2022. december 04., vasárnap

Messias az első góljával kitermelte az árát

-

Nem csupán lélektani szempontból és a továbbjutási remények életben maradása miatt volt kulcsfontosságú az Atlético Madrid elleni győzelem, ugyanis a három pont megszerzésének az UEFA pénzdíjazása alapján anyagi vonzata is van.

Junior Messias volt a Rossoneri nyerőembere az Atlético otthonában a Bajnokok Ligája csoportkörének ötödik fordulójában. A 30 esztendős futballista csereként lépett pályára a debütáló meccsén és a 87. percben az ő góljával nyert a csapat – így még esély maradt a továbbjutásra az utolsó fordulóra.

Érdekesség, hogy Messias az első találatával tulajdonképpen kitermelte azt az összeget, amennyiért a Milan vezetősége kölcsönvette a Crotone együttesétől.

Az UEFA pénzdíjazása alapján az idei szezonban egy győzelem 2,8 millió eurót ér a csoportkörben a Bajnokok Ligájában. Ennyit kapott a Milan a madridi győzelmével, míg Messias a nyári átigazolási időszakban mintegy 2,6 millió eurójába került a klubnak, hiszen ennyi volt a kölcsönvételi díj a 2021/2022-es idényre.

A megegyezés értelmében a Milan 2022 nyarán további 5,4 millió euróért végleg megvásárolhatja a játékost, amennyiben beváltja a hozzá fűzött reményeket. Messias a szezon elején balszerencsés volt, hiszen a korábbi sérülése miatt elhúzódott a felkészülése és az Atalanta elleni bemutatkozása után izomsérülést szenvedett, amelynek következtében 7 tétmeccset ki kellett hagynia.

Junior Messias nyilatkozata az Atlético elleni győzelem után itt megtekinthető.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

KOMMENT SZEKCIÓ

5 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

  1. Ha most leveszem a gólját (amit nehéz, mert Sale egy év alatt nem fog berobbanni így egyszer sem, nemhogy pár perc alatt…), akkor is nagyon jól mozog és lát. Emlékszem, év elején volt valami gól, amikor felé ment a labda, és baromi okosan engedte el, mert épp lesen állt, valaki meg belőtte. Ha elkerülik a sérülések, végre lehet akár egy jobbszélsőnk/10-es cserénk, Diaz kiesésével nagyon nyögtük azt a posztot is a jobboldal mellett.

  2. Tessék
    ……… 1gól és keresett 2,7 millió eurot a gyözelemmel a csapatnak. Tényleg “minek is igazolták le!!!!” Mégis jött a Messias csoda!!!!!!! Érdekes…….. Kifizetõdõ borzalom😁😁😁A MÁSIK CIKKNÉL NEM TÖRÖLTÉTEK, DE ENNÉL AZ IGAZSÁGGAL KIEGÉSZÍTVE IGEN!!!!!! GRATULÁLOK!!!!!! SZÉGYENLETES EZ A CENZÚRÁZÁS!!!!!!

LEGFRISSEBB HÍREINK

SZAVAZÁS