Íme a Pumával kötött új szerződés részletei

9

Több mint duplájára emelkedik a partnerségből származó bevétel összege.

Mint arról beszámoltunk, a Milan és a Puma hivatalosan is bejelentette a partnerségük hosszú távra történő meghosszabbítását. Az elkövetkező években továbbra is a német sportszergyártó lesz a klub fő támogatója és mezszállítója. Ugyan a hivatalos közleményben a megállapodás részletei nincsenek ismertetve, azonban kiszivárogtak az információk.

A MilanNews beszámolója szerint a Milan és a Puma közötti partnerség meghosszabbítása 5 évre szól és az új szerződés 2023 januárjától lép életbe. A piros-feketék a hosszabbítással éves szinten mintegy 30 millió eurós bevételre tesznek szert.Ez azt jelenti, hogy több mint duplájára emelkedik a Milan bevétele. A Puma eddig éves szinten 14 millió eurót folyósított a klub számlájára a partnerség részeként. A Rossoneri alaposan rászolgált a szerződés anyagi vonzatainak növelésére, hiszen hosszú évek után 2021-ben sikerült visszatérni a Bajnokok Ligájába, valamint 2022-ben megnyerni a Scudettót.

A CalcioFinanza közlése szerint a Serie A viszonylatában ez az összeg a második legmagasabbnak számít a sportszergyártókkal való partnerségből származó bevételek terén. Az első helyen a Juventus (Adidas) áll 51 millió euróval, míg a harmadik az Inter (Nike) 12,5 millió euróval. A Laziónak 5 millió eurót fizet a Mizuno, míg a Romának 3,5 milliót a New Balance. Ugyanakkor az európai topligákban szereplő nagycsapatok bevételéhez képest jelentős a szakadék.

SERIE A:

1. Juventus (Adidas) – 51M€
2. Milan (Puma) – 30M€
3. Inter (Nike) – 12,5M€
4. Lazio (Mizuno) – 5M€
5. Roma (New Balance) – 3,5M€

TOPLIGÁK:

1. Real Madrid (Adidas) – 120M€
2. FC Barcelona (Nike) – 105M€
3. Man. Utd (Adidas) – 87M€
4. Paris Saint-Germain (Nike) – 80M€
5. Man. City (Puma) – 75M€
6. Arsenal (Adidas) – 70M€
7. Chelsea (Nike) – 70M€
8. Bayern (Adidas) – 60M€
9. Juventus (Adidas) – 51M€
10. Liverpool (Nike) – 35M€

9 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

 1. Háromszor annyit kap a Barcelona a Nike-tól, mint a Liverpool… Érdekes.
  Amilyen pénzeket kap a Barca, hihetetlen, hogy most így állnak anyagilag. Mennyire nem érthetett a korábbi brancs a pénzügyekhez? És ott sem hallani következményekről.

  • Ráadásul volt egy időszak amikor a barca nem vett senkit sem. Hagyták is előregedni a sikercsapatukat. Normál esetben most milliárdos plusszokról kéne hallani velük kapcsolatban.

  • Tavaly (vagy azelőtt?) volt egy kiszivárgott infó az alábbiakkal:
   – €555,237,619 szerződés[4 évre].
   – €138m szezononként + bónuszok.
   – €115,225,000 hosszabbítási díj, csak azért hogy aláírta a szerződést.
   – €77,929,955 hűségbónusz

   Ez összesen majdnem 900millió euró 4 évre csak Messinek. És akkor ne felejtsük el a többi játékost.

   • Tudtommal összesen 555 millió. Különben értelmetlen amit írtál. Hogy kaphatna 4 évre 555 milliót ami a bére, ha utána még megemlíted, hogy szezononként 138 millió ezen felül a bére? 😀 Bocsi csak ez így zagyvaság.

 2. Majd ha ott leszünk a Bl-be folyamatosan és nem esünk kina csoportból lesz ez magasabb is!

  Nyílván vagy látta a puma hogy emel és megadja amit a Milan kér vagy egy sikeres iranyba haladó csapatra más csap le!

 3. Mizuno mezeket nem is nagyon láttam még Európában. Bár 5M-ból látszik, hogy mennyire lesajnált az Olasz bajnokság. Pedig a Lazio egy viszonylag elismert, népszerű csapat.

 4. Elképesztő, hogy az Arsenal a nagy büdös semmire is ott van a legjobban fizetett csapatok között. Mióta az eszemet tudom a 2005-ös BL döntő volt az egyetlen értékelhető nemzetközi teljesítményük és az is bukó volt. Ezen túl meg sem említem inkább, hogy a bajnokságban lassan 20 éve még a top 4-be kerülés is túl nagy falat nekik. Teljességgel érthetetlen ez a szerződés.

 5. Szuper ez a hír! A csapat meg tette amit lehetett a Puma horonálta ezt.
  Nekünk még nem a Reál, Barca szintjét kell elérnünk. Nekem a Liverpool 35 milliója szúrt szemet.
  Jó eredményeket értek el mostanában ez nem látszik a támogatás mértékén.

SZÓLJ HOZZÁ!

Please enter your comment!
Add meg a nevedet