Stefano Pioli, a csapat vezetőedzője a Liverpool elleni 3-2-es vereség után beszélt a Bajnokok Ligája-szintről, az ellenfélről, a csapatról, a nehézségekről és kiemelte Mike Maignan teljesítményét, aki büntetőt hárított az első játékrészben.

“Ez a mérkőzés sok mindent elárul számunkra és megértette velünk, hogy milyen magas a színvonal a Bajnokok Ligájában. A Liverpool egy nagyon erős csapat és tudjuk, hogy ez az atmoszféra mit tud adni a hazai csapatnak. Erős volt a hatás és a meccs elején szenvedtünk. Egy kicsivel több dinamikára és mozgásra lett volna szükség, továbbá jobban kellett volna kezelnünk a nyomást. Ezt nem tettük meg, így a Liverpool játékosai nagy energiával és lelkesedéssel szálltak be a meccsbe.” – vélekedett Pioli.

“Utána mi is meccsbe jöttünk és problémákat okoztunk az ellenfélnek. Azt gondolom, hogy lehetőségünk lett volna arra, hogy pozitív eredménnyel távozzunk, ami nagyon hasznos lett volna a csapat fejlődése, az önbizalom és a csoport állása szempontjából.”“Ahogy mondtam, a BL-ben nagyon magas a szint, de nem gondolom, hogy nagyon messze állunk ettől a tempótól. A játékosok erőnlétileg lehetnek ennél sokkal jobb állapotban, mert egyesek sérülésből tértek vissza, míg másoknak különböző problémáik voltak. Úgy vélem, hogy sok pozitívumot tudunk kiragadni a teljesítményből és bizonyos helyzetekben az ellenfél minősége kiemelte a hibáinkat.”

“Maignan? Ő egy kiváló kapus, nagyszerű kvalitásokkal. Nagyon jól teljesít és így kell folytatnia.”

“A Liverpool nagyszerűen játszott, különösen az első 25 percben, aztán fordítottunk. Nagy kár a második félidőben kapott 2 gólért, amelyek szintén a mi hibánkból születtek. A BL egy olyan kihívás, amely által sokat fogunk fejlődni intenzitásban és a játékunk minőségében egyaránt.”

5 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

 1. Az, hogy Leao nem tulajdonít nagy jelentőséget egy beindulásnak, hogy Bennacer kézzel ér a labdához, az, hogy Maignan jobb pozícióból helyzeti előnyben nem indul el egy “belöbbölt” labdára, vagy hogy megint Bennacer olyan helyre fejeli a labdát, amit már egy 14 éves gyerek is tud, hogy oda nem szabad, természetesen nem Pioli hibája. De a kérdés az, hogy látta-e a szerkezeti problémákat, illetve inkább az, hogy miért nem lépett annak érdekében, hogy a Liverpool ne rohanjon át folyamatosan a középpályánkon… A kellemetlenebb kérdés meg az lenne, hogy egyáltalán látta-e, hogy mi történik… 60 perc után gondolta úgy, hogy meghúzza a váratlant, és leszedi Bennacert, akit szerintem már a Liverpool-drukkerek is leültettek volna a padra.

  Kíváncsi voltam a nyilatkozatra abból a szempontból, hogy Pioli esetleg tesz-e arra utaló megjegyzést, hogy ő személy szerint is elkövetett hibákat. Nagyon elegáns a királyi többes, és valóban sok volt az egyéni hiba, de ha van egy játékos, aki hibát hibára halmoz, láthatóan nincs formában, és az edző fent hagyja a pályán, ki a hülyébb: a játékos vagy az edző?

  A Milan ebben a szerkezetben alkalmas volt arra, hogy a Liverpool ficánkoljon ellene. Kicsit olyan volt a meccs – persze nem lényegtelen eltérésekkel -, mint amikor Leonardo a Manchester United elleni hazai BL-vereség után olyan rendszerben és taktikával küldte ki a vágóhídra az egyébként is gyengébb Milant, hogy az angolok pontosan azt csinálhatták, amihez a leginkább értenek: sprintben közlekedhettek a pályán…

  Egy 2-1-es vezetésnél az Anfielden szinte minden olyan csapatnak az edzője, amely a játék addigi képe alapján egyértelműen alárendelt szerepet játszott az első félidőben, lépéseket tesz annak érdekében, hogy ha már úgy alakult, akkor megpróbálja őrizni az eredményt. Pioli viszont kísértette a sorsot, Klopp pedig köszönte szépen.

  A csapat szerintem tanulni fog a meccsből, jót tett nekik, hogy kicsit szembejött a valóság, illetve, hogy hová kellene eljutni, az viszont csak remélhető, hogy Pioli is tanul a hibáiból.

 2. Mindennel egyet értek, és a középpálya megerősítése sok helyen megjelent (kommentekben), de kit lehetett volna berakni? Tonali valamilyen betegség miatt nem volt 100%-os, ha esetleg lázas vagy bármi egyéb volt, akkor joggal gondolhatta Pioli, hogy ha a 2. félidő első 20 percét megnyomja a Liverpool, akkor Tonali 25 perc után nincs. Bakayoko, Krunic sérült… Persze tördelni kellett volna a játékot, de az sem jelenti azt, hogy ez a Liverpool nem lő gólokat… Nem kötekedni akarok, csak érdekel mi lett volna a megoldás?

  • Florenzi? (Akár úgy is, ha Calabria fellép egy sort.)
   Aztán jöhetett volna Tonali, Leao helyett, persze a kp-ra. (4-5-1?)

  • Nekem is Florenzi jutott eszembe. Ugye a kiszemelt, majd megvett játékosok kapcsán gyakran szempont, hogy több poszton is tudnak játszani. Calabria már játszott korábban a középpályán, de pl. Kalulut is pályára lehetett volna küldeni valami ilyen jellegű feladattal…
   Leszögezném, hogy Pioli napok óta tisztában volt azzal, hogy összesen három középpályással számolhat. A 4-2-3-1-ben benne volt, hogy a szűrők lehet, hogy el fognak fáradni (az Anfielden a Liverpool ellen egy újonc edzője egy barom, ha erre nem gondol). De inkább az érdekelne, hogy amikor kiderült, hogy Tonali sem 100%-os, akkor Piolinak mi volt a terve… A korlátozott számú szűrők miatt igenis kellett volna egy C terv. Ez alapján arra tudok következtetni, hogy Tonalira azt mondták a dokik, hogy kb. fél órát bír. No, itt kellett volna kitalálni, hogy ki legyen vészhelyzetben a beugró, nem pedig arra várni, hogy eljussunk a 60. percig, amikor már jöhet az olasz…

SZÓLJ HOZZÁ!

Please enter your comment!
Add meg a nevedet