2022. november 29., kedd

Saelemaekerst dicsérte a belga kapitány

-

Roberto Martinez, a belga válogatott szövetségi kapitánya szerint Alexis Saelemaekers számára a Milan a tökéletes klub és úgy véli, hogy a fiatal játékosnak fontos szerepe lesz a nemzeti csapat jövőjében.

Alexis másfél évvel ezelőtt szerződött a Milanhoz az Anderlecht együttesétől és hamar beverekedte magát a kezdőcsapatba a támadó-szekció jobb oldalán. A 22 esztendős futballistát 2020 januárjában 3,5 millió euróért vette kölcsön, majd fél évvel később további 3,5 millióért végleg megvásárolta. Saelemaekers azóta a válogatottban is állandó kerettag és rövid idő alatt megtöbbszörözte a piaci értékét.

“Gondosan figyelemmel kísértük Alexis fejlődését, aki az U21-es belga válogatott óta kiváló visszajelzéseket mutatott a pályán, de a nagy változás számára az AC Milanban való játékkal jött el.” – mondta Martinez, a belgák szövetség kapitánya.

“Mindig készen áll és minél nagyobb lehetőség adódik számára, annál jobb választ ad. Alexis tökéletes klubba igazolt, a Milan folyamatosan fejlődik és jól teljesít a csapatban. Nagyon fontos szerepe lesz a belga válogatott jövője szempontjából. Rengeteget fejlődött az elmúlt hónapokban és teljesen más játékos, mint amit az Anderlechtben láthattunk tőle.”

Saelemaekers a Milanban eddig 64 tétmeccsen játszott és ezeken 4 gólt szerzett illetve 10 gólpasszt osztott ki. A belga válogatottban éppen 1 évvel ezelőtt debütált és azóta 5 meccsen kapott lehetőséget.

Forrás:milannews.it

EZEKET OLVASTAD MÁR?

KOMMENT SZEKCIÓ

LEGFRISSEBB HÍREINK

SZAVAZÁS