2022. október 07., péntek

A Milan dühös Raiolára a nyilatkozata miatt

-

Finoman szólva sem nyerte el a klub tetszését a sztárügynök legutóbbi mutatványa.

Mino Raiola a napokban egy nyilatkozatában reagált Gianluigi Donnarumma kifütyülésére és a Curva Sud Milano akciójára. Az ultrák az olasz válogatott meccse előtt egy hatalmas transzparenssel “üdvözölték” a korábbi kapust Milánóban. Az ügynök számonkérte a Milant, amiért nyilvánosan nem reagált és nem határolódott el a drukkerek cselekedetétől.

Raiola úgy érzi, hogy Donnarumma nem érdemelte ki a füttykoncertet a San Siróban és a Milannak meg kellett volna védenie a kapust a támadásokkal szemben. Ez azért is érthetetlen, hiszen a Rossonerinek már semmi köze nincs az olasz válogatott kapushoz, aki nyár óta a Paris Saint Germainben játszik – már amikor nem a cserepadon ül.

A Corriere dello Sport mai száma szerint a Milan vezetőségét feldühítette és felháborította Raiola legutóbbi interjúja. A klub értetlenül áll a holland-olasz játékosügynök szavai előtt, mivel a vezetőség úgy érzi, hogy minden tőlük telhetőt megtettek annak érdekében, hogy megtartsák Donnarummát. A klub utolsó ajánlata egy évi 7 millió euró + bónuszok fizetéssel bíró szerződés volt, amellyel ő lehetett volna a Milan legjobban fizetett játékosa és ezzel az egyik legjobban kereső a Serie A-ban.

A klub a játékos és az ügynök felelősségének érzi a kialakult helyzetet, hiszen ők voltak azok, akik elutasították az ajánlatot és gyakorlatilag zsarolni kezdték a Milant a lehető legmagasabb bér illetve ügynöki jutalék kiharcolása érdekében. Ekkor telt be a pohár Paolo Maldiniéknek, akik léptek és Mike Maignan személyében pillanatok alatt megtalálták a tökéletes utódot.

Mino Raiola legutóbbi nyilatkozata ide kattintva megtekinthető.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

KOMMENT SZEKCIÓ

10 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

 1. Raiolának kapóra jött, hogy Donnarummát kifütyülték, de leginkább az, hogy a Milan nem állt ki a kapus mellett. Egyrészt a Milannak – mint a cikkben is szerepel – már semmi köze Donnarummához (Maignan már csak azért is jobb, mert nem tart fél percig, míg leírom a nevét…). Másrészt a Milan meglepően kulturáltan köszönt el tőle, nem volt sárdobálás, a keményebb beszólások inkább a szurkolóktól és a korábbi klublegendáktól jöttek. A Milan nem mondta ki, de nyilvánvaló, hogy mit gondolt Donnarumma klubváltásáról (illetve arról, AHOGYAN távozott). Ha a klub azt mondta volna, hogy nem kellett volna kifütyülni ezt a hányatott sorsú szerencsétlen kis milliomost, azzal hazudott volna saját magának, és arcon köpte volna azokat, akiket Donnarumma becsapott. Úgyhogy taps a vezetőségnek.

  Raiola viszont tovább is vitte egy kicsit a dolgot, mert azt is mondta, “a Milan nem tudta hogyan kellene megtartania vagy nem tarthatta meg” Donnarummát. Ezzel provokálni akarta a Milant, ami sikerült is. Erre viszont nem biztos, hogy reagáltam volna a klub helyében. Most nyilván a Romagnolival való tárgyalások egy kicsit szünetelni fognak, és ez alkalmas lehet arra, hogy Raiola összeugrassza Romagnolit és a Milant (ami persze később is megtörténhetett volna), ami pedig azt jelentheti, amit Raiola szeretne: a játékosa távozását úgy, hogy a kérőtől nagyobb összeg üsse az ő markát is.

  Az szinte biztos, hogy Raiola semmit sem tesz hátsó szándék nélkül.

  • Igazság, hogy nem írják, hogy a klub reagált volna valamilyen formában. Azt írja érthetetlenül állnak Raiola nyilatkozata előtt. Először azt hittem kiadtak ők egy nyilatkozatot de nem.

   Ha nyilatkozna valaki a klub oldaláról akkor egy riport keretein belül csak annyit várnék, hogy baba fejjel kb annyit válaszoljanak:

   Donnarumma? Tudtommal nincs ilyen nevű játékossal szerződése a Milannak. Nem értem miért kellene beleavatkoznunk más dolgaiba?!

 2. Nem tudom. Ez az egész kifüfyüléses sárdobálós dolog az én gyomromnak sok. Donna még akkor is szenzációsan védett, mikor már tudta a végén, hogy nem lesz a Milan kapusa. Nagyon nagy szerepe volt a BL helyünkben, szerintem majdnem akkora, mint mondjuk Kessiének.
  Én megköszönöm neki, amit eddig adott (amúgy amikor 1-2 éve EL helyekért mentünk, akkor végig ő volt toronymagasan a legjobb játékosunk), és adieu. Tényleg nem tudom, mi ez a harag, hozzánk hasonló kvalitású kapus érkezett olcsóbban, engedjük már el ezt a témát.
  No de mindegy, sosem értettem a szurkolói extrém szélsőségeket.

  • Annyit javítanék (magamnak), hogy Maignan nem hasonló kvalitású (szerencsére).
   Donna is egy kulaf.s időszakban emelkedehetett ki a csapatból, de emelett nem kevés bakija volt. Hatalmas bravúrjai voltak, a védhető semmiket meg benyelete.
   Tény, hogy jó kapus, de én mindig úgy voltam vele, hogy egy jó ajánlat esetén el kell engedni, mert ha valaki, akkor ő abszolút pótolható volt. Ez mára be is bizonyosodott szerintem mindenki számára.
   Abban viszont biztos vagyok, hogy Romagnoli nem akar így elválni a klubtól, úgyhogy kíváncsi vagyok, hogy az ő esete hogyan fog lejátszódni.

 3. Donnarumma esetében én is csak azt sajnálom, hogy ha valaki, akkor ő kitörölhette volna Buffonkát a statisztika éléről. Emelett pedig bíztam abban, hogy Donna egy pár éven belül kinövi a lepke gólokat és megtanul lábbal hozzáérni a labdához úgy, ahogy azt már Petikétől is elvárja edzőbacsi az U8-ban.

LEGFRISSEBB HÍREINK

SZAVAZÁS