Véget ért a Milan pénzügyi átvilágítása

3

A legfrissebb hírek szerint sikeresen befejeződött a klub pénzügyi helyzetének átvilágítása és hamarosan létrejöhet a tulajdonosváltás.

Mint ismert, az Investcorp április közepén kezdett kizárólagos tárgyalásokba az Elliott Managementtel a Milan részvényeinek megvásárlása céljából. A bahreini csoport szándéka komoly és ambiciózus projekttel készülnek visszavezetni a Rossonerit a világ legjobb csapatai közé.

A MilanNews beszámolója szerint véget ért a Milan átvilágítási folyamata, amely során a leendő tulajdonos, az Investcorp képviselői részletesen ellenőrizték és szemügyre vették a klub pénzügyeit az elmúlt évekre visszamenőleg.A bahreini csoport nem talált problémákat vagy kritikus pontokat az átvilágítás során, ami megerősíti az Elliott előző évekbeli kiváló munkáját mind a Milan pénzügyeit, mind a sportteljesítményt tekintve. Ennek megfelelően a jövő héten megtörténhet a szerződések aláírása. Voltak olyan híresztelések, hogy már pénteken létrejön az aláírás, azonban az ügyvédek részéről még folyamatban van a dokumentumok előkészítése. A tulajdonosváltás hivatalossá válása és lezárása a bajnokság befejeztével történhet meg.

Egybehangzó sajtóhírek szerint a Milan tulajdonjoga 1,18 milliárd euróért cserél gazdát.

Az Investcorp ügyvezető elnöke, Mohammed Alardhi egy hosszú távú ambíciózus projektet tervez a Milannál és a legfőbb célkitűzés, hogy a csapat visszatérjen a legjobbak közé nem csupán Olaszországban, hanem Európában is. Továbbá az ománi üzletember – az Elliott kezdeti lépéseihez hasonlóan – szorgalmazza egy új, saját tulajdonban lévő stadion megépítését. Ennek kapcsán felmerült annak a lehetősége, hogy a Milan felhagy az Interrel való közösködéssel és egyedül építi meg az új arénát.

3 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

SZÓLJ HOZZÁ!

Please enter your comment!
Add meg a nevedet