Dulakodás alakult ki a meccs után – VIDEÓ

9

A meccs lefújása után elszabadultak az indulatok a pályán, miután a lelátóról rasszista támadások érték a Milan játékosait, nevezetesen Mike Maignant és Fikayo Tomorit.

A Milan szombat este idegenben 1-0-ra nyert a Cagliari ellen Ismael Bennacer góljával. A mérkőzés után kisebb balhé alakult ki a pályán. A Sky Sport Italia, a DAZN és a MilanNews beszámolója szerint a hármas sípszót követően a Cagliari szurkolók rasszista megnyilvánulásokkal illették a Milan kapusát, Mike Maignant és megdobálták palackokkal illetve különböző tárgyakkal, amikor elhagyta a kapuját és az öltöző felé indult. A francia válogatott kapus a rasszista támadások hatására a szurkolók felé fordult és a füléhez tette a kezét.

Ekkor a kapus gesztusára reagálva a Cagliari játékosok dulakodásba kezdtek, majd fenyegetések és sértegetések hangzottak el és összetűzés alakult ki a pályán. amelyben Zlatan Ibrahimovic is részt vett, hogy megvédje a csapattársait.A szakmai stáb tagjai és Paolo Maldini technikai igazgató is közbeavatkozott, hogy lenyugtassák a kedélyeket. Továbbá Maignan mellett Fikayo Tomorit is rasszista megnyilvánulások érték a Cagliari ultrák által. A mérkőzést követően megkérdezték az esetről Joao Pedrót, a hazaiak támadóját és csapatkapitányát, aki azt válaszolta, hogy nem hallott semmit, míg Walter Mazzari vezetőedző azt mondta, hogy nem látta a jelenetet.

Az olasz bajnokságot szervező Lega Serie A a 30. fordulót megelőzően kiemelt figyelmet fordított a rasszizmus elleni harcra és ezáltal a játékosok által viselt mezeken a “Keep Racism Out” felirat volt látható. Ebben a szezonban sokadszorra fordult elő, hogy az ellenfél csapatának szurkolói betalálták a Milan játékosokat a származásuk vagy a bőrszínük miatt.

FRISSÍTVE: Az Olasz Szövetség ügyésze vizsgálatot indított a Maignant ért rasszista megnyilvánulások miatt.

VIDEÓ:

9 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

 1. Négerezhetnek a Cagliari tahói, csak azért szólnék nekik, hogy a csapatukban játszik bizonyos Dalbert, Balde és Ceter is…
  Egyébként egész sokáig kibírták a “szurkolók”rasszista felhangok nélkül. Voltak, vannak és lesznek is ilyenek. Semmi gond, pontlevonás, pályabezárás, Serie B. Maignan meg Tomori majd felvidul, ha a tabellára néz. Ugorgyunk!

 2. Ezt én sem értem amikor a saját csapatukban is játszik fekete bőr színű játékos. Ezzel a saját játékosukat is meg sértik. És igen volt ilyen és lesz is egész addig ameddig nem lesznek a “vizsgálók” meg szövetség közt is rasszisták. Mert ha nem lennének ott rasszisták akkor már régen komolyabb büntetések repkednének és nem olyan röhejes büntetések mint eddig.

 3. Egyetértek, komoly szankciókat kell bevezetni, nem feltétlenül zárt stadionokkal, hanem egyéni szinten, ma már jó eséllyel be lehet azonosítani az elkövetőket. Komoly büntetés, életre való kitiltás, és onnantól mindenki meggondolná kétszer is, hogy megéri-e otrombáskodni.

  Az meg tényleg nevetséges, hogy a saját csapatában is van színesbőrű, és ez nem jut el az agyáig…

 4. Ez a rasszizmus dolog azert latvanyos mert azzà teszik.
  Ha elfelejtenenk kb 3 esett utan mar fel sem tunne.
  Mitol kulonb egy fekete börű ember mint egy feher börû?
  Annyival hogy szova tesszuk.
  Ha atneznenk a szavak felett senki nem lenne rasszista.
  Amikor Thuram fia lekopte a feherboru sracot senki nem terdelt 2 evig. Miert?
  Mert arra nem voltunk kivancsiak. Ha a masik iranyba se lennenk akkor nem volna rasszizmus.
  Minden ember egyenlo borszintol fuggetlenul raadasul uguan olyat sza…ik mindenki akkor meg hol a kulonbseg?

  • Nem értek egyet, bár gondolom itt nem illik politikába belemenni.

   Ha egy gyereket évekig csúfolnak. érzékenyebb lesz a csúfolásra. Potn így, ha egy népet eleve azért szállítanak jóléti társadalmakba, hogy tabszolgaként kihhasználják őket, nyilván érzékenyebbek lesznek, teljes joggal, ráadásul ezek a népek képesek arra, hogy rasszista beszólásokkal illessék őket ez egy történelmi szégyen.

   Ráadásul itt nem arról van szó, hogy a fehér anyázza a feketét, mert akkor amúgy szerintem igazat is adnék. Itt arról van szó, hogy a fehér BŐRSZÍN alapján sértegeti a más rasszút.

   • A gyereket nem kell mindentől óvni, mert a csúfolódás jó lecke, hogy nem fogja mindenki szeretni az életben, csak a családja. A csúfolódás is csak addig mulatságos a butáknak, amíg az alany reagál ezekre vagy nem szól vissza.

    Szerintem van különbség a rasszisták és a rasszista beszólásokkal való csúfolódás között és nem szabadna összetéveszteni, mert az előbbi az súlyos bűncselekmény. Ennek ellenére egyetértek, hogy a kirekesztő kifejezéseknek nincs helye a stadionban SEM, ezért nem kéne többet beengedni az egyént.