“Hatalmas győzelmi vágyunk van” – Calabria

0

Davide Calabria, a Milan jobbhátvédje szerint az elmúlt évekhez képest az egyéni fejlődésében nagyon fontos szerepe volt az edző munkájának és bizalmának, továbbá elmondta, hogy a csapat keményen dolgozik annak érdekében, hogy előkelő helyen zárják a szezont a Serie A-ban. Íme Calabria nyilatkozata a Sampdoria elleni 1-0-s győzelem után.

“Ez egy pozitív mérkőzés volt. A második félidőben is jók voltunk, csak be kellett volna fejeznünk a gólhelyzeteinket. Ezeket a mérkőzéseket korábban le kell zárni, hogy ne tegyük kockára a győzelmet, de mindenesetre elégedettek vagyunk. Ahogy az edző is elmondta, nyernünk kellett és ezt akartuk. Ez a győzelem segíteni fog abban, hogy nyugodtan dolgozhassunk a következő napokban.” – mondta Calabria.

“Az edzéseken minden nap azon dolgozunk, hogy ne kapjunk gólt a meccseken. Védekezésben jók vagyunk. Ugyan voltak fontos hiányzóink, de szilárd és egységes csapat vagyunk. Nem csak a védők, hanem mindenki keményen dolgozik, hogy ne kapjunk gólt. Ez az egyik erősségünk. Hinnünk kell magunkban, ha magas célok elérésére törekszünk. Mi mindannyian hiszünk egymásban és ezek nem csak üres szavak. Keményen dolgozunk, hogy előkelő helyen legyünk a tabellán. Fiatal és ambiciózus csapat vagyunk, ezért mindig jó eredményeket akarunk elérni. Mindig nyerni szeretnénk. Természetesen vannak egy-egy kemény meccsek, mint a Samp elleni, valójában nem gyakran játszunk ilyen napszakban.”“Nyilvánvaló, hogy jó lelki és fizikális formában vagyunk. Nagyszerűen alakult a hetünk, de a Milan már hónapok óta jól teljesít. Jó formában játszunk és így kell folytatnunk.”

“Keményen dolgoztam, hogy elérjem ezt a szintet, boldog és elégedett vagyok. Hosszú volt az út és mindenkinek fontos a hozzáállása. Szeretek példát mutatni a csapattársaimnak, akiknek nem szabad feladniuk. Tökéletes hozzáállásra van szükség. A fejlődésem az edző munkájának és bizalmának eredménye. Fittek vagyunk és nagyon jól érzem magam a csapatban. Az edző lehetővé teszi számomra, hogy felszabadultan játszhassak a pályán. Nagyon tetszik a játékunk és örülök az edző hatásának, amit a csapatra gyakorol.”

“Célok? Tisztában vagyunk azzal, hogy mire vagyunk képesek és mit érhetünk el. Fiatal csapat vagyunk, de hatalmas győzelmi vágy van bennünk. Vannak csapatok, amelyek előttünk járnak, de vággyal és energiával odatesszük magunkat. A szurkolóink nagyon sokat jelentenek és ők a legjobbak Olaszországban. Nem szabad korlátozni magunkat a célokat illetően, mert az nagy butaság lenne. Meg kell lovagolnunk a pozitivitás hullámát.”

“Scudetto? Talán szóba fog kerülni az öltözőben… Ibrahimovic, Romagnoli és én beszélni fogunk róla.” – tette hozzá mosolyogva.

SZÓLJ HOZZÁ!

Please enter your comment!
Add meg a nevedet