Mourinho a játékvezetést bírálta és odaszúrt a Milannak

20

José Mourinho, a Roma vezetőedzője a Milan elleni elveszített rangadót követően hevesen bírálta a játékvezető tevékenységét és a VAR működését, továbbá megragadta az alkalmat, hogy odaszúrjon a piros-feketéknek.

“Még akkor is meccsben voltunk, amikor 2-0-s hátrányba kerültünk, de Rick Karsdorp kiállítása után mindennek vége lett. Alacsony szintű teljesítményt nyújtottunk. Ha megnézzük az első két kapott gólunkat, akkor látható, hogy nagyon könyen adtuk el a labdákat. Nagyon hiányzott a minőség a játékunkból. Ezen az estén a játékvezetés és a csapatom játéka sem tetszett.” – mondta Mourinho a DAZN-nak.

“Hiányzott a minőség a játékvezetésből és a VAR-ból is. Láttam, ahogy Abraham megmozdítja a karját, de nem volt szándékos mozdulat a labda megállítására. Ha ez tizenegyes, akkor a Zaniolóval és az Ibanezzel szemben elkövetett szabálytalanságokért is büntetőt kellett volna adni. Akkor fújja be mindhármat vagy egyiket se. Következetes döntéseket akarunk a játékvezető részéről. Alacsony a szint és a bírókkal sem vagyunk szerencsések. Ezen a meccsen a játékvezető nem mutatott karaktert és a VAR bele akart szólni. Nem szeretek bírózni, de nem értem, hogy mit csinál a játékvezető és a VAR. Jelenleg az eredmény a legrosszabb, mert nulla ponttal zártuk a meccset.”“Ezek ellenére nem tagadom, hogy a teljesítményünk nem volt jó. Középszintű csapat vagyunk, ezért a középmezőnyben vagyunk, ahova tartozunk. Rengeteget hibáztunk, de ezek nem taktikai jellegű, hanem egyéni hibák voltak.”

Mourinho az interjú végén azt is kifejtette, hogy néhány éve ajánlatot kapott a Milan vezetőségétől és nagyon boldog, hogy visszautasította.

“Elnézve a San Siro reakcióját nagyon örülök a döntésemnek. Három évvel ezelőtt a Milan tulajdonosa engem akart edzőnek, de három nap gondolkodás után nemet mondtam. Hatalmas örömmel tölt el, hogy így döntöttem. A meccsen történtek alapján duplán örülök annak, hogy nemet mondtam. Megkerestek és azt mondtam nekik: »Menjetek haza, én oda nem megyek.«”

20 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

 1. Szegény csávó napról napra bolondabb, folyamatosan építi le a sok évvel ezelőtt szerzett renoméját 😀

 2. A szerződését a Románál sem fogja kitölteni. Mi is örülünk, hogy akkor nem jött ide. Lehet a Serie B-ben kötöttünk volna ki. Sajnos a nevéből él már évek óta, nyoma sincs a korábbi “””” The Special One”””” – nak.

 3. A Róma zsinórban a harmadik csapat, amit leépít a ManU, Tottenham után. Tényleg érdekes, mennyire ugyanaz a sablon volt mindháromnál. Érkezése után egy kis ideig javult is akár az eredmény, sőt, még a játék is, aztrán beállt az a depresszív támadásvezetések nélküli állapot mindenhol, ami őt jellemzi, és megkezdőtött a zuhanás. Ezért nem féltem itt sem év elején, hiába indítottak BL helyezésre is esélyes csapatként. 😀

  Top edzőből ilyen tényleg legalja lett belőle, közepes edzők már jobb teljesítményre, de mindenképp jobb játékra képesek, és ezt sokszor bizonyította már laz elmúlt években.

 4. És akkor arról még nem is beszélek, hogy ha elfogadom a Zaniolos történetet, akkor Krunicé is tizi. Szóval 1-1. Cserében meg elég sok sárgát nem kaptak meg, amit meg kellett volna. És még a tizink sem kellett a győzelemhez. 😀

  • Főleg az “ember” szóval tapintottál rá a lényegre. Mourinho mikor nyert, akkor is gusztustalan játékot játszott a csapataival, és még gusztustalanabb ember volt – pedig kevésre mondok ilyet. Most meg már elveztette az edzői élét (szerintem elment mellette az idő amúgy), és még ugyanolyan nárcisztikus valaki maradt. Milan-drukkerként nekem tökmindegy, de elég sz@r lehet Roma-drukkernek lenni mostanság. 😀 Meg Tottenham, meg Manchester United, amikor ott volt…

 5. Abraham nézte a labdát, és a kezével mozdult a labda irányába! Ezen nincs mit magyarázni!
  KardosJóska meg hamarabb is kaphatta volna azt a második sárgát, örüljön neki hogy addig is engedte a játékvezető neki a durvulást.

  Ugyanakkor be kell látnom hogy tévedtem Mourinhoval és a Romaval kapcsolatban!
  Tetszett a mercatójuk, és úgy gondoltam hogy a Romaval számolni kell, mert a top4 re bejelentkeztek!
  De be kell látnom, hogy semmi esélyük nincs erre. Borzasztóan gyenge csapat, és Mourinho nem a nyugodságot hozta az öltözőbe, nekem az a benyomásom hogy a Roma öltözőjében egy eső cseppnyi csapatszellem sincsen! Mintha nem is beszélgetnének egymással, csak a meccseken futnának össze egy kis focizásra. És minden játékosuk agresszív, és nincs ott fejben!

 6. “Láttam, ahogy Abraham megmozdítja a karját, de nem volt szándékos mozdulat a labda megállítására.”
  Ennél mi lehet egyértelműbb 11es? Itt nincs semmilyen “ha”!

  “Menjetek haza, én oda nem megyek.”
  Ezen a válaszon tényleg 3 napig kellett gondolkozni? 😄

 7. Szegény nagymamám volt ilyen állapotban az utolsó éveiben, mint Józsi, de mama jópár évtizeddel idősebb volt.

 8. Nagyon jól csinálja. Továbbra is állítsa sarokba a bírókat, ne mi legyünk akit kipécéznek maguknak. Nem akarok rosszat a Roma-nak, de maximum figyelem felkeltésre volt jó, hogy szerződtették.

 9. Mourinho az elmúlt 6 évben – mióta kivágták a Chelsea-től – csak olyan csapatokhoz ment, amelyek még az adott városban sem voltak a legjobbak (MU, Tottenham, Roma).

  Kicsit olyan lett ő, mint az a szerencsejátékos, aki valamikor nagyokat nyert, de egy ideje csak veszít, és várja, mikor jön megint a nyerő széria. És csak nem akar jönni.

  A nyilatkozat szakmai része kb. abban foglalható össze, hogy Mourinho szerint ez a Roma egy középszerű csapat, és ezért vannak a középmezőnyben. Ennek a Romának bőven a BL-helyekért kellene küzdenie, mert a játékosállománya erre elegendő. Még összejöhet a legjobb 4, de ha a többi csapattal ezt a Romát összevetve Mourinho középszerűnek nevezi a csapatát, akkor az saját maga kritikája. A csütörtöki Milanból az alapvédelem 75%-a hiányzott, a 3 alap középpályás közül kettővel még csereként sem számolhatott Pioli, nem kezdett az alapértelmezett középcsatár és balszélső sem. 3-4 olyan játékos kezdett, aki valószínűleg akkor is kezdene, ha mindenki egészséges: Maignan, Hernandez, Tonali és esetleg Saelemaekers. Emellett a Romának szinte teljes volt a kerete, és volt majdnem két hét a felkészülésre. Erre nem nagyon van mentség…

  Ami Mourinho nyilatkozatának milanos részét illeti… Kicsit szólt ez az Internek is szerintem. Persze értelmetlen ezzel jönni, mert egy adott ellenfél edzőjét egyik publikum sem kedveli, tehát Mourinho idejöhet akármelyik csapat edzőjeként, azt nem fogja kedvelni a San Siro (ha korábban az Inter edzője volt az illető, pláne nem fogja). De Mourinho úgy gondolja, hogy ha a Milan edzője lett volna, nem kedvelte volna őt a Milan szurkolótábora? Mire alapozza ezt? És a Románál jobb neki? A középszerről indultak, és most is ott tartanak a “farkasok”. Igazából 2010 óta egyik munkáját sem tudta igazából befejezni Mourinho. Különböző okok miatt, de mindenhol megbukott vagy megbuktatták. Elképzelhető, hogy a Manchester United volt pályafutása utolsó olyan csapata, amely a top klubok közé sorolandó – legalábbis a nevében -; igazság szerint ez az, amit nagyon nehéz lehet neki feldolgoznia. Ahhoz, hogy megint a legmagasabb szinten forogjon a neve, ahhoz az kellene, hogy az ilyen Tottenham meg Roma szintű csapatokat felemelje. Egyelőre ez sem megy.

 10. Simán vertük a Romát, és Mou egy lecsúszott bohóc edző, de amit a játékvezetőkről és a VAR-ról mondott az igazság!

 11. Savanyú a szőlő.. Elvesztette a “varázsát” vagy a jelenlegi foci elment mellette és nem tud megújulni.
  Én nem láttam, hogy a játékvezető meg a VAR akkorát hibázott volna, főleg ha összevetem a korábbi Milan kárára elkövetett tévedésekkel.

 12. Nem tudom hogy az edzői élét vesztette e el. De a karakterét biztosan. Lehet kivágatják a saját játékosai mindenhonnan. Régen nem volt ilyen, hogy a játékosaira fogta. Régen mindig azt tolta hogy vállalja a felelősséget. Bírókat meg ha szapulta az jogos volt. A tűz ami korábban jellemezte eltűnt. Belefáradt. Keres még kis pénzt aztán abba hagyja sztem. Amíg kap ajánlatokat. Véleményem szerint ha pihenne pár évet még lehetne edző. De ha most végleg leépíti a nevét később megbánja majd. Hiába érzi úgy hogy utàlja ezt az egészet mert azt érzem rajta. Idővel hiányozni fog majd neki ez az egész. Akkor majd max a helyi faluba lesz edző.

 13. Na a mai Juventus utáni csörte után bizonyosodott be végképp hogy a Románál szerencsétlenebb, nagy csapatnak kikiáltott (pedig valójában sohasem volt az), balfaszabb gárdát semelyik ország nem tud felmutatni (pedig az Arsenal is próbálkozott az utóbbi időben bőszen). A pökhendi portugál parasztot meg rendben rakta karma, pedig még a VAR is segített ezúttal. Special 0 egy 0 csapatnál. Megtaláltátok egymást.

SZÓLJ HOZZÁ!

Please enter your comment!
Add meg a nevedet