A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) bejelentette, hogy 2022 nyarától évről-évre folyamatosan korlátozzák az egyes klubok által köthető kölcsönszerződések számát.

A FIFA úgy döntött, hogy változtatnak az eddigi szabályokon a játékosok kölcsönadására vonatkozóan. A szigorítással az a célja a szövetségnek, hogy elősegítse a fiatal játékosok fejlődését és megteremtse a sportszakmai egyensúlyt azáltal, hogy megakadályozza, hogy egyes klubok nagyon sok kölcsönjátékost foglalkoztassanak.

Az új előírások szerint a kölcsönszerződéseknek legalább egy évre kell szólniuk, továbbá maximalizálják, hogy egy klub hány játékost adhat illetve vehet kölcsön egy idényben. A következő szezontól ez a szám nyolc lesz, majd a 2023/2024-es idényben hét, egy évvel később (2024/2025) pedig már csak hat. A 21 éven aluliakra és a saját nevelésű játékosokra nem vonatkozik a szabály, így ők nem tartoznak bele a maximális kvótába.Tilos lesz emellett harmadik egyesületnek továbbadni a kölcsönvett labdarúgót. A FIFA csütörtöki közlése szerint az új szabályozás 2022. július elsején lép életbe.

A Milan az elmúlt két évben előszeretettel alkalmazta a kölcsönvételes átigazolási stratégiát. Ilyen formulával érkezett Simon Kjaer, Ante Rebic, Alexis Saelemaekers, Brahim Diaz, Sandro Tonali, Tiemoué Bakayoko, Fikayo Tomori, Junior Messias, Pietro Pellegri vagy éppen Alessandro Florenzi is.

6 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

  1. Ez vicc. A PSG-vel és a Cityvel szemben miért nem alkalmaznak soha semmit? A Barcelonáról ne is beszéljünk. Több száz millió eurós adósság és még mindig tudnak igazolni ,nem kölcsön + opcióval.

  2. Akkor segítené a fiatalok fejlődését bármi is ha azt írnák le vegre a szerzodesbe hogy 15-20 meccsett kotelezoen le kell jatszania ha már akarják!

    • És a játék perceket számolnák végre, nem csak azt hogy 5 meccsen pályára lépett! és 5 meccsen pályán volt összesen 20 percet!

  3. Akkor segítené a fiatalok fejlődését ha az utanpotlas ifi csapatokbol ,a 21 es 23 evesek kozul kotelezo volna 2-2 jatekost legalabb egy felidot -45 percet jatszottatni .

SZÓLJ HOZZÁ!

Please enter your comment!
Add meg a nevedet