Maldini az új stadionról és a San Siro búcsújáról

0

Paolo Maldini a Corriere della Serának adott nyilatkozatában kifejtette, hogy nagyon fájó lesz elbúcsúzni a San Sirótól, de az új stadion elengedhetetlen ahhoz, hogy a Milan visszatérjen a méltó helyére.

December végén hivatalossá vált, hogy a Populous tervezőiroda által megálmodott látványterv lett az új milánói stadion győztes pályázata. Az új létesítmény elhelyezkedése, befogadóképessége és a várható bevétel itt megtekinthető.

“Ebben a stadionban játszott az édesapám, itt játszottam én és most itt játszik a fiam. A San Siro mindig is az otthonom volt. Ha az emlékeket nézzük, akkor kinek fájhatna jobban egy ilyen hatalmas változás, ha nem nekem?” – nyilatkozta Maldini a San Siróról. “Egy ikonikus hely lett a kluboknak és az itt játszó játékosok eredményeinek köszönhetően.”“Új stadionprojekt? Hiszek benne és remélem, hogy így lesz. Ez felkavaró érzés számomra is. Ha azt akarjuk, hogy a Milan és az Inter visszatérjen az európai labdarúgás csúcsára és olyan szép történelmet írjon, mint a San Siróban, akkor csak az új stadionnal lehetséges. Nincsenek alternatívák. Ez nem vélemény, ez tény. Nem akarom eltörölni a csodálatos múltat, csak arról van szó, hogy szeretek előre tekinteni. Ez a gondolat egy kicsit az egész életemet meghatározza.”

Maldini felidézte a legemlékezetesebb pillanatát és kitért a szurkolók egy részének viselkedésére az utolsó lejátszott hazai mérkőzésén.

“Az utolsó mérkőzésemet mondanám a San Siróban, ami a Roma ellen volt – annak ellenére, hogy mi történt azon a meccsen. Egy igazi rangadó volt, sokat számított és végül kikaptunk. Egy érzelmi hullámvasút volt számomra a mérkőzés. Szurkolók kifütyülése? Ez egy kisebbség volt a közönségből, akik mindig hangosabbak voltak, mint a többiek. Én nem voltam része annak a világnak. Igyekeztem mindig a lehető legjobbat nyújtva a hivatásomnak élni, kivívni a tiszteletet és elfogadni a vereségeket, ami mindig nagyon nehéz, mert sok szenvedéssel jár. Én magamat adtam. A kifütyülésnek is köszönhetően egy nem éppen triviális gesztussal távoztam.”

PAOLO MALDINI TELJES NYILATKOZATA ITT MEGTEKINTHETŐ

SZÓLJ HOZZÁ!

Please enter your comment!
Add meg a nevedet