Maldini és Massara is 2+1 évre ír alá

20

Olasz sajtóhírek szerint csak az aláírás és a hivatalos bejelentés van hátra.

48 órán belül lejár Paolo Maldini és Frederic Massara aktuális szerződése a klubbal, azonban soha nem volt kétség a jövőjüket illetően. Mindkét szakember fantasztikus munkát végzett az elmúlt években és szilárd alapokat teremtettek mind az igazolások, mind az edző személyének kiválasztásakor.

Nico Schira újságíró közlése szerint sikeresen meghosszabbítja Maldini és Massara szerződését, akik két évre, azaz 2024 nyaráig hosszabbítanak plusz egy éves opcióval.A La Gazzetta dello Sport megerősítette, hogy a napokban megállapodás született a felek között a hosszabbításról. Egyedül a szerződés aláírása és a hivatalos bejelentés hiányzik, ami rövidesen megtörténik.

Maldiniék hosszabbítását követően a Milan aktivizálni fogja magát a nyári átigazolási piacon a csapat megerősítése érdekében. Az elmúlt hetekben a klub vezetői a lejáró szerződés ellenére dolgoztak a lehetséges erősítéseken, azonban a tulajdonosváltás megnehezítette a munkájukat. Eddig Divock Origi személyében egyetlen új igazolás lett lezárva, míg a kölcsönben lévők közül Alessandro Florenzi és Junior Messias végleg a Rossoneri játékosa lesz.

20 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

 1. Ugye megérte minden második cikk alatt nyavalyogni egy jót, hogy már velük sem tudunk megegyezni?

  • Nagy megmondó embernek hiszed magad igaz? Szerinted normális, hogy 2 nappal a szerződés lejárta előtt még nincs hosszabbítás?

   • Úgy, hogy most tették be a lábukat az ajtón az új tulajok? Igen. A korábbiak vélhetően nem hagyták volna az utolsó pillanatra, de hát ebben az idővonalban sokkal hamarabb nem lehetett volna megegyezni. Valamennyivel igen, de hát ez se úgy megy hogy, x millió, 2 év? Ja, mehet, hanem azért tárgyalgattak nyilván.

    És napi pletykák alapján nyavalyogni hónapokig tök felesleges. Ehhez nem kell megmondóembernek lenni.

   • Szerintem meg teljesen jogos amit írt rosoneri92, nem tudjuk mi zajlik a háttérben, amíg nincsenek elküldve addig teljesen fölösleges előre parázni. Lehet már hetek óta megvolt az a megegyezés, de csak a lejárat napján írhatják alá, lehet hogy apróságokon kellett még finomítani, ki tudja. És mivel még nincs hivatalossá téve még most is történhet akármi.

   • Teljesen igaza van! Állandóan ez megy mindig mindenhol! Csak a nyöszörgés, hogy mekkora balfék mindenki a vezetőségben, a tulajdonosi körben, a játékosoknál, mindenhol… És leginkább miért? Azért, mert a legtöbb szurkoló elhisz, és készpénznek vesz minden hírt, amit eléraknak… Tök mindegy ki írta, hol jelent meg, az szentírás!
    Közben meg lószart nem tudunk semmiről! A hírek túlnyomó része csak fikció!!!
    Pont az ilyenek, akik bedőlnek mindennek, a legnagyobb megmondóemberek, nem pedig az, aki próbál kicsit józanul és összetettebben gondolkodni…

  • Eddig az volt, h. Maldiniek mar alairtak, csak Gazi meg az Eliott nem. Kovethetetlen ez a tokoles 29.-en. Remèljük jók az infok…

 2. Remélem ma éjjeli 11:59 előtt nem lesz hivatalos. Még a végén úgy éreznék itt páran, hogy elkapkodva hoz döntéseket az új tulaj.
  Mint tudjuk, a megfontoltság ismérve, ha minden épkézláb játékosról lemaradva egyhelyben áll a csapat. Hiszen a Red Bird a világ legmegfontoltabb tulajdonosa. Abszolút nem azért nem igazolnak mert a jelenlegi labdarúgáshoz mérten sóherek, hanem azért mert elképesztően átgondolt koncepcióval álltak elő, aminek alapja, hogy a Milan igazi sztárjai még csak 17-18 évesek jelenleg, és majd 4 év múlva beérve tudnak segíteni a csapaton. A következő szezonban meg ne lepődjön meg majd senki, ha a Red Bird szerint segíteni fog a címvédésben a megújúlt Castijjelo, párban a “bajnok” Saelemakersal.
  Aztán a J-K megoldás körül augusztus 28-án rádöbbennek, hogy lehet, hogy érdemes lenne erősíteni is a csapatot.

 3. Arra még senki nem gondolt hogy az új tulaj eseleg csak 07.01-től tulaj? mert igen nehéz vele előtte szerződést kötni… szerintem.

 4. A pletykák, álhírek kapcsán azért nem árt árnyalni a képet.

  “rossoneri92” kissé provokatívan nyitotta a hozzászólásokat, megszólítva azokat, akik nehezen viselték, hogy sokáig nem volt megegyezés az új tulaj és Maldiniék között. Ő is, “hodyzoli” meg “fritzszaby” is arról írt, hogy nem kell bedőlni az álhíreknek, pletykáknak. Nyilván az ezredik hír és álhír után is olvas az ember, informálódik, kétlem, hogy nevezettek minden ilyen hírt úgy kezelnek, hogy az lehet, hogy marhaság, és majd ha hivatalos lesz, elhiszem…

  Vannak azok a hírek, amelyek egyértelműen “gyanúsak”, amik esetében, akik ismerik a dörgést, azokat a helyükön kezelik. Ilyenek: “A Milan érdeklődik X. Y. iránt”; “A Milan X. Y-t figyeli”; “Készen áll ajánlatot tenni X. Y.-ért” stb. Ezekkel nem nagyon lehet mit kezdeni, érdekességnek elmennek. Ha ismert a “kiszemelt”, akkor örülünk, hogy legalább jó játékost “nézeget” a klub, ha nem egy nagy szám, akkor szentségelünk egy sort, de ez afféle “földszintes” problémázás.

  Vannak olyan hírek, amelyek egy-egy prominens vezető vagy játékos által adott interjún alapulnak. Ezek már messze nem a pletyka meg álhír kategóriájába tartoznak, bár abban is lehetnek olyan kijelentések, amelyeknek nem feltétlenül kell hitelt adni.

  A nevezettekkel azért nem tudok feltétlenül egyetérteni, mert ugyan a vészmadárkodás nem jó, de ha összeszednénk a “pletykákat”, álhíreknek tűnő dolgokat, amelyeket “vészmadárkodva” negatívan ítéltek meg a szurkolók, majd pedig megnéznénk, hogy ezekből mi (nem) valósult meg, nem biztos, hogy olyan arány jönne ki, ami alapján ezeket az “elhamarkodott” véleményeket kritizálni lehetne.

  Ha ezt a hosszabbításos mizériát nézzük (most úgy néz ki, hogy megvan a egyezség), akkor erre azt mondja “rossoneri92”, hogy minek kellett nyavalyogni előre… Itt jegyezném meg, hogy ezt a mostani hírt egy újságíró, Nico Schira értesüléseire alapozták, illetve megerősítette a Gazzetta. És hogyan zárul a lényegi része a cikknek? Hogy megvan a megállapodás, már csak a szerződést kell aláírni… Nos, általában itt szokott bukni egy csomó megegyezés. A tény az, hogy eddig – és amikor e sorokat írom, MÉG MINDIG – nem történt meg a hosszabbítás, nincs hivatalos bejelentés… Annak ellenére nem történt meg, hogy mindenki kifejezte szándékát a folytatás mellett. Az “elégedetlenkedő” hozzászóló mit csinált az elmúlt egy hónapban? Ott volt a fejében az az információ, amit – gondolom – “rossoneri92”, “fritzszaby” meg “hodyzoli” is quasi készpénznek vett, hogy a RedBird a Maldini-Massara párossal tervez. Ez viszont nem történt meg, holott az kellett volna hogy legyen az első dolog, amit elintéznek, hogy a duóval meglegyen a kézfogás. Az irreális, hogy csak mostanra születhetett meg Maldiniékkal a megállapodás vagy vagy csak mostanra mondhatták rá a szerződésre az ament. Volt ugyanis aktivitás a Milan részéről (Florenzi és Messias ügye, de Origi sem csak nem véletlenül szállt repülőre…).

  Úgy gondolom, minden esetben fontos a forráskritika, de össze lehet rakni a képet bizonyos vezetői nyilatkozatokból, a Milan számos ügyintézéséből, nyilatkozatokból. Rengeteg olyan hír volt már, amikor szinte biztos volt valami, de végül mégsem lett belőle semmi. Játékosok sorával egyeztünk meg (ebben a világ legjobbjai vagyunk), majd sikerült addig húzni-halasztani a dolgokat, hogy az illető máshová igazolt (a legújabb példa Botman, most lényegtelen, hogy jó-e, hogy nem minket választott). Maldini számomra is meglepő módon ügyesen ténykedik igazgatóként, de szerintem nagyon nehéz ember, nehezen lehet vele dűlőre jutni, azaz nem hiszem, hogy könnyű tárgyalópartner – sem házon kívül, sem házon belül… Így azután amikor a szurkolók közül sokan az elmúlt 1 hónapban azt látták, hogy hosszabbítás terén még mindig semmi, úgy gondolom, teljesen természetes reakció volt részükről, hogy kételkedni kezdtek. Nyilván voltak, akik szélsőséges álláspontot foglaltak el: azt mondták, hogy úgysem egyeznek meg. De főleg olyanok voltak (szerintem), akik azt mondták, hogy nem biztos, hogy megegyeznek (ehhez volt “adalék” az állítólag jelentősen lecsökkenteni kívánt mercatóra szánt összeg is). Ismerve a Milan elmúlt időszakát, messzemenőleg optimistának kellett volna lenniük? Illetve, aki nem optimistán áll a pozitívnak tűnő hírekhez, azt el kell-e ítélni? Nem hinném. A híreket olvasva egyáltalán nem voltam benne biztos, hogy Maldiniékkel folytatja a RedBird, és ez az idő múlásával erősödött bennem.

  Úgy gondolom, hogy a véleménynyilvánítás sokszor szélsőséges – főleg egy névtelenséget adó fórumon -, könnyebben írja az illető, hogy igen vagy nem, leigazoljuk vagy nem igazoljuk le, hosszabbítunk vele vagy elengedjük, azaz könnyebben mer ezáltal konfrontálódni is akár. De nem mindenki. Azokkal, akik egy-egy hír kapcsán a szupersemleges álláspontot képviselik, nem nagyon lehet jó beszélgetést folytatni, vitázni. Ez a “várjuk ki a végét”, “majd lesz valahogy” , “ne vegyük készpénznek”, “sok idő van még a mercatóból” stb. kategória. Értem az ilyen beállítottságú embereket, akik még véletlenül sem akarnak “harcolni”, bár ez nekem egy kissé unalmas. Vannak ilyen fórumozók dögivel, ez van. “rossoneri92”, “fritzszaby” és “hodyzoli” mondjuk nem ez a kategória, mert van véleményük, ki is mondják, így is kell. Ami az esetükben viszont felmerült bennem kérdésként – mert nekem nem egyértelmű -, hogy teljesen biztosak voltak-e a hosszabbításban vagy egyáltalán nem voltak biztosak, csak reménykedtek, és nem érdekelték őket a hírek az elhúzódó tárgyalásokkal kapcsolatban.

  Kíváncsi vagyok a hosszabbítás részleteire, mert ez ugyebár még mindig nem hivatalos.

  • Lehet, hogy kicsit provokatív volt, senki konkrét ember részére nem szólt, inkább általánosságban erre az emberi viselkedésforma zavar – ami szerintem Mo-n még egy kicsit hangsúlyosabb, hogy mindenféle “józsi mondta hogy a haverja szerint az xy megcsalta egy egy nőstény bakkecskével” féle kijelentés alapján szinte élvezettel megy a nagy negativitáslavina – fordítva szinte furcsa módon sosem fordul elő a dolog.

   De ha már felmerült benned, akkor megválaszolom: nem voltam szupersemleges, inkább nem tudtam elképzelni, miért ne hosszabbítanának, formaságoknak gondoltam az okot, ami miatt vártak. De nem az zavar, hogy valaki nem így gondolja, hanem a fent említett általános jelenség, amit a weboldal a napi 5 pletykacikkel ki is használ okosan, hogy bármire lehet búslakodni egy nagyot, és számomra ez egyrészt furcsa, másrészt kellemetlen olvasni, mert nem értem, minek kellene tök feleslegesen búslakodni. Tudom, akkor ne olvassak kommenteket, jogos.

SZÓLJ HOZZÁ!

Please enter your comment!
Add meg a nevedet