Costacurta: “A Milan szokatlan hibákat követett el”

6

Alessandro Costacurta, a Milan legendája elmondta, hogy Mike Maignant és Fikayo Tomorit sem látta még ilyen gyenge teljesítményt nyújtani egy mérkőzésen ebben a szezonban, mint a Salernitana ellen.

A csapat fontos pontokat hullajtott a sereghajtó otthonában, miután szombat este egy fordulatos mérkőzésen 2-2-es döntetlent játszott a sereghajtó Salernitanával. Costacurta a Sky műsorában nyilatkozott a Milan hibáiról és a játékosokról.

“Azt hiszem, hogy ha egy csapat 5 perc alatt gólt szerez a tabella hátsó felében lévő együttes ellen, akkor azt gondolhatja, hogy a meccs könnyebb lesz, mint amilyen valójában. A Milan olyan hibákat követett el, amelyek nem megszokottak a csapattól, még akkor is, ha a Salernitana különösen sokat támadott.” – mondta Billy.“Elgondolkodtató, ha megnézzük, hogyan teljesített Maignan az egész szezonban és most a Salernitana ellen. Meglepő módon sem Maignan, sem Tomori nem teljesített jól. Nem hiszem, hogy láttam volna őket ilyen gyengén játszani egy meccsen a szezonban.”

“Messias? Kissé alábecsültük azt az ugrást, amit meg kellett tennie a Crotonéból a Milanba történő klubváltásakor. Azt hallottam róla, hogy belül nagyon higgadt és ez az ő nagy erőssége.”

6 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

 1. Köszönet a cikk szerzőjének, de botrányosan gyengén lett magyarra fordítva.

  “Elgondolkodtató, ha megnézzük, hogyan teljesített Maignan az egész szezonban és most a Salernitana ellen.”
  Nem inkább “meglepő” a helyes kifejezés?
  “Messias? Kissé alábecsültük azt az ugrást, amit meg kellett tennie a Crotonéból a Milanba történő klubváltásakor.” Nem inkább a “fejlődés+ esetleg az “alkalmazkodás” a megfelelő kifejezés?

  • Azon, amit Maignantól az idényben, majd pedig a Salernitana elleni meccsen láttunk, valóban meg is lehet lepődni. De el is lehet gondolkodni. Sőt! Csodálkozni is lehet. Meg elképedni.

   Messiasszal kapcsolatban Costacurta is a “salto” kifejezést használta. Ezzel nem annyira a játékos fejlődésére akart utalni, hanem arra, hogy mekkora minőségbeli változást (vagyis tényleg ugrást) jelent a Milan a Crotonéhoz képest.

   Az, hogy Messias alkalmazkodott, beilleszkedett, igaz, csak ez pont nem adná vissza a lényegi mondanivalót, hogy honnan érkezve kellett ezt megtennie. Lehet alkalmazkodni a Lazióból vagy a Fiorentinából egy top csapatba kerülés esetén is, de itt gyakorlatilag egy osztályt ugrott Messias. Lehet dicsérni pl. Maignant, hogy milyen jól beilleszkedett, milyen gyorsan alkalmazkodott a Milanhoz. De ő remek korban egy francia bajnokcsapatból érkezett, nem pedig 30 évesen egy Serie B-be kiesett csapatból.

   Lehetett volna jobban fordítani a szöveget (mert szinte mindent lehet jobban), de hogy “botrányosan gyenge” lett volna, az azért erős egy kicsit…

 2. Szerintem nem a legjobb a fordítás, de amúgy sincs sok értelme ezeknek az interjúknak. Legtöbbször teljesen sablonos és egyértelmű dolgokat mondanak. A vak is látta, hogy a 2 alapember egyszerűen szar volt. Ha Roma nem ment fejjel a második Mike hibánál azt hiszem elúszott volna a meccs.
  Ugyanakkor mindenkinek lehet gyenge napja. Remélem Tomori nem vesztette el a magabiztosságát, látva hogy nélküle (sőt Kjaer nélkül) is bomba jó volt a védelem. Úgy gondolom Tomori és Mike legnagyobb hiányosságai jöttek ki ezen a meccsen. Ez pedig a koncentráció + ritmusérzék.
  Mind a ketten a csapat erősségei, de mindenki tud és fog is fejlődni. Mike-nak az Inter ellen óriási mákja volt a kifutásakor, most sajnos nem mosolygott rá a szerencse, de Interrel bukta miatt még azt mondhatjuk jobb hogy most történtek ezek a hibák. Ez nem fog beleférni erősebb ellenfél ellen.

 3. Maignanon szerintem nincs mit meglepődni. Volt már 2-3 ilyen húzása a szezonban, ami a sikeressége miatt a “zseniális” kategóriába sorolható, és kb 2 centi válaszotta el a mostani esettől. (Legutóbb ugye Calha ellen, simán elmehetett volna rajta a meccs. Nekem akkor sem tetszett dolog)

  Egy ilyen már várható volt. Ez nem von le semmit az értékéből, zseniális kapus, de nagy ritkán benne van az az “őrültség”. Ez van. Utána kicsit meg is roggyant, érthető okokból.
  Pioli ezeket mind jól kezeli, nem kell félni, rendben lesz ő is és a csapat is. Mint ahogy Spezia után is így történt, pedig az lelkileg jóval megterhelőbb eset volt.

  Messiasnal az tűnt fel, hogy a kaput kb első meccs óta érzi, de most 1-2 meccse már a mezőnyben is sokkal jobb, kifejezetten sok labdát szerzett a Salernitana ellen.

  • Messiasnak legnagyobb “ugrásra” épp ebben van/volt szüksége. Aki focizott tudja, látja milyen aki fejben lassú. Amikor az ifisták felkerülnek a felnőttekhez pl.
   Rajta ezt láttam rendszeresen. Ösztönösen, zseniálisan tud a labdához érni. De hány meccs volt amikor rendre megelőzték, eltotyogott egy passzt stb.
   Nagyon fura ilyen szinten ezt látni. De bízom benne, hogy a szezon másik felében felülemelkedik ezen. Ha nem akkor nyáron biztosan nem venném meg.

   • Szerintem javulóban van. De amúgy igen, egyetértek, és ezért (volt sokáig?) méltó versenytársa a poszton Sale, aki nyilvánvalóan a világ egy leginkább gól/ támadásképtelenebb szélső támadója, viszont cserében kegyetlen mezőnymunkát végez. Pioli meg törhette a fejét, hogy gólerősebbé tegye épp a jobboldalt, de nyitottabbá hátrafelé, vagy esélytelen legyen onnan a gól, de le legyen zárva. Ha Messias fel tudna fejlődni rendesen, akkor örülnék nagyon, mert Sale végre ténylegesen csere lenne, és nem lennénk féloldalasak.

SZÓLJ HOZZÁ!

Please enter your comment!
Add meg a nevedet