voltunk az ATM-nél. Azóta a fiatal csapat egy évet erősödött, fejben eleve erősödött, és bajnokok lettek. Szerintem ha Kessié pótlása megtörténik, más akkor versenyképesek leszünk, és ha csoda folytán lenne egy komolyabb 10-esünk és jobbszélsőnk, akkor nem merték nagy összegeket tenni a csapatunk ellen, talán még egy egyenes kieséses szakaszban sem.

   • Valamilyen szinten versenyképesek vagyunk, de meg kellene az a 2-3 top igazolás amiről Maldini is beszélt, hogy igazán tényezők legyünk akár a BL-ben is. Ha mondjuk el tudnánk hozni Dybala-t irányítónak, jobb szélre Berardi-t vagy Zaniolo-t, és valamikor mondjuk jövőre hoznának egy Vlahovic szintű csatárt, akkor mondhatjuk hogy senki ellen nem kell be szarva felmennünk a pályára

 2. Gery Cardinale a Milan múzeumban nyilatkozott, próbáltam lefordítani egy az egyben azt amit mondott.. Picit ha érthetetlen a fogalmazás azért elnézést kérek, de nehéz magyarul visszaadni pontosan, és inkább legyen picit rosszabbúl megfogalmazva, mint teljesen átfogalmazva ahogyan már mást jelent pár mondat.

  Cardinale:
  Ez hihetetlenül inspiráló, elsőnek az, hogy láthattam itt a Milan történelmét. Továbbá megtiszteltetés, és kiváltság, hogy befogadtak a Milan családba.
  Miután múlthéten láttam ezt a történelmi Scudetto sikert, már alig várom hogy a Milan történelmét gazdagíthassam (közben a körülötte lévő BL kupákra mutat)
  és biztosíthassak egy hasonlóan ispiráló és hatásos jövőt.
  És szeretnék gratulálni a Klubnak, a játékosoknak, az Elliotnak és a rajongóknak ehhez a csodálatos évhez, és felelősséget érzek hogy ezt folytassam.
  Sportal foglalkozok már 25 éve, ünnepeltem már Super Bowl győzelmeket, World Series győzelmeket, még NBA győzelmeket is, de sosem volt még olyanban részem amiben múlt vasárnap volt.
  Megértettem hogy ez a csapat mit jelent Milánó városának, és az összes Milanistának a világon mindenhol.
  Hatalmas kiváltság, és csodálatos élettapasztalat, Nekem mint Olasz-Amerikainak, ez olyan mintha hazajöttem volna.
  De megint, érzem ezt a hatalmas felelősséget minden iránt amit az elmúlt hetekben láttam.
  Volt lehetőségem rajongóvá lenni, volt lehetőségem ezt az egészet látni csendben, és semmi soha nem inspirált jobban még az életemben amit a sportban töltöttem, mint ez a csoda amit a múlthéten láthattam.
  Amikor Milánóba jöttem, nagyon szerényen jöttem, tudva hogy mi lesz a szerepem ebben.
  Az én szerepem, és a RedBird szerepe az hogy biztonságot adjunk a csapatnak és a rajongóknak is, mert mi nyerni akarunk, és ezt az egészet a következő szintre emelni.
  Mert miután végig sétálsz itt (a múzeumban) és körbenézel, megérted hogy itt bizony felelősséggel tartozol hogy ezt megismételd a jövőben.
  Szóval amit én mondhatok az, az hogy felelősség, kiváltság és tisztelet.
  A rajongóknak azt szeretném mondani hogy köszönöm hogy elfogadtok minket, tudjuk hogy van egy munkánk itt ami az hogy biztosítsunk mintend a klubnak, és ezt nagyon komolyan veszem.
  Szeretek nyerni, és utálok veszíteni, néha nem vagyok türelmes, de megteszem a tőlem telhetőt.
  De egy dolgot megígérhetek Milánónak és a rajongóknak, azt hogy mindent megteszünk amit csak tudunk hogy nyerjünk, és hogy olyan jövőt biztosítsunk a klubnak mint amilyet itt láttam. (Ismét a BL serlegekre néz)
  Szóval már alig várom hogy részese lehessek ennek, és tagja a Milanistáknak.
  És végül, FORZA MILAN SEMPRE!

  • Köszönjük, hogy beidézted és lefordították nekünk!

   Nagy biztonsággal ki merem jelenteni, ismerve a RedBird mentalitását és látva az alábbi nyilatkozatot, hogy ha nem történik a világgazdaságban a következő 3-5 évben valami beláthatatlanul egetrengető, akkor mi újra BL címért fogunk harcolni minden tavasszal…

   Cardinale pedig egy erős karakterű jó vezetőnek aki, rendelkezik a vezetők ritka képességével. A szerénységgel…
   Biztató!

 3. Kíváncsi leszek. Az biztos, hogy az Elliott a legjobbkor szállt ki és nem véletlen az sem, hogy a télen nem volt pénz igazolásra, miközben a riválisok elég komolyan igazolgattak. Ennek fényében még nagyobb dicséret illeti a vezetőséget, az edzőt és a csapatot. A Red Bird annyiból jobb helyzetben van, hogy tulajdonképpen nem kell 20 játékost igazolni és 300 milliót rákölteni a csapatra. Olvastam a véleményeket és sok háborgás volt, hogy az amerikaiakkal nem lesz költekezés, stb. Nincs is szükség rá. Megfontolt, célzott és ésszerű igazolásokra van szükség, ahogy az elmúlt három évben csinálták Maldiniék.

  Van néhány poszt, ami lyukas, ezt kell betölteni és ahogy Maldini is mondta, lehet menni és versenyképesnek lenni a BL-ben. Az előző szezonban ilyen csoport mellett csoda lett volna a továbbjutás, mégis komoly esély volt rá és kevésbé részrehajló játékvezetés mellett sikerült is volna bejutni a kieséses szakaszba. A legfontosabb, hogy a Milan hosszú évekig stabil BL-szereplő legyen és képes legyen a bajnokságban is a dobogón végezni, ez az, ami az elmúlt 10 évben nagyon hiányzott.

  • Azért Maldini bőven celozgatott arra, hogy kevés pénzből kellet összehozni a dolgokat és ő is azzal számol, hogy bővebb büdzséből dolgozhat.
   Kényelmes helyzetben vagyunk mivel csak Kessiet kell pótolni illetve a támadósort megerősíteni és elég versenyképes keretünk lesz akár a Bl-re is.
   Én személy szerint abban reménykedem, hogy a kulcsjátékosokkal tudunk hosszabbítani, hogy ne forduljon elő az a csuvsag ami mostanában volt..

SZÓLJ HOZZÁ!

Please enter your comment!
Add meg a nevedet