2022. szeptember 29., csütörtök

Theo: “Maldini érdeme is, hogy ilyen játékos lettem”

-

Theo Hernández elmondása szerint sok nagyszerű edzővel dolgozott együtt az eddigi pályafutása alatt, azonban Stefano Pioli volt az, aki a legjobbat hozta ki belőle a pályán. A francia balhátvéd beszélt Paolo Maldiniről, a játékáról, a csapatkapitányi karszalag viseléséről, a céljairól és a jövőbeli ambícióiról is.

2019 nyarán Theo Hernándezt a nyaralása közben egy ibizai kikötőben kapták lencsevégre, amint fehér baseball sapkát viselve narancslevet kortyolgat és különleges asztaltársasága van. Nem akárki ült vele szemben, hanem a világ talán valaha volt legjobb balhátvédje, Paolo Maldini, aki direkt azért utazott el Ibizára, hogy személyesen találkozzon a játékossal, jobban megismerje és meggyőzze arról, hogy csatlakozzon a Milanhoz. Paolo ismertette, hogy miért a San Siro lenne számára a legideálisabb hely a fejlődéshez.

“Amikor felnőttem, Paolo Maldini játékát figyeltem. Nagyon szoros kapcsolatom van vele és amikor először találkoztunk Ibizán, egyből rendbe tette a dolgokat. Azt mondta nekem, hogy fontos játékos vagyok, aki nagyon jó, de minden nap keményen kell dolgoznom. Ennek is köszönhetően lettem az a játékos, aki ma vagyok. Maldini minden nap eljön megnézni az edzéseinket és megtiszteltetés, hogy a világ legjobb hátvédje itt van velünk.” – mondta Theo a The Athleticnek.

Theo felvirágozása Pioli irányítása alatt kezdődött és a kinevezése óta meghatározó játékossá vált a Milanban a védelem bal oldalán. “Sok jó edzőm volt, de azt gondolom, hogy Pioli az, aki megváltoztatta az életemet játékosként és emberként egyaránt. Az érkezésem után az első pillanattól kezdve önbizalmat adott, hogy többet kell kihoznom magamból és a játékomból. Nagyon boldog vagyok itt, ami az ő érdeme is.”

“Szabadabbnak érzem magam, amikor középen felfutok, ahol több hely van. A Real Madridnál hiányzott az önbizalom, hogy lazábban játszhassak és előre menjek, de ez a Milannál megvan. Jobb összjátékot tudok kialakítani a csatárokkal és a támadókkal. A támadás és a felfutás az, amit a legjobban szeretek. Szabadabban játszom, hogy gólokat szerezzek és több gólpasszt adjak.”

“Ki a leggyorsabb a csapatban? Természetesen én vagyok. Rafa Leao is nagyon gyors, de ebben kétségtelenül én állok az első helyen. Igaz, hogy nagyon jól megértjük egymást Leaóval. Ő egy kicsit másképpen játszik, mint a többiek és sok egy az egy elleni párharcot vállal, ezáltal több területet nyit számomra.”

“A szélsőhátvédek nem olyanok, mint Francesco Totti, Zinedine Zidane vagy Kaká, de manapság a futball változik és a szélsővédők határozottan feljebb lépnek a pályán. Talán kissé játékmesternek érzem magam. Szeretem kisegíteni a csapatot és nagyon boldog vagyok, ha gólt rúgok vagy gólpasszt adok. A legfontosabb az, hogy a csapat elégedett legyen velem és meccseket nyerjünk. Továbbra is dolgozom a védekezésemen. Egy hátvédnek elsősorban védekeznie kell, aztán támadni. Ez az, amiben apránként fejlődöm. Fiatal vagyok és még sok éven van hátra a futballból.”

“Minden mérkőzés előtt stratégiákat dolgozunk ki. Megnézzük, hogy esetleg hol nyílhatnak szabad területek a pályán. Az Atalanta elleni meccs előtt az edző azt mondta nekem, hogy a pálya középső részén lesz a legtöbb hely, ezért megpróbáltam befelé törni a szélről és ennek köszönhetően megtaláltam azt a passzsávot, ami Calabria góljához vezetett.”

“Azok után, hogy mennyit dolgoztam és minden nap nagy erőfeszítést tettem, megtiszteltetés számomra, hogy az utóbbi mérkőzéseken a Milan csapatkapitánya lehettem.”

Theo hosszas várakozást követően meghívót kapott és mostanra a francia válogatottban is meghatározó játékos lett. Olyannyira, hogy nagyszerű teljesítménnyel járult hozzá a tavalyi Nemzetek Ligája megnyeréséhez. “Ez volt az egyik legszebb pillanatom a tavalyi évben. Nagyon sokáig vártunk erre a bátyámmal, hogy együtt játszhassunk. Gyerekkorunkban megtörtént, de nem ugyanaz, mint egy válogatottban együtt játszani és megnyerni egy trófeát. Az az igazság, hogy csodálatos élmény volt.”

“2018-as vb? Az egyetlen emlék, ami meghatott, hogy a bátyám megnyerte a világbajnokságot a válogatottal. Otthonról néztem és nagyon büszke voltam rá.”

“A célom, hogy minden nap keményen dolgozzak és a maximumot nyújtsam annak érdekében, hogy ott lehessek a világbajnokságon, Lehetőleg a bátyámmal együtt. Egy álom válna valóra.”

Hernández azt is elárulta, hogy nagyon boldog a Milanban és jól haladnak a tárgyalások az új szerződéséről.

Forrás:TheAthletic

EZEKET OLVASTAD MÁR?

KOMMENT SZEKCIÓ

LEGFRISSEBB HÍREINK

SZAVAZÁS