2022. december 02., péntek

HIVATALOS: Pioli hosszabbított, 2023-ig írt alá

-

A Milan bejelentette, hogy meghosszabbította Stefano Pioli szerződését.

Pioli és a Milan története tovább folytatódik. Az olasz tréner két évvel ezelőtt, 2019 októberében vette át a Rossoneri irányítását és a csapat hatalmas fejlődésen ment keresztül, amelyben vitathatatlan érdemei voltak. Pioli irányításával a Milan hét év után visszatért a Bajnokok Ligájába és az elmúlt 9 év legjobb eredményét elérve a második helyen végzett a Serie A-ban.

A klub vezetősége megállapodott Piolival a 2022 nyarán lejáró szerződésének további egy évvel történő meghosszabbításáról. Az 56 esztendős tréner pénteken a klub főhadiszállásán, a Casa Milanban írta alá az új kontraktusát és 1+1 évre kötelezte el magát a Rossonerivel.

“AZ AC MILAN ÖRÖMMEL JELENTI BE, HOGY STEFANO PIOLI ÚJ SZERZŐDÉST ÍRT ALÁ A KLUBBAL, AMELY 2023. JÚNIUS 30-IG SZÓL, PLUSZ egy OPCIÓVAL AZ AZT KÖVETŐ ÉVRE.”

Pioli két év alatt 106 tétmérkőzésen ült a Milan kispadján és ezeken a csapat mérlege 61 győzelem, 25 döntetlen és 20 vereség, továbbá 197 rúgott gól és 121 kapott gól. Nem lehet szó nélkül elmenni amellett, hogy a Milan idén a klub történetének legjobb szezonrajtját produkálta.

Nincs megállás, Alexis Saelemaekers, Simon Kjaer és Pioli után további bejelentések várhatóak a következő hetekben a hosszabbításokról, így Theo Hernández, Rafael Leao és Ismael Bennacer is új szerződést fog aláírni a Milannal.

Forrás:acmilan.com

EZEKET OLVASTAD MÁR?

KOMMENT SZEKCIÓ

LEGFRISSEBB HÍREINK

SZAVAZÁS