2022. december 07., szerda

Részletek az impozáns új milánói stadionról

-

Íme a helyszín, a befogadóképesség, az építkezés kezdete, a várható megnyitás.

Néhány nappal ezelőtt a Milan és az Inter hivatalosan is bejelentette, hogy a Populous által megálmodott látványterv lett az új milánói stadion győztes pályázata. Az amerikai tervezőiroda a Katedrális nevet adta a projekt címének és az impozáns létesítmény dizájnját Milánó két leghíresebb épülete, a Dóm és a Galleria Vittorio Emanuele ihlette.

A hivatalos közlemény szerint a következő hónapokban a Populous meghatározza az új stadion pontos részleteit, így 2022-ben a munkálatok megkezdése előtt teljes egészében megtörténik a végső projekt prezentálása.

Az új létesítmény 60-65 ezer ember befogadására lesz alkalmas és a jelenlegi San Siro mellett fog felépülni. Az építkezési munkálatok 2023-ban kezdődnek és az első mérkőzést várhatóan a 2026/2027-es szezonban fogják megrendezni az arénában – számolt be a La Gazzetta dello Sport. A lap szerint az új San Siro az előzetes becslések alapján éves szinten legalább 80 millió eurós bevételt fog generálni a Milannak.

A tervek szerint a jelenlegi San Sirót le fogják bontani és egy emlékművel együtt a helyén egy park lesz szabadidős-, és sportnegyeddel. Az új stadion környéke teljes mértékben gyalogos forgalmú lesz és összesen mintegy 115 ezer négyzetméteren zöldfelületet alakítanak ki, továbbá jelenleg a terület 27 százalékát kitevő parkolókat föld alatti mélygarázs váltja fel.

Íme videón a Populous előzetes látványterve, amely 2 éve készült a pályázatra.

Forrás:milannews.it

EZEKET OLVASTAD MÁR?

KOMMENT SZEKCIÓ

11 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

 1. Aki teheti az menjen, mert soha nem fogja elfelejteni az biztos. (Libabőr, hidegrázás….)
  Én voltam a Liverpool ellen és még sok másik meccsen is és elmondhatom hogy hihetetlen érzés ott lenni a SAN Siro-ban.
  Boldog Karácsonyt minden Milan szurkolónak!
  Maradjatok egészségesek!
  Forza Milan

  • Ez így van!
   A 11 db oszlop, a piros rácsszerkezet a tetején…. ehhez képest a többi csak tucat stadion.
   Na de mi is belépünk ebbe a tucatba. A világ gyorsan fejlődik (sajnos) és azt is megértem, hogy nem gazdaságos a felújítás. Na meg a projekt nélkül hogyan nőne pár ember bankszámlája több tízmillió euroval?

   Az is tény, hogy amikor közelebb megyünk, vagy éppen bent ülünk, akkor látni, hogy az idő vasfoga zabált rendesen. De mégis megvan a varázsa.

   Nem bánnám, ha odaadnák valami magyar vállalkozónak, mert az minimum 3 év csúszás lenne. Viszont kb. 40% pluszköltség is 🤣

 2. Aki teheti az menjen a San Siroba addig amíg lehet, csodálatos varázsa van !!! Ahogy megjelennek az árusok azzal a temérdek mezzel, sállal és egyéb szuvenírekkel a paniniket és egyéb szendvicseket áruló emberekkel az fantasztikus leírhatatlan érzés . Majd amikor érkezik a csapat busza az a rengeteg ember aki várja szintén fantasztikus. Majd amikor belépsz a nézőtérre akkor esik le igazán az állad a méretek láttán a hangulat pedig csak fokozódik ahogy közeledik a mérkőzés kezdete. Egyszóval FANTASZTIKUS ÉRZÉS amin keresztül megy az ember és Ők (Milan szurkolók) minden meccsen ezt átérezhetik ezért baromira irígylem őket !!! Sempre Milan !!!

 3. A fiammal és két juve drukker barátommal voltunk MILAN-juve meccsen. Locateli góljával nyertünk 1-0 rá. Hát felejthetetlen élmény az biztos. Másnap Milanellót néztük meg, csodálatos. Aki teheti egyszer nézzen meg ott egy meccset. FORZA MILAN!!!!! Kellemes ünnepeket és rengeteg MILAN gólt kívánok mindenkinek..🎄🍻

LEGFRISSEBB HÍREINK

SZAVAZÁS