Sanches érkezhet Kessié helyére a Milannál

19

A Milan vezetősége rástartolt Renato Sanches megszerzésére, aki a nyári átigazolási időszakban áron alul érkezhet a Lille együttesétől.

Franck Kessié nyári távozása szinte borítékolható azok után, hogy visszautasította a Milan évi 6,5 millió eurós fizetést garantáló szerződési ajánlatát. Gianluca Di Marzio szerint az elefántcsontparti középpályás megközelítőleg 9 millió eurós bérigényt nyújtott be Paolo Maldiniéknak. A vezetőség már azon dolgozik, hogy ne érje váratlanul Kessié esetleges búcsúja és felkészüljön a pótlására a középpályán.

Daniele Longo, a Calciomercato újságírója arról számolt be, hogy teljes egyetértés van Renato Sanches és a Milan vezetősége között a nyári klubváltást illetően. A portugál válogatott középpályás igent mondott a Rossonerinek.Sanches szerződése 2023. június 30-ig szól a Lille csapatával és ismételten jelezte a klub felé, hogy nem áll szándékában hosszabbítani. Mivel a nyáron csupán 1 év lesz hátra a játékos kontraktusából, így a Rossoneri kedvező alkupozícióban van a Lille-lel folytatott tárgyalásokon és viszonylag az aktuális valós piaci értéken alul – körülbelül 18-20 millió euróért – szerződtetheti Sanchest. Ráadásul Paolo Maldiniék kiváló kapcsolatot ápolnak a 24 éves középpályás ügynökével, Jorge Mendes-zel, aki Rafael Leao érdekeit is képviseli.

Longo állítása szerint ha nem történik meglepetés, akkor Sanches nyártól a Milan játékosa lesz. Az olasz újságíró meglehetősen hiteles, megbízható forrásnak számít a szakmában és tavaly májusban az Atalanta elleni mérkőzést követően ő közölte legelsőként Mike Maignan szerződtetését.

19 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

 1. Megnéztem pár videót róla, és sokkal kreatívabbnak tűnik Kessiénél. Inkább Brahim alternatíva, de fizikailag is elég jó. Én örülnék neki.

 2. Mendes, Lille, Milan. Jól összejött ez a hármas. Ezek a hírek vajon még a CAS Leao ügyében hozott döntése előttiek? Persze a Lille-nek is kell a pénz, de RS egy igen jó név a szakmában, és ennyi pénz a jelen árak mellett egyáltalán nem magas, bőven jöhet más kérő is. Az meg, hogy RS mire bólintott rá… Ha jön egy jobb ajánlat, majd arra bólint rá.

 3. Maignan, Botman, Sanches….nem hiszem hogy azért olyan jó a kapcsolatunk hogy a Lille nekünk mindenkit áron alul adjon, így csak magukat károsíthatják….

  • Nyilván ők sem hülyék, de Sanchesnek jövő nyáron lejár a szerződése, és nem akar hosszabbítani. Így kénytelenek olcsóbban adni, ha pénzt akarnak látni utána. Persze egy licitháború más csapatokkal, ami felsrófolná az árat, nem tenne nekünk jót. Paoloék viszont ezért csinálják okoson, hogy már most valamiféle megállapodást kötnek a játékossal és/vagy a Lille-el.

 4. Kimondotan örülnék az érkezésének.Már a Benficás időszakától figyeltem és kedveltem a játékát.Univerzális kp akinek komoly bombái vannak.Szóval ha szerencsénk van kb úgyanùgy jól ki tudunk jönni belőle mint a dollár minyon cserével.

 5. Azért azt nem szabad elfelejteni vele kapcsolatban, hogy borzasztó sérülékeny… Az elmúlt 3 szezon mindegyikében hiányzott 12+ meccsről.

 6. Véleményem szerint 22 nyarán eldől minden dominó! Hogy honnan jöttünk, azt mind tudjátok. Merre tartunk, most kiderül. Lejár a kìnai korszak utolsó vizsgált időszaka.. Ha az Eliot komolyan gondolja, akkor most kell beletolni egy százast.. Botman, Sanchez, Berardi. Kölcsönbe egy irànyító, Belotti ingyen és máris szintet léptünk! Nem fog hiányozni Kessi és Roma sem.

  • Nekem is ez volt az első kérdés a fejemben. Sokan meg akarják szerezni, és elég komoly név már, de ha megvan a megállapodás, akkor csak nem az van, hogy a Milan 4-ben gondolkodik, RS meg 9-ben, és majd júniusban meglepődünk…

   Ha tényleg jönne, brutálisan nagy fogás lenne a pénzügyi helyzetünkhöz képest.

 7. Nem akkora szàm,mint aminek mondjàk.
  Ha a Bayernnél nem alkotott maradandót,nem lehet nagy jàtékos.
  Kessie azért,alapból hoz egy megbízható formàt és nem sérülékeny!
  Én inkàbb örülnék,ha maradna,mint a portugàl érkezésének..

  • Shevchenko sem vált be a Chelsea-ben, vagy Kaka a Realban, vagy eddig Lukaku sem a Chelsea-ben és még sorolhatnám….

   • Nem feltétlenül az alapján kell megítélni valakit, hogy hol nem vált be vagy hol vált be. Mondhatjuk Pirlót és Seedorfot, aki az Interben nem volt jó, a Milannál meg legenda lett. Valóban, azért, mert valaki a Bayernben nem sokat mozdított, még nem kell leírni.

    Az összehasonlításod viszont fura. Shevchenko már túljutott a pályája csúcsán, mikor elment a Chelsea-be, Kakára – bár még csak 27 éves volt, mikor a Realhoz került – szintén elmondható ugyanez, bár ezt nyilván akkor a Madrid sem gondolta. Akárhogyan is, e két játékos, de Lukaku is azért letett valamit az asztalra korábban. Sanches e játékosokhoz azért nem mérhető. A tegnapi Chelsea elleni meccsen az azért elég kellemetlen adat rá nézve, hogy minden harmadik passza rossz volt.

 8. Az, hogy a Bayernnél nem marasztalták, nem jelenti azt, hogy ne lenne jó játékos. Millió oka lehet annak, hogy ott nem vált be. Kreatívabb Kessiénél de sérülékenyebb is.

  • Mondjuk hogy 19/21 éves volt? Olyankor még nem mindenki képes klasszis teljesítméyre, és a Bayernnél azért nem sok idő van fejlődgetni…

 9. Persze,voltak màr jàtékosok akik nagy klubokban nem vàltak be és màshol igen.
  Azért,ahogy Lansky írta öt én se tartom olyan nagy jàtékosnak,plàne nem Sheva,Pirlo vagy See szint!
  Nyílvàn nem én döntöm el,de Kessie sokkal megbizhatóbb!

 10. Azért ezeknél a transzfereknél Maldini helyzetét megkönnyíti, hogy a Lille tulajdonosa is az Elliot, nem de? 😀
  Amúgy Kessie hosszabbítását sem írnám le. VKP poszton jó, de azok ritkán keresnek 9M-t. PSG-be nagyon nem kell már arra a posztra ember. A többi csapat egyre racionálisabban gondolkozik. Meg is kapta a pofont a Barca 5M-es ajánlatával.
  Amúgy én 6.5-t se adnék neki, de ha igen az nagyon a max szerintem is. Afelett eladni sem lehetne majd.
  RS és Botman esete érdekes. Úgy gondolom a csapat egyikkel sem erősödne egyáltalán. Maximum stagnálna. Én sokszor mondtam, hogy Romagnoli-t nagyon jó védőnek tartom és a 2022-es év ezt remekül bizonyítja is azt hiszem. Az ő fizetési igénye abszolút reális, sőt!
  Tonali-Bennacer kettős mellett talán már lesz helye Pobegának is, illetve Yoko is marad, bár szerintem felesleges volt ide hozni.
  DrSchulz-al egyetértve Belotti és Berardi lenne nagy fogás nyáron ami teljesen reálisnak is tűnik. Hiányposztra érkeznek.
  Mindig lehetne jobb játékost találni 1-1 posztra, de azért zsebbe kell nyúlni. Esetleg Scamacca lenne érdekes…

  • Pár éve a Lille egyik tulaját, Gérard Lopezt kisegítette az Elliott 140 millióval, amit 2021-ig kellett visszafizetnie a tagnak (vagyis hasonló dolog történt, mint a kínaiak esetében). Nem tudom, hogy ez megtörtént-e, de valószínűleg igen, mert nincs infó (én legalábbis nem találtam) arra vonatkozóan, hogy 2021 nyara óta az Elliott (rész)tulajdonosa lenne a Lille-nek.

SZÓLJ HOZZÁ!

Please enter your comment!
Add meg a nevedet