Pioli nyilatkozata a Juve elleni döntetlenről

0

Gól nélküli döntetlen született a Milan és a Juventus rangadóján és a mérkőzést követően Stefano Pioli nyilatkozott. Az olasz szakember szerint a megfelelő utolsó passzok hiányoztak támadásban a győzelem megszerzéséhez, továbbá kitért Zlatan Ibrahimovic sérülésére és a San Siro gyepszőnyegének kritikus állapotára is.

“Ez egy komoly, energikus és kemény mérkőzés volt, amelyen nagyon sok párharcot megnyertünk. Támadásban hiányoztak az utolsó passzok, a lövések és a labdatartás, ami a pálya minősége miatt is volt. A pálya állapota nem csak a Juventust nem segítette, de talán nekünk még nagyobb gondot okozott, mivel több gólhelyzetünk volt a tizenhatoson belül. Nem lehetünk teljesen elégedettek ezzel az eredménnyel. Ez nem az, amit akartunk, de mindent megpróbáltunk a győzelemért.” – nyilatkozta Pioli.

“A teljesítmény jó volt és a csapat kiegyensúlyozott volt, végig koncentráltak voltunk és nem sok lehetőséget adtunk egy ilyen veszélyes ellenfélnek. Nagyon figyelmesek voltunk, megvolt az egyensúly és tiszta fejjel játszottunk. Sok olyan helyzetet alakítottunk ki, amelyek könnyedén valós veszélyt jelenthettek volna az ellenfél kapujára, de ezeket sajnos nem sikerült góllal befejezni.”“Inter elleni derbi? Ilyen a sorsolásunk, de lesz néhány nap szünetünk, mielőtt újra edzésbe állunk. Ami a sérülteket illeti: Tomori az egyetlen játékos, aki ténylegesen nem bevethető sérülés miatt. Nagyon valószínűtlennek gondolom a visszatérését az Inter ellen, de már nem kell sokat várni a felépüléséig.”

“Helyes döntés, amikor a kapu előtt hagyod lőni a jobb helyzetben lévő csapattársadat, azonban ez most nem tette lehetővé a gyors játékot számunkra. A gyepszőnyeg rossz állapota miatt mindig szükség volt egy plusz labdaigazításra. Nem akarunk kifogásokat keresni, de jobb állapotú pályára lesz szükség a jobb teljesítményhez.”

“Volt néhány rossz döntésünk támadásban az ellenfél kapuja előtt. Jól megtartottuk a labdát, amíg eljutottunk az ellenfél tizenhatosáig, de ezt követően a jobb helyzetben lévő játékosoknak kellett volna passzolni. Túl sokáig cipeltük a labdát és nem tudtunk olyan folyékonyan és pontosan játszani, mint ahogy valójában tudunk. Nem akartunk nagyon mélyen védekezni sem, mert ha közel vagyunk a saját tizenhatosunkhoz, akkor McKennie, Dybala, Morata vagy éppen Cuadrado nagyon veszélyes lehetett volna. Igaz, hogy nem lehet mindig a legnagyobb sebességgel játszani, de úgy gondolom, hogy a labda nélküli játékunk is rendben volt. Az egész csapat keményen dolgozott és jó munkát végzett. Most folytatjuk a munkát és felkészülünk a következő mérkőzésre, ami nagyon fontos lesz. A derbi sok mindent el fog árulni a jövőnket illetően.”

“Ibrahimovic? Nem láttam az esetet. Zlatan fájdalmat érzett az Achilles-ínában és szerinte a pálya kemény talaja okozta. Remélem, hogy az elkövetkező napokban rendbe fog jönni.”

SZÓLJ HOZZÁ!

Please enter your comment!
Add meg a nevedet