Ismert a Milan terve Pobega jövőjét illetően

6

Második idényét tölti a Serie A-ban és nagyon hamar alapember lett a csapatában.

Tommaso Pobegát augusztus végén adta kölcsön a Milan vezetősége a Torinónak a fejlődés és a tapasztalatszerzés érdekében. A 22 esztendős középpályásnak nem lett volna garantált a folyamatos játéklehetőség Franck Kessié, Ismael Bennacer, Sandro Tonali és Tiemoué Bakayoko mellett a Milan középpályáján és úgy tűnik, hogy a torinói kölcsönjáték nagyon jó döntésnek bizonyult. A játékos megtöbbszörözte a piaci értékét.

Az olasz középpályás rögtön góllal debütált a Torinóban és hamar kulcsemberré vált a kezdőcsapatban. Eddig a szezon első felében 16 mérkőzésen lépett pályára, ebből 14 alkalommal kezdőként és a mérlege 4 gól illetve 1 gólpassz. Nemrég felmerült, hogy a Torino szeretné végleg megvásárolni a kölcsön lejárta után, azonban a MilanNews jelentése szerint egyértelmű a Milan vezetőségének álláspontja Pobega jövőjét illetően. A saját nevelésű középpályás része a klub terveinek és a vezetőség nem hajlandó értékesíteni vagy bevonni transzferbe.A megegyezés értelmében a torinói alakulat nem rendelkezik vásárlási opcióval, így Pobega a kölcsönszerződés lejártával 2022 nyarán visszatérhet a Milanhoz. Az olasz középpályásnak ez a második szezonja az élvonalban, tavaly a Speziában volt kölcsönben és ott is remek teljesítménnyel rukkolt elő.

Pobega mérlege a Serie A-ban másfél év alatt 36 meccsen 10 gól illetve 4 gólpassz.

6 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

  1. Lehet reménykedni, csak az a nagy helyzet hogy amíg Pioli az edző neki nincs helye a csapatban. Persze csinálhatjuk azt amit Krunic-cal (vagy Leao-val mint csatárral) hogy minden posztra berakjuk a középpályán hátha valahol Messi lesz belőle, de az igazság az hogy ez a srác igazi középső középpályás, így meg a jelenlegi felállásban nincs helye. Azt meg tudjuk hogy Pioli előbb fog játszatni egy kapussal bal szélsőt mint hogy formációt váltson.

    Védekező kp poszton eddig játszott összesen 15 mérkőzést, támadó kp poszton kemény 2-őt, ami elenyésző ahhoz képest hogy középső kp-ként pedig 142-őt. Nyáron pedig láttuk hogy nem ment neki Pioli rendszerében, akkor játszott jobban amikor a 4-4-2-őt próbálgattuk (lehet hogy volt olyan gyengébb csapatok ellen hogy jól játszott az alap rendszerünkben is, bocsánat, minden meccsre nem emlékszem). Azt meg akkor veszi elő Pioli ha ég a ház és hátrányban vagyunk (vagy nem tud más taktikát kitalálni, mint hogy felívelgessük a Girod-Ibra kettősre a labdákat).