Angol és olasz sajtóinformációk szerint a Milan és a Tottenham vezetősége megegyezésre jutott Franck Kessié januári átigazolásáról, azonban a játékos akarata miatt meghiúsulni látszik a transzfer.

Mint ismert, Kessiének a szezon végén lejár a szerződése a Milannal és az elmúlt hónapokban nem vezettek eredményre a hosszabbításról folytatott tárgyalások. A klub szezononként mintegy 6,5 millió eurós fizetést ajánlott, azonban az elefántcsontparti középpályás 8-9 millió eurós bérigényt követel, ami a jelenlegi 2,5 milliós fizetésének több mint a triplája.

A Calciomercato és a Daily Mail információi szerint a néhány nap tárgyalás után a Milan és a Tottenham megegyezett egymással Kessié januári átigazolásáról, viszont a játékosnak más elképzelései vannak.Kessié visszautasította a Tottenham ajánlatát és nem kíván januárban csatlakozni az angol együtteshez. A Spurs azért tett lépéseket a 25 esztendős középpályás leigazolása érdekében, hogy elkerülje a nyári licitháborút más topklubokkal arra az esetre, ha a nyáron szabadon igazolhatóvá válik. Kessié célja, hogy kitöltse az aktuális szerződését és tavasszal megpróbáljon segíteni a Milannak a bajnoki címért folyó harcban.

Állítólag a játékos ügynöke, George Atangana – aki az elmúlt hónapokban többször is lemondta az előre egyeztetett személyes találkozóját a Milan vezetőségével – azt preferálja, hogy Kessié a nyáron ingyen váltson klubot, ezáltal sokkal kedvezőbb szerződést és jóval magasabb fizetést tud kiharcolni ügyfelének, továbbá nem elhanyagolható szempont az ehhez társuló jelentős aláírási pénz és az ügynöki jutalék.

Kessié 2017 nyarán csatlakozott a Milanhoz és azóta 205 tétmeccsen lépett pályára a csapatban, a mérlege 35 gól és 16 gólpassz.

27 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

 1. Hát gyerekek, Kessie eddig értékelhetô játékos volt a szememben, de hogy ekkora zsoldos legyen és suttyó, ezt nem gondoltam volna. Lényegében itt marad, hogy maximalizálhassa a jövôbeli fizuját. Nem eleg a Tottenham mostani csilliós ajánlata, amivel a Milan is pénzügyileg jól járna, neki a csilliónál is több kell.
  A jövöben mindenkivel x+1 év opcióval kötnék megállapodást és ha x-1 évében nem ír alá akkor eladnám. Hihetetlen mi zajlik itt kérem..
  Persze meg lehet érteni, h valaki maximalizálja a bevételét, ezzel nincs baj. De a hogyan igenis számít! Egy éve azt nyilatkozgattuk, nem lesz itt probléma, ha hazaértem, aláírok. Azóta kuss ès megy a klub szopatása.
  Szánalmas ez az egész ügy.

  • Én nem is játszatnám innentől egy percet sem. Üljön csak a padon amíg le nem jár a szerződése…mást nem érdemel.

  • Zsoldos, mert ragaszkodik ahhoz a szerződéshez, amit ő és a Milan is aláírt? Zsoldos vagy profi futballista az, aki segíteni akar a csapatán szerződése utolsó pillanatba pillanatáig?

 2. Csak simán hagyni kell leépülni. Nincs edzés, nincs meccs. Ha a jövőre gondolok, akkor egy játékossal ezt el kell játszeni, hogy a többi is megértse, szórakozzon az anyjával, ha eddig a club csöcsén lógott.

  • Ott a pont! Azért a lófasznak is van vége. Bár fél év kihagyástól nem fog leépülni, így utólag már szeptembertől meg kellett volna lépni, hogy az afrika kupára se legyen esélye, de ha fél év, akkor fél év!

  • Olyan nincs, hogy a játékost nem engedik edzeni. A klubnak biztosítania kell a játékosa számára az edzéslehetőséget. (Kivéve, ha az edzéssel egy esetleg meglévő sérülése csak súlyosbodna; ekkor az edzeni akaró játékos akár el is tiltható az edzéstől.) Ellenkező esetben a klub szerződést szeg. Fegyelmezési célzattal lehetne éppen az utánpótlásba száműzni a renitens játékost, de ehhez vagy jogszabály vagy a szerződése valamely pontjának megsértése kell, vagy az, hogy a cselekménye a klub általános etikai normáiba ütközzön. Kizárt, hogy Kessie szerződése (sőt, bárki más szerződése) arra az esetre tartalmazzon valamilyen regulát, ha esetleg a klub akarna hosszabbítani, de a játékos nem akar. Kessie cselekménye (az, hogy nem akar eligazolni, azaz ki akarja tölteni a szerződését, amivel persze keresztbe tesz a Milannak) teljesen jogszerű. Sőt, még joggal való visszaélésnek sem minősül.

 3. Nah, ha bárkiben maradtak volna még kétségek a Donna / Calha szerződéshosszabbítások felől, illetve úgy gondolják, hogy: “Márpedig a vezetőség baszta el” akkor nekik ajánlom figyelemben ezt a részt:

  “Állítólag a játékos ügynöke, George Atangana – aki az elmúlt hónapokban többször is lemondta az előre egyeztetett személyes találkozóját a Milan vezetőségével – azt preferálja, hogy Kessié a nyáron ingyen váltson klubot, ezáltal sokkal kedvezőbb szerződést és jóval magasabb fizetést tud kiharcolni ügyfelének, továbbá nem elhanyagolható szempont az ehhez társuló jelentős aláírási pénz és az ügynöki jutalék.”

  Ennyi a dolog. A szerződés mind a két felet védi és a hosszabbítás / eladás csak akkor valósulhat meg, ha mind a két fél beleegyezését adja. Mind a kettő nyári távozó emiatt ment ingyen, nem azért mert a vezetőség nem akart velük hosszabbítani. Kessié is ezért fog távozni, aztán majd meglátjuk hol fog kikötni.

  • Nem értem ezt miért emeled ki?! Mind2 játékos igényei tiszták voltak. Donna ha jól emlékszem 12M körül kért, ami teljesen nonszensz szerintem is. Vele még azt sem lehetett volna játszani, hogy megadom neki ezt a fizut és utána eladom, mert ennyit senki sem fizet neki évente, ha mellette még ki kell csengetni 60-80M átigazolási díjat.
   Hakan 5M-t kért is annyit is keres az Internél. Ha Kessie-nek 6.5-t ajánlott a club akkor nem értem miért nem adtuk meg a töröknek az 5-t. Szerintem baromi rossz üzenete volt a nyári mercantonak és épp ezért megy a huzavona. Senki sem lát igazi projectet.
   Szerintem Romagnoli-nak rohadt gyorsan meg kell adni a 3.5-t amíg csak annyit kér. Ha annyira nem szimpatikus ő vagy Riaola, akkor simán el is lehet adni. 3.5M-t sokkal gyengébb védők keresnek még Olaszországban is, nem beszélve más bajnokságokról.
   Ha a CSK aláírt egy pici esély talán van, hogy Kessie is bízni kezd a “projectben”
   Én amúgy az ő esetében a 6.5M-t is sokallom. Egy igazán jó fizikumú játékos, de mi benne az extra? Lőtt egy rakás 11-es gólt és kb ennyi. Robotol, de nem szerez túl sok labdát és játékban fényévekre van Bennacertől vagy épp Tonali-tól.

 4. En mar elmondtam legeloszor mikor ez kiderult hogy nem marad hogy nalam tuti nem jatszana egy percet sem innentol
  Leepul nyarig utana mehet a francba kutyanak nem fog kelleni amugy is csak arnyeka onmaganak ebben a szezonban
  Az legyen a csapatban aki el hal ezert a klubert ez a velemenyem aki meg nem mehet amerre lat
  Szarhazi hazug kutya ez is mint kebabos volt
  Forza milan

 5. Indulatból nem lehet hülyeségeket csinálni. Ősz eleje óta Kessié visszanyerte már lassan a formáját, több meccsünkön is a legjobb volt, vagy azok között. Ha úgyis kapja a fizuját, ki kell maxolni az ittlétét, nekünk is az a jó.
  Leépíteni amúgy sem lehet, a játékosoknak is van érdekvédeli szervezete, és a klubnak köteles biztosítania mindent a játékos számára, pl. edzések. A padra szabad tenni, hisz az az edző döntése amúgy is, de nem tagadhatjuk meg tőle a szerződésben foglaltakat.

  Igen, idegesítő, és megszívtuk, de ilyen világot élünk, minden klubban ez megy amúgy. A Chelsea-nél sorra repülnek majd ki Azpilicuetáék, Christensenék, mert senki nem hosszabbított, ésatöbbi. Ez van, emiatt ne lehet padoztatni. Pioli eddig is jól csinálta, nem kommentálta az esetet, csak a teljesítményéről beszélt, ez lesz ezután is, és ha már itt van, fél évig adjon még a Milannak minél többet.

  • Példának erejéért: ha tavaly Donna padra került volna, vagy Calha, biztos, hogy nem indultunk volna el a BL-ben. Akkor miért lett volna nekünk jó arcoskodni?

 6. Sajnos ezeket most el kell viselnunk.
  De tanulopenz ez, nem is kicsi. ALsohangon a 3 uriember (dollar, kebab es kessie) olyan 100-150milliot jelenthetett volna. A lenyeg most az , hogy tanuljunk ebbol. Ugy latom sikerult, bennacer, leao es theo hosszabbitasa is mar 2 evvel a lejarat elott napirenden van. Ha nem sikerul megeggyezni akkor 1 evvel a lejarta elott el kell adni oket. Ez a recept. Maskulonben folyton mi szivunk.

  Igen, nem megoldas a padozatatas, de az sem , hogy a legjobbakat ingyen viszik el.
  Csapagyasra kell hajtani, megkoszonni neki mert rendesen odatette magat azert ezert a mezert es meg kell keresni az utodjat.

  Majd talan legkozelebb eladunk mi is valakot 70-100m ert!

 7. Mi az, hogy el kell adni 1 évvel a szerződés lejárta előtt? Ha fél évvel korábban kikukáz minden ajánlatot akkor egy évvel korábban miért ne tehetné? Senkit nem lehet erőszakkal eltakarítani mint látszik. Lehet okoskodni, hogy mit és hogyan is kellene, de ha most Theo se hosszabbítana 2 évig és nem is akarna aláírni a Tottenhambe, mert az anyagilag neki nem éri meg neki annyira, akkor mit is tehetne a csapat?

  Értelmetlen dolog háborogni. Az ügynökök diktálnak a pénzéhes játékosokkal együtt. Ez 2022-re a labdarúgás.

 8. Most már végképp nem értem mi Kessié terve?
  Először azt mondta maradni akar.
  Utána, hogy aláír az Afrika Kupa után.
  Most nem hosszabbít, de a Liverpoolba sem megy.
  Vajon melyik csapatba akar menni, mennyi pénzt szeretne ott keresni?

 9. Itt ragadnám meg a lehetőséget, hogy gratuláljak a FIFA-UEFA maffia duónak, akik szerint minden szart szabályozni kell, de a fociból élő piócák nyugodtan élősködhetnek…

 10. “Állítólag a játékos ügynöke, George Atangana – aki az elmúlt hónapokban többször is lemondta az előre egyeztetett személyes találkozóját a Milan vezetőségével – azt preferálja, hogy Kessié a nyáron ingyen váltson klubot”

  Korábban írtam, hogy a Kessie félék mennyire elfelejtik, hogy milyen nyomorban is élhetnének, ha nem lett volna szerencséje, de erről az ügynökről is van véleményem.

  Lenne egy időgépem, visszamennék és agyoncsapnám azt az embert aki ezeknek áramot vitt arra a kontinensre.

  • Nyilvan az elethez kell szerencse is, de nem ertem, hogy miert kell a milyen nyomorbol jott szoveget elovenni. El kell fogadni, hogy neki a penz a fontos, ez van, el kell engedni az egesz tortenetet.

   • Olyan szempontból nem szabad elengedni, hogy szabályozásért kellene lobbizni. Az ügynököt fizesse a játékos! Miért a klubnak kell jutalékot adni? Teljesen érthetetlen.

    • Mert a játékosért versengenek a klubok, nem pedig a játékosok egy adott klubért.
     Nem a klub dönt, hanem a játékos, így a klubnak általában nagyobb érdeke fűződik a játékos megszerzéséhez, mint a játékosnak ahhoz, hogy X vagy Y klubhoz szerződjön. A játékos úgyis megkapja, amit akar, sokszor mindegy neki, hogy kitől. Az ügynök kérhetne százalékot a játékosától, de sokkal jobban jár, ha az ügyfeléért versengő klubokat húzza le. A klub pedig még örülni is fog, ha ezzel megszerzi a játékost…

 11. Ha láttátok a “Mese a 12 találatról” című nagyszerű filmet, ott Zenthe Feri bácsi elmondta mit tehet egy tehetséges focista, ha meg akarja alapozni majdani életét. Manapság sem a kupák hajszolasa az első. Nem tudom mennyi marad egy játékosnak tisztán, mindent és mindenkit kifizette, de minél nagyobb szerződést köt, annál több. A Juve ki tud csongetni 75 milkát, meg a fizetését a Fiorentina csatarjaert, csatárjának…..mi nem. Amíg alá nem ír Bennacer, Theo, Leao…nem számolok velük mint a Milan jövőjével. Pioli és Maldini-ék nagyszerű munkát végeznek, csak szerezzük meg a BL helyet. Ha utána megy Kessie, Romagnoli…hát menjenek.

  • Úgy látom, Kessié is Calhanoglu útjára lépett itt a weboldalon, aki amúgy remek, és minket BL-helyhez is segítő játékosként úgy él az emlékezetekben már, mint aki csak orraeséssel és botladozással tengette a 90 percet a pályán. 😀 Az objektivitás nem egyszerű dolog, tény…

   Kessié a tavalyi túljátszatás és a sérülés miatt nem kezdett jól idén, de szerintem már megint közel a tavalyi szintjéhez játszik. 12 km-eket lefut közben, gólokat rúg, és nem sok támadást enged át. Semmiképp sem lassú, és még kevésbé körülményes…

   Abban egyetértünk, hogy idén legalább van, aki pótolja, tavaly még nem volt.

SZÓLJ HOZZÁ!

Please enter your comment!
Add meg a nevedet