54 éves korában elhunyt Mino Raiola

7

Szombaton a családja bejelentette, hogy elhunyt Mino Raiola világhírű játékosügynök, Zlatan Ibrahimovic és Alessio Romagnoli ügynöke.

Néhány nappal ezelőtt futótűzként terjedt a nemzetközi sportsajtóban Raiola halálhíre, ami valótlan volt. Ezt nem sokkal később az orvosa cáfolta és elmondta, hogy az ügynök életben van, azonban az állapota kritikus. Ma a délutáni órákban szomorú hír érkezett.

“Végtelen fájdalommal tudatjuk, hogy elhunyt a valaha élt leggondoskodóbb és legcsodálatosabb játékosügynök.” – közölte a család Mino Raiola közösségi oldalán.

“Mino a végsőkig ugyanazzal az erővel harcolt, mint a tárgyalóasztaloknál a játékosai védelme érdekében. Mino büszkévé tett minket és ezt soha nem vette észre. Rengeteg ember életére volt hatással és egy új fejezetet írt a modern labdarúgás történelmébe. Örökre hiányozni fog. Mino küldetése, hogy a labdarúgás egy jobb hely legyen a játékosok számára ugyanazzal a szenvedéllyel folytatódik. Szeretnénk köszönetet mondani azért a hatalmas segítségért, amit kaptunk a nehéz időnkben, emellett kérjük, tartsák tiszteletben a család és barátaink magánéletét a gyász idején.”Carmine „Mino” Raiola 1967-ben született Olaszországban, majd egyéves korától Hollandiában nőtt fel. Ifjú korában maga is próbálkozott a labdarúgással, a HFC Haarlemnél, de 18 évesen abbahagyta és az ificsapat vezetője lett, majd tolmácsolni kezdett a futballklubok mellett, végül az unokatestvérével közösen játékosügynökséget alapított.

A Milan jelenlegi keretéből ő képviselte Zlatan Ibrahimovic és Alessio Romagnoli érdekeit. Az elmúlt másfél évtizedben számos transzfert nyélbe ütött a Milannal, a legnagyobb üzlet egyértelműen Zlatan Ibrahimovic és Robinho érkezése volt 2010-ben. Az elmúlt években ő volt az ügynöke a korábbi Milan-játékosok közül többek között Mark van Bommelnek, Mario Balotellinek, Rodrigo Elynek, Giacomo Bonaventurának, Ignazio Abaténak, Gianluigi Donnarummának és Antonio Donnarummának is.

A Milan hivatalos közleményt osztott meg: “Szeretnénk kifejezni őszinte részvétünket a Raiola családnak és Mino összes barátjának a tragikus veszteségért.”

7 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

 1. Megmondom őszintén nem értem a milliárdosokat..Ha annyi pénzem lenne h még a dédunokáimnak sem lennének anyagi gondjai dolgozna a faxom.Élvezném az életet nem stresszelném magam.Nyugodjon békében.

  • Ezzel amúgy én is így vagyok. A másik közös bennünk, hogy én sem vagyok Milliárdos 🙂 Lehet összefüggés ?

  • Ők ezt nem feltétlenül munkaként fogják fel, hanem játéknak, kihívásnak. Még egy szerződés, még egy kis taktikázás, még egy kis ügyeskedés, érezni, hogy még mindig jók, még mindig megkerülhetetlenek… A tőzsdézés is ilyesmi. Nehéz leállni, mert ott van a kihívás, hogy meg tudod-e még egyszer csinálni, vagy meddig tudod ilyen jól csinálni. Vagy a legutóbb nem jöttél ki belőle jól, de most majd hátha. Aki ezt a “foglalkozást” választotta, az pont ezért tette: az tartja izgalomban, hogy nyerhet-e megint és megint. De hogy más példát mondjak, ott volt a 95 évesen elhunyt Bárándy György ügyvéd. Élete utolsó éveiben is praktizált, élvezte a hivatásából fakadó helyzeteket, hogy tornáztatnia kell az agyát, hogy a fiatalabbakkal szemben kell pereket nyernie, a védenceinek kedvezőbb ítéleteket kell kiharcolnia. Nehéz ez, de szerintem azt is baromira lehet unni, hogy üldögélsz 2-3 milliárdon, és masszívan nem csinálsz semmit. 🙂

   • Így van, ahogy Lansky mondja. Az ilyen emberek pont azért lesznek ennyire sikeresek, mert hajtja őket a nyughatatlanság, hogy állandóan csak jobbak és jobbak legyenek. A pénz egy idő után csak a siker egyik mércéje, és nem a cél. Az ilyen ember, ha nem üzleti a szenvedélyét, az olyan, mintha nem is élne.

    Mit szepitsem, gyuloltem Minot éltében, de sajnálom, ami történt vele. Nyugodjon békében.

SZÓLJ HOZZÁ!

Please enter your comment!
Add meg a nevedet