Maldini szavai Botmanról, a Serie A-ról és a mercatóról

2

Paolo Maldini, a Milan technikai igazgatója elismerte a klub érdeklődését Sven Botman iránt, továbbá beszélt a téli átigazolási időszakról, a lehetőségekről és azonnali megoldást sürget a Serie A-n belül kialakult COVID-vészhelyzetre.

“Azt mondanám, hogy célszerű lenne egy közös megoldásra jutni és egy olyan protokollt kidolgozni, ami biztosítja, hogy sikeresen le tudjuk bonyolítani a szezon hátralévő részét a kormány jóváhagyásával. Ennek az egyetlen módja, hogy a hiányzók nélkül megpróbálunk szembenézni a meccsekkel. Jelenleg kilenc védőnkből mindössze négy játékosunk maradt. Egy játékos sérült, egy az Afrika kupán van, míg a többiek elkapták a vírust. Ez probléma-e? Igen. Meghátrálunk-e? Nem. Mindig is az volt az elképzelés, hogy nem hátrálunk meg, miközben a járvány sok problémát okozott.” – mondta Maldini.

“Nem érezzük magunkat büntetve amiatt, mert játszanunk kell, minden helyi egészségügyi hatóságnak megvan a saját területi hatásköre. Amíg nem születik meg egy közös protokoll, addig a csapatokat különbözően fogják kezelni, de semmiképpen sem szabad, hogy valaki büntetve érezze magát emiatt.”“Ambíciók? Az előző szezonban megpróbáltam ösztönözni a csapatot a Scudetto megnyerésére, de ez kissé hazárdjáték volt. A labdarúgásban és az életben sokszor a maximumra kell törekedni, mert csak így lehet igazán nagy célokat elérni. Az aktuális idény elején csak mosolyogtam azon, hogy egyesek még a legjobb négybe sem várnak minket a Serie A-ban, miközben tisztában voltam azzal, hogy erősebbek vagyunk, mint tavaly. A fiatal játékosok egy évvel tapasztaltabbak lettek, így egyértelmű, hogy javulni kellett.”

“Igazolások? Sajnos nem gondolhatunk Berlusconi Milanjára. Akkoriban a klub meg tudta vásárolni a világ legjobb játékosait, míg a mostani Milannak fenntarthatónak kell lennie. Nem kell számítani multi milliós igazolásokra. Igyekszünk fenntarthatók lenni, mert ezt az utasítást kaptuk a tulajdonosunktól.”

Maldinit a Lille középhátvédjéről, Sven Botmanról kérdezték. A klubikon elismerte, hogy a 21 éves holland játékos a kiszemeltek között van.

“Botman egy nagyon jó játékos. Természetesen nem ő az egyetlen kiszemelt, vannak más játékosok is. Talán Simon Kjaer sérülése miatt csak egy középhátvédre van szükségünk. Az adott játékostól és az árától függ, hogy 6 hónapra kölcsönveszünk vagy átigazolással szerződtetünk valakit.”

2 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

  1. ”Igyekszünk fenntarthatók lenni, mert ezt az utasítást kaptuk a tulajdonosunktól.”

    Nincs több kérdésem bíró úr!

    • Ezt eddig is tudtuk, mi ebben a meglepő? Szerintem sokkal szerethetőbb ez a csapat mint egy összevásárolt “sztárocskából” álló. Olaszországban nincs pénz 50-60 milliós emberekre meg a 8-9 milliós fizetésükre, ezt el kell fogadni. Ma max az arab klubok vásárolnak agyba-főbe vagy hitelből mint a spanyolok.

SZÓLJ HOZZÁ!

Please enter your comment!
Add meg a nevedet