Büntető és piros lap maradt el az Inter ellen

11

Egy korábbi olasz játékvezető meggyőződése szerint Maurizio Mariani hibázott, amikor Olivier Giroud és Milan Skriniar párharcát követően továbbengedte a játékot.

Az idei szezon harmadik milánói derbije 0-0-s döntetlent hozott az Olasz kupa elődöntőjének első mérkőzésén, így a felek döntetlenről várhatják az áprilisi visszavágót a fináléba jutásért.

A második félidő elején volt egy erősen vitatható jelenet, amikor Skriniar, az Inter védője a tizenhatoson belül tulajdonképpen a földre rántotta Giroud-t, aki felé érkezett a labda. Mariani játékvezető nem látott szabálytalanságot és úgy ítélte meg, hogy az Inter védőjének megmozdulása nem ért büntetőt. A VAR-szobában helyet foglaló Massimiliano Irrati nem avatkozott be.Graziano Cesari, korábbi olasz játékvezető úgy vélekedik, hogy tizenegyes járt volna.

“A 47. percben Giroud és Skriniar a földre került. Mariani ott volt a közelben, de nem látta jól a szituációt. Skriniar a labdát figyelmen kívül hagyva a bal karjával szinte mozgásképtelenné tette Giroud-t, majd hátulról ráesett. Ez egy olyan megmozdulás volt, amit véleményem szerint szankcionálni kellett volna.” – mondta Cesari.

 

Továbbá Cesari hozzátette, hogy Lautaro Martinez könnyedén azonnali piros lapot kaphatott volna a második félidőben, amikor megtaposta a labdára lecsapó Mike Maignan karját, ezzel súlyosan veszélyeztetve a kapus testi épségét. Mariani sárga lapot mutatott fel az argentin támadónak a durva belépőjéért és a VAR ezúttal sem jelezte a bírónak, hogy nézze vissza az esetet.

11 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

 1. Én úgy gondolom erősen tizi gyanús, de Giroud rendesen dobja el magát amit érzékeli a kontaktust.
  A sárga meg teljesen jogos volt. Nem is látta a kapust csak az utolsó pillanatban. Úgy gondolom a 11-es szitu az érdekes, ennél kevesebbért is fújnak be 11est.

 2. Ez a két eset volt a legelfogadhatóbb az ideiek közül. Mindkettő adható volt, Lautaro narancssárga volt, Giroud meg esett magától is, ahogy jose is írta.

  Bármelyiket megkaphattuk volna, ez tény, de szerintem más mérkőzésen is ez lett volna az ítélet mindkét esetben több mint 50%-ban.

  • Lautaro talppal ment eleve. Így hogy tudta volna megjátszani a labdát? Ez egyértelműen nem labdára ment, vagyis tisztán piros lap.

 3. Martinez nem belerúgott Maignan kezébe, hanem megtaposta.
  Ha a labdára megy, akkor vagy megpróbálja azt kirúgni a kapus kezéből vagy (ha nem fogja), akkor arrébb rúgni. Ezt “csőrrel” vagy belsővel lehet kivitelezni. Ezzel a lábtartással viszont úgy semmiképpen sem, hogy a támadó ne veszélyeztesse a kapust.
  Ez pontosan olyan, mint amikor valaki nyújtott lábbal csúszik előre. Az is azért ér kiállítást, mert a játékos tudatosan olyan megoldást választ, amely során nem tudja tökéletesen kontrollálni a mozdulatát: nyilván a labdára megy, de ha nem azt találja el, hanem a lábat, az súlyos sérüléssel is járhat. Tehát itt már a veszélyeztetés ténye kiállítást ér. Martinez úgy volt vele, hogy valamit el fog találni. És tudta, hogy ha az nem a labda lesz, akkor Maignan keze.

 4. Én már kezdem azt hinni, hogy a Milant egyszerűen nem engedik, nem akarják , hogy bajnok legyen… Sokadik, végzetes minket sújtó óriási bírói hibák, tévedések… Ez szinte biztos, hogy direkt csinálják a szeretett csapatunkkal szemben

  • Milyen bajnokságot akarsz nyerni egy olasz Kupa elődöntővel egyáltalán honnan jött neked ehez a bajnokság? Először tájékozódj arról ami van és utána írj bármit is

   • Lehet, hogy nem konkrétan erre a meccsre gondolt, hanem a tendenciára. Arra, hogy ez a mérkőzés – a bírói felfogást és döntéseket tekintve – is illeszkedett a sorba. Vagyis az, hogy pl. Martineznek csak sárga lap ment, az akár megtörténhetett volna a bajnokságban is.

    Egyébként azt el tudom azért képzelni, hogy – mondjuk úgy – “megpróbálják fenntartani az érdeklődést” a Serie A iránt. Kicsit olyan ez, mint a vízilabda, hogy amikor az egyik csapat vezet 4-5 góllal, akkor a hátrányban lévő csapat egyszer csak elkezdi kapni a nevetséges emberelőnyöket. Vagy mint a Forma-1 irányítói a tavalyi utolsó futamok esetében, amikor mindent el akartak követni annak érdekében, hogy a végsőkig kiélezett legyen a verseny. Hogy ki nyer, az nekik mindegy volt, a lényeg, hogy még lehessen izgulni az utolsó percekben is.

 5. A lerántás adható lett volna és senki sem pampogott volna. Ha Girou könnyen is elengedte magát, a védő simán ràesett. Ezek után nem tudom miről beszélünk.
  A talpalás meg pirosnak kellene lennie. Nem láttam a meccset, csak ezt a két képet. Ha van agyam és focista vagyok, tudom, hogy nem puha talpú futócipőben focizom, hanem stoplik lógnak ki a cipőmből, amik könnyen okozhatnak sérülést, azaz könnyen behatolhatnak a szövetbe. Kis felület, nagy nyomás. (A nzílvessző is így működik..). Ha már elindítottam a mozdulatot, még megpróbálhatom visszahúzni a lábam, ami a képek alapján nem igazán történt meg.
  Furcsák ezek a döntések..

 6. A Napoli elleni gólunkat azért nem adták meg, mert Giroud leshelyzetben ráfeküdt az ellenfél védőjére, ezzel korlátozta őt a labda megjátszásában. Skriniar kibillentette Giroudt az egyensúlyából, és ráfeküdt.
  Ha akkor elvették a gólunkat, itt is fújni kellett volna.
  Még jó, hogy következetesek a “játékvezetők”…

SZÓLJ HOZZÁ!

Please enter your comment!
Add meg a nevedet