Pioli: “Fontos győzelem, erre kell építenünk”

6

A Milan csütörtökön 3-1-es győzelmet aratott a Roma elleni rangadón, köszönhetően Olivier Giroud, Junior Messias és Rafael Leao góljának. Stefano Pioli elégedetten nyilatkozott a mérkőzést követően és kiemelte a Pierre Kalulu – Matteo Gabbia védőpáros teljesítményét, valamint Sandro Tonali játékát is.

“Magabiztos és optimista voltam, mert láttam és éreztem az edzéseken, hogy a csapatnak jót tett a szünet és sikerült visszanyerni az energiát. Mindenki készen állt arra, hogy mindent beleadjon. Nagyon jól játszottunk, minőséggel, energiával, intenzitással és csapatmunkával egy top csapat ellen. Ez egy fontos győzelem, amire építenünk kell.” – mondta Pioli a meccs után.

“Úgy gondolom, hogy teljesen normális, hogy elértük ezt a szintet a hozzáállás terén, hiszen már egy jó ideje együtt van a csapat. Két éve dolgozunk bizonyos koncepciókon és elveken. Megvan az elképzelésünk, hogyan lépünk pályára és hogyan állunk hozzá a mérkőzésekhez. Továbbra is magabiztosnak és következetesnek kell lennünk végig a meccsek alatt. Számos dolog van, amiben még mindig van hova fejlődnünk és dolgozni fogunk ezeken, hogy még jobbak legyünk.”“Helyes kitérni Gabbia és Kalulu teljesítményére. Korábban nem játszottak sokat, de amikor ilyen kevés játéklehetőséghez jutott játékosok ilyen jól képesek reagálni a mentalitás, a szervezettség és a játék minősége szempontjából, akkor az jól mutatja, hogy milyen komoly szakmai értékkel bírnak. A klub különleges jellemvonásokkal rendelkező csapatot állított a rendelkezésemre.”

“Ez egy nagyszerű mérkőzés volt és nagy az elégedettség, de tovább kell folytatnunk a kemény munkát és a következő mérkőzésre koncentrálni. A csapat létszáma erősen korlátozott és ugyanazok a játékosok lesznek bevethetők a következő meccsen is, ezért azonnal regenerálódnunk kell. Más ellenféllel fogunk játszani, de a teljesítményünknek ugyanolyannak kell lennie, mint a Roma ellen.”

“Egyértelmű, hogy Leao és Rebic visszatérése a különbséget jelentheti. Jól játszottunk az egész mérkőzésen, jól olvastuk a játékhelyzeteket és sikerült lefedni a területeket. Az egyéni képességek mindig is a különbséget jelentik és szerencsére sok ilyen játékosunk van. Kalulu? A legideálisabb posztja egy háromvédős rendszerben a jobb oldali középhátvéd lenne, ehhez tökéletesen megvannak az adottságai. Hihetetlen személyisége van a pályán és ha hibázik, azonnal túllép rajta. Intelligens, gyors, jól mozog és erős játékos. Már nem lep meg a teljesítménye, mert jól ismerem. Ő egy komoly srác, nagyon sokat dolgozik és örülök neki illetve Gabbiának is. Egy komoly csapat támadósorával szembesültek, de a játékosok hatékonyan dolgoztak és a támadók nem tudtak érvényesülni.”

“Tonali? Sandro nagyon jó meccset játszott. Nem tudom, hogy Olaszországban a 2000-ben született korosztályból hány játékos van ezen a szinten vagy egyáltalán hányan képesek ennyire következetesen játszani. Védekezésben és támadásban is fantasztikus volt. Sandro egy csupaszív játékos, nagyon figyelmes és sokat fejlődött. Folytatnia kell a fejlődési folyamatot. Bebizonyította, hogy fontos játékosa a Milannak.”

6 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

 1. Örülök, hogy Pioli is kiemelte Gabbia és Kalulu játékát.. Egy olyan meccs után, ahol meglepően jó támadójátékot mutatott a csapat ritkán beszélnek a védelemről, de most mindenképp meg kell említeni..
  Kalulut ugyan nem sokra tartják a szurkolók (megjegyzem Leoval is sokan így voltak), de nekem egyik személyes kedvencem a srác.. Meggyőződésem, hogy belőle még nagy játékos lesz.. Nem szeretem, ha egy fiatal játékos teljesítményét az életkorával magyarázzák, de Kalulu esetében mégis meg kell tenni, mert ilyen fiatalon, beugró középső védőként nem volt könnyű dolga.. Ha volt is 1-2 kisebb hibája, nálam Ő a mezőny egyik legjobbja a Roma ellen..

  Olvastam néhány helyen, hogy Pioli milyen jól meccselt.. Szerintem inkább a kényszer szülte ezeket a húzásokat (pl. Leao és Ibra becserélése), de tény, hogy jól jöttünk ki belőle.. Milyen szerencsés helyzetben van az edző, aki a második félidőben egy fáradt védelemre, Ibrát és Leaot tudja ráküldeni.. Különösen Leaonak volt meghatározó szerepe.. Úgy gondolom, hogy Leao ilyen formában történő becserélése nem csak a Romának okozott volna nehézségeket, hanem bármelyik (nem csak SerieA-s) csapatnak..

  • Kalulu szerintem messze a Serie A legrosszabb, de mindenképp legügyetlenebb játékosa, alig támadott a Róma, semmi nyomást nem kaptunk kb, és még most is majdnem gólt kaptunk abból, hogy mint minden meccsen, egyszerűen nem tud levenni egy labdát, átmegy a talpa alatt. Ezt konkrétan mindig eljátssza, néha többször is. Ez osztályfocin sem elfogadható kb. A passzai után meg rendre dobhat az ellenfél. Még középső védőként is sikerült ilyet összehoznia, pedig az nem könnyű, szélsőként meg meccsenként többet. Förtelmesen ügyetlen.

   Kompenzálgatja ezt sebességgel, meg elfogadható helyezkedéssel – bár ott is becsúsznak hibák. Szóval nem olyan rossz, mint amennyire ügyetlen, ez tény. De egy ennyire ügyetlen játékos ne legyen Milan-szintű védő… felmegy a pulzusom, ha nála van a labda…

   Leaoval egyetértek, de hát nem is csda, egész Európában az övé az egyik legjobb cselmennyiség és hatékonyság is. Tőle szerintem már félne bármelyik csapat… de tényleg bármelyik.

   • Nyilván te ezt a fotelból racionálisabban meg tudod állapítani, mint az, aki napi rendszerességgel dolgozik vele. Valószínűleg azért játszik a Milanban, mert “förtelmesen ügyetlen”.
    Szakembör…

    • Bocsi, de a labdakezelése és a passzjátéka fotelből is megálapítható. 😀 Ha minden meccsen átcsúszik a lába alatt a labda, az mindenki számára látható, natúr tény.
     Mint mondtam, kompenzál más dolgokkal, és azokban tényleg nem rossz. Sebesség, helyezkedés. A fő problémám az, hogy helyezkedésben lehet fejlődni, de aki ilyen korban ennyire nincs jóban a labdával, azzal nem tudom, lehet-e kezdeni valamit. Talán….

     • Szerintem inkább foglalkozz a lengőtekével! Kalulu az egyik legjobb védő lesz Európában! Pont olyan mint Tomori, kell még neki egy kis idő de már most látszik, hogy milyen képességei vannak! Persze te jobban vágod a szakmát mint Pioli vagy a francia utánpótlás szakemberei😀

SZÓLJ HOZZÁ!

Please enter your comment!
Add meg a nevedet