Prémiumot kaphat a csapat bajnoki cím esetén

7

A Milan mer nagyot álmodni és elérkezett a szezon azon szakasza, amikor minden egyes pont és mérkőzés sorsdöntőnek bizonyulhat a bajnokság végeredménye szempontjából.

A piros-feketék az őrült és kaotikus fordulót követően a Salernitana elleni döntetlen ellenére is vezetik a tabellát, ugyanis az összes közvetlen rivális botlott a Serie A-ban.

A La Gazzetta dello Sport beszámolója szerint a Milannál hisznek abban, hogy ebben a szezonban képesek lehetnek megnyerni a Scudettót és a játékosok hamarosan kopogtathatnak Ivan Gazidis vezérigazgató ajtaján, hogy megvitassák az esetleges prémiumot arra az esetre, ha a Rossoneri az első helyen végez a bajnokságban.Pontosan három hónappal és 12 fordulóval a szezon vége előtt a Rossoneri a Serie A első helyén áll 2 ponttal megelőzve a Napolit és az egy meccsel kevesebbet játszó Intert. Manapság gyakori, hogy trófea megnyerése esetén egy klub pénzjutalmat ajánl fel a csapat számára extra motivációként.

Az elkövetkező hetekben a Milan öltözőjében vezér szerepet betöltő játékosok egyeztetni fognak a klub vezetőségével. A találkozóra vélhetően a március elején rendezendő Napoli elleni kulcsfontosságú rangadó után kerülhet sor.

7 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

 1. Én remélem, hogy egy gyakorlatilag nyeretlen gárdának nem a prémium lesz a főmotivációja a scudettoért, mert akkor itt komoly a baj.
  3 hónap az rengeteg, szerintem nagyon korai erről beszélni és nem is egészséges. Ha az intert nem veri agyon a Sas vasárnap este, akkor most arról beszélgetünk gyakorlatilag, hogy a második, harmadik vagy netán a negyedik helyért versenyzünk az év hátralevő részében.
  Merjünk nagyot álmodni, de scudetto ezzel a kerettel szerintem a csodaszámba menne. Így is erőn felül áll a csapat most jelenleg az élen. Én inkább maradnék a földön, minthogy hiú ábrándba kergessem magam. Nyílván nem így vélekednék ha 1 hónap lenne vissza, de ez még rohadt sok idő.

  • Lement a bajnokság kétharmada, és a Milan tkp. az élen áll. Úgy, hogy rengeteg sérültje, fertőzöttje volt, úgy, hogy a legnagyobb esélyes, az Inter sokkal jobban jött ki ebből az egészből (sérülések, fertőzöttek), ráadásul erősebb és bővebb is a kerete. Ráadásul az Inter eléggé rossz passzban van, december óta nem túl meggyőző, amit mutat. Láthatóan a Napolit sem a többfrontos harcra rakták össze, nekünk meg az az előny, hogy e két csapat még Európában is játszik, még legalább 1 körig tartani fog. A sorsolásunk az utolsó 5 fordulót tekintve igen nehéznek tűnik, de elvileg a következő majdnem két hónapban csak a Napoli ellen lesz rangadónk.

   Nem gondolnám, hogy ez lesz a fő motiváció. Lehet ennek egy olyan üzenete is, hogy a klub érzi, hogy meg lehet csinálni a scudettót a körülményeket ismerve. Szerintem egy idő után visszaüthet, ha egyfolytában azzal jönnek, hogy fiatal a csapat, nem olyan bő a kerete, mekkora meglepetés lenne a bajnoki cím, a cél csak a 4-be kerülés. Kicsit olyan ez, mint amikor egy edző 1-0-s vezetésnél három védekező típusú játékost hoz be. Lehet ezt úgy is nézni, hogy védeni akarja az előnyt, de a játékosok oldaláról akár úgy is értelmezhető, hogy a meglévőkkel nem tartja védhetőnek az 1-0-t, nem bízik bennük. Egyáltalán nem érzem problémásnak, ha a játékosokban előbb vagy utóbb tudatosul, hogy van egy elérhető cél, és hogy a Milanban játszanak, nem az Empoliban.

   Azzal, hogy prémiumról beszélnek, nem helyeznek rájuk nagyobb súlyt. Azt meg kétlem, hogy például Ibrahimovic a motivációs beszédeibe ne illesztené bele, hogy nagyobb cél is elérhető, mint a legjobb négybe kerülés. Valahogy Ibráról nem tudom elképzelni, hogy azt mondaná: “Nem baj, srácok, a cél úgysem a scudetto, még így is 9 pont az előnyünk az 5. helyhez képest…”

 2. Ha megnyerjük a scudettót, akkor én felajánlok magamnak 1 liter szilvapálinkát 🙂
  Nagyon szeretném én is, ha a srácoknak prémiumot kéne osztogatni, mert sikerül megnyerni a bajnokságot, de azért álljunk két lábbal a földön. Jelenleg a keretünk még nem alkalmas erre, bár csapatként tény, hogy nagyon egyben van a gárda.
  Merjünk nagyot álmodni, de ne legyünk csalódottak, ha csak a top 4-be csusszanunk be!

 3. Gyerekek! Lement a bajnokság 2/3-a, élen állunk, túl vagyunk a rangadóink jó részén (nem is akármilyen eredményekkel), mégis miért nem alkalmas a keretünk a scudettora? Szerintem idén teljesen reális cél lehet a bajnoki cím. Én inkább a miatt “aggódok” hogy a kötelező győzelmeinket szórakozzuk el, sok pontot hullajtunk ezzel.