2022. szeptember 29., csütörtök

Nyártól szigorítani fogják a kölcsönüzleteket

-

A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) bejelentette, hogy 2022 nyarától évről-évre folyamatosan korlátozzák az egyes klubok által köthető kölcsönszerződések számát.

A FIFA úgy döntött, hogy változtatnak az eddigi szabályokon a játékosok kölcsönadására vonatkozóan. A szigorítással az a célja a szövetségnek, hogy elősegítse a fiatal játékosok fejlődését és megteremtse a sportszakmai egyensúlyt azáltal, hogy megakadályozza, hogy egyes klubok nagyon sok kölcsönjátékost foglalkoztassanak.

Az új előírások szerint a kölcsönszerződéseknek legalább egy évre kell szólniuk, továbbá maximalizálják, hogy egy klub hány játékost adhat illetve vehet kölcsön egy idényben. A következő szezontól ez a szám nyolc lesz, majd a 2023/2024-es idényben hét, egy évvel később (2024/2025) pedig már csak hat. A 21 éven aluliakra és a saját nevelésű játékosokra nem vonatkozik a szabály, így ők nem tartoznak bele a maximális kvótába.

Tilos lesz emellett harmadik egyesületnek továbbadni a kölcsönvett labdarúgót. A FIFA csütörtöki közlése szerint az új szabályozás 2022. július elsején lép életbe.

A Milan az elmúlt két évben előszeretettel alkalmazta a kölcsönvételes átigazolási stratégiát. Ilyen formulával érkezett Simon Kjaer, Ante Rebic, Alexis Saelemaekers, Brahim Diaz, Sandro Tonali, Tiemoué Bakayoko, Fikayo Tomori, Junior Messias, Pietro Pellegri vagy éppen Alessandro Florenzi is.

Forrás:MTI

EZEKET OLVASTAD MÁR?

KOMMENT SZEKCIÓ

6 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

LEGFRISSEBB HÍREINK

SZAVAZÁS