Olasz lapértesülés szerint George Atangana, Franck Kessié ügynöke a városi rivális Inter ajtaján kopogtatott és felkínálta a játékos szerződtetésének lehetőségét.

Az elefántcsontparti válogatott középpályásnak 2022 nyarán lejár a szerződése a Rossonerivel és problémák merültek fel a hosszabbítást illetően. A másfél éve tartó egyeztetések eddig nem jártak sikerrel, mivel jelentős különbség van a klub ajánlata és a játékos fizetési igénye között.

A Corriere della Sera a mai számában arról ír, hogy Kessié ügynöke beajánlotta a játékost az Inter vezetőségének a következő szezonra. Ugyanakkor a pénzügyi nehézségekkel küzdő Nerazzurri játékospolitikájába nem igazán fér bele egy ilyen magas bérigénnyel rendelkező futballista megszerzése.Atangana évi 8 millió euró + bónuszok fizetést akar kiharcolni Kessiének, amellyel ő lehet az olasz élvonal egyik legjobban fizetett játékosa. Nyilvánvaló, hogy a Milan ezt az összeget nem fogja megadni, ráadásul egy 4 milliós fizetési plafon van a klubnál, ami csak kivételes esetekben léphető át. Paolo Maldiniék legutóbbi ajánlata elérte a 6 millió eurót, amire nemleges választ érkezett, azóta viszont nincsenek fejlemények és a tárgyalások megálltak. A játékos ügynöke az elmúlt másfél évben meglehetősen furcsa taktikát alkalmazott a hosszabbításról szóló tárgyalásokon és mindig magasabb és magasabb bérigényt határozott meg a klub ajánlatánál.

A Mundo Deportivo szerint Kessié iránt az FC Barcelona is érdeklődést mutat, míg a Gazzetta arról ír, hogy a 24 éves futballistának Angliából a Liverpool, míg Franciaországból a Paris Saint-Germain szerepel a kérői között.

23 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

 1. Egy újabb gerinces menedzser, aki véletlenül sem csak a saját bankszámláját nézi.. okádni tudnék.

 2. 3 jó meccse volt eddig a szezonban. Ha ez a helyzet, zokszó nélkül vágnám fel a lelátóra. Ezek azt hiszik, hogy következmények nélkül meg lehet itt tenni bármit.

 3. Akkor át lehet tolni a biciklit Milánó sötétebbik felére a kebabos barátod mellé, nehogy felkopjon az állad! Takarodjon innen ez a két éhenkórász!

 4. Meg kéne őt tartani, de nem bármi áron.
  Véleményem az, hogy Maldiniék 6 milliós ajánlata több, mint korrekt.
  Ha ezért az összegért hajlandó aláírni, akkor ok. Amennyiben ez kevés neki, úgy köszönjük az eddigi szolgálatait, azt az 1 remek évet, amit a fizetésének megfelelően (meghaladóan) teljesített, és viszlát.
  Szerencsére van 1 Milan rajongó Tonali a csapatban, aki úgy néz ki stabil tagja lesz a kezdőnknek sokáig, van 1 Bennacer, akit ha nem üldöz a sérüléshullám, klasszis a posztján. Van 1 Bakayoko, akit már ismerünk (remélem mielőbb felgyógyul). Van 1 kölcsönadott Pobegank, aki a jövőt képviseli, illetve Maldiniéknek van egy “B” tervük is Kessie pótlására.
  Nem lenne célszerű Kessiet bebetonozni 5 évre 8+ milliós fizetéssel, mert ennek a szerződésnek az összköltségéből majdnem egy stadiont fel lehet építeni…

 5. Szerintem azonnal ki kellene tenni a keretből! Elketyeghet a primaverában,az biztos jó ajánlólevél lehet egy “topklubnál” !

  • Nagyot szólna, bár nem gondolom, hogy azoknak a szemében akik meg akarják szerezni ott egy szar játékossá válna. Neki nem kell ajánlólevél, hiszen úgy gondolom, hogy a névjegyét már letette.
   Inkább az lenne a lutri, hogy egy jó fél évet padozó játékosnak – aki mellesleg csak az ifikkel edz – mennyi időbe telne felvenni egy új csapat, esetleg tök új bajnokság stílusát, iramát. Nem beszélve arról, hogy fél év csökkentett üzemmód után lehet, hogy az első nagyobb terhelésnél (pl. PL) lesérülne.
   Az új tulajnak (ha távozik Kessie) ezt kell majd mérlegelni. De ha a másik oldalát nézzük, akkor meg megszerez “ingyen” egy válogatott játékost.
   Nehéz dió.
   Az a baj, hogy ebből megint nem lehet jó kijönni. Ha netán hosszabbít, akkor arra jövőbeni kérdésre miszerint miért húzták ezt 100 évig és miért nem szólalt meg eddig, mit válaszol?
   Itt kb. akkor jöhetne jól ki, ha elfogadná a 6 misit a nem túl okosnak látszó aszfaltszínű ügynökének pedig megköszönné az eddigi munkáját és boldog újévet kívánna.

   • Hozzáteszem, nem gondolom, hogy Maldiniék eljátszanák ezt a “leb@szunk a primaverába” stílust. Én jót mosolyognék, de valami liberálsajtó tuti rámászna a klubra és az csak ártana.

 6. És akoor elérkezünk az utolsó zsoldos? Kínai érában köttetett játékoshoz. Ha Kessie nem ír alá akkor lehet mondani hogy szinte az összes pénz éhes alibi zsoldos volt akit a kínaik alatt szerződtettek.

 7. Kessie….eleinte nem volt valami huuu de mien nagy játékos, viszont magára talált és egy fontos játékos volt akinek sokat lehet köszönni. De viszont nem egy pótolhatatlan játékos. Merem azt állítani hogy Kucka sem volt sokkal gyengébb játékos… tehát nem azt mondom hogy Kucka jöjjön vissza hanem azt hogy nem olyan nehezen pótolható játékos. El kell engedni, beépíteni Pobegát és máris kerestünk akkor 40 millió eurót. Kessie meg mehet nyomni a hazug mocskos dumaját más szurkolóknak akik meg vannak szokva ahhoz hogy a csapatukban a játékosok csakis a pénz miatt vannak….

 8. Mehet is, ha ennyi gerince sincs, hogy ígéretet tesz aztán a $internél kopogtatnak. Ezt a játékost is teljesen elrontja a menedzsere…

 9. Az ügynöknek az a dolga, hogy árulja a játékosát. Az viszont nem fér bele, hogy közben Franck hűségnyilatkozatokat tesz a klubnak.

  • Ez így egyébként nem igaz. Hivatalosan egy klubbal sem tárgyalhatnak január 1-ig csak a Milannal. Nyilván lehetetlen bebizonyítani, de ha igaz amit a cikk ír, akkor konkrétan szabályszegés volt a kis megbeszélés.
   Egyébként más oldalon azt olvastam, hogy az Inter esélytelen, hogy megadja neki a kért összeget. Annyira szarban vannak, hogy inkább újabb kiárusítás várható legkésőpbb következő nyáron, nemhogy még dobálják szét a rekord fizukat.

 10. Ha másfél éve elkezdték az egyeztetéseket, és 2021 októberében még mindig semmi, akkor az kellemetlen. Most nyáron tehát ott tartottunk, hogy több mint 1 éve tárgyaltak a felek. Én ennél a pontnál mondtam volna azt, mondjuk júniusban, hogy Kessie eladó, és mondjuk 30 millióért viheti, aki akarja, még akkor is, ha akár 50 milliót is érhet. Teljesen világos volt, hogy húzza az időt, bár még néhány hónappal ezelőtt – az ominózus nyilatkozatát követően – is sokan voltak, akik készpénznek vették, amiket mondott. Pedig akkoriban már több mint 1 éve folytak a tárgyalások, amik nyilván nem arról szóltak, hogy a fizetését 300 ezerrel emelnék, hanem legalább megdupláznák. Ha olyan marhára maradni akart volna, már arra rábólint.

  Fogalmam sincs, hogy a keretben kinek meddig van szerződése, de lassan ott tartunk, hogy 3 évvel a szerződés lejárta előtt el kell kezdeni legalább a puhatolózást, hogy amennyiben nem hajlik a játékos a hosszabbításra (elég lenne csak 1-2 év pluszban) vagy teljesíthetetlen igényeket fogalmaz meg, akkor lépni lehessen, és elküldeni az illetőt. A vezetőségnek az is a feladata lenne, hogy kiszűrje, kik azok, akik hajlandóak áldozatokra, kik azok, akik csak szórakoznak a Milannal. Nem mondom, hogy ez egyszerű feladat, de a másik megoldás, hogy évről évre kulcsembereket kell pótolni, és végignézni, hogy egy olyan klub, amely egyébként röhögve kifizetné a kivásárlási árat is, lényegében ingyen jut az adott játékoshoz.

  • Kessie csak az utóbbi kb másfél éve játszott kiválóan, de nem egy BL szinten kiváló teljesítményt nyújtott így se. Az a 30 millió inkább lett volna 10-20 millió, akkor meg már lehet több értelme van keretben tartani 1 milliós fizetéssel, mert ő nem zsákbamacska. Sőt igazából ha már nyáron úgy kanyarodtak volna ki, hogy eladó a srác, akkor se tudtunk volna pénzt csinálni belőle, mert annyira nem hülye a menedzsere, hogy ne várja ki azt a plusz 1 évet és más top csapatok se hülyék, ahol meg tudják fizetni ezt a 8 milliós összeget. Az egész akkor lett volna elkerülhető, ha ez a derék Kessie már 2 éve is ezt a teljesítményt nyújtja, mert akkor lettek volna kérők és körvonalazódott volna előbb, hogy maradni akar-e vagy megy több pénzt keresni.

   A távozó játékosok eddig azok a selejtek voltak, akiket csak a pénz érdekli, de Kessie és Romagnoli után bezárulhat ez a kör. A mostani játékosok már egy olyan Milan-ban játszanak, amit figyelnek a top csapatok és a játékosok számára is komoly cél lehet ismét a Milan-hoz jönni, nem lesz nehéz idecsábítani játékosokat és aki jól teljesít azoknak lesz komoly kérője is pénzért.
   Ez a gyászos helyzet azért alakulhatott ki, mert a korábbi vezetőségek hibái miatt egy baromi gyenge Milanba érkeztek játékosok, akik csak a pénzt és az ugródeszkát látták az akkori csapatban.
   Pár éve nevetett is Dani Olmo a Milan-on, mert a tehetséges játékosok nem fognak olyan csapatba menni, ahol nincs BL indulás. Mike Maignan meg simán választhatott volna olyan helyet, ahol többet kereshet, de a Milan kiváló szereplése és Maldini is meggyőzte, hogy ez a fiatal csapat tökéletes következő lépcsőfok lehet számára.

 11. Szerintem a 6 millió is sok, úgyhogy a Milan jobban fog járni Kessie esetében is, ha nem hosszabbít. Ha 4 millió a fizetési sapka, akkor egy védekező középpályás ennél többet ne kapjon. Az extrát csak egy támadó játékosnak adnám oda. Kessie egy undormány, már az sem érdekel, ha hozza a tavalyi teljesítményét, inkább nézném Krunicot, mint ezt a kis férget. Donna sem hiányzik, Kessie sem fog.

 12. USAról kellene példát venni. Mindenhol fizetési plafon van így sokkal kiegyelitettebb a piac. Nem kellene hadakozni a managerekkel sem

 13. Gondolkodás nélkül eladnám én is januárban. A tárgyalásokat befejezni és padoztatnám ,5-10 percekre tenném be. És kijelenteném, hogy akivel fél év alatt nem tud megegyezni a klub ,az kereshet màsik csapatot. Ne a játékosok meg a kabzsi ügynökök dirdgáljanak a klubnak.

SZÓLJ HOZZÁ!

Please enter your comment!
Add meg a nevedet