Hosszú idő után a Milan újra a Bajnokok Ligájában szerepel és az első mérkőzés idegenben a Liverpool ellen lesz a csoportkörben. Stefano Pioli megtartotta mérkőzés előtti sajtótájékoztatóját és kiemelte: meg kell mutatniuk, hogy a legjobbakkal is képesek felvenni a versenyt.

“Az elmúlt évben történt fejlődésünk mindenki számára nyilvánvaló. A tapasztalataink segítettek a növekedésben, a fejlődésben és az idei szezon eleje megmutatta, hogy a csapat tudja, hogyan kell játszani és hozzáállni a mérkőzésekhez. Magasabb a szint, de pontosan ezt akartuk és ez egy esély arra, hogy megmutassuk, képesek vagyunk a legjobbakkal is felvenni a versenyt.” – mondta Pioli.

“Ibrahimovic? Zlatan a kezdőcsapat tagja lett volna, ám egy íngyulladás előfordul. Reméltük, hogy képes átvészelni ezt a kellemetlenséget, de nem sikerült. Reggel az edzésen ugyan próbálgatta, viszont felesleges kockáztatni a szezon ezen szakaszában. Úgy vélem, hogy hamarosan visszatér a pályára. A hiányzások részei a futballnak. Rebic és Giroud között kell választanom, hogy ki kezd csatárként.”“A csapatunk nagy része soha nem játszott még a Bajnokok Ligájában, de a futball az futball. Tudjuk, hogy mit kell tennünk egy igazán erős csapat ellen. Jól felkészültünk erre az összecsapásra. Ebben a csoportban nincsenek könnyű mérkőzések. Az összes ellenfelünk nagyon versenyképes és nagyszerű európai futballt játszik. Ez egy jó lehetőség arra, hogy elkezdjük megírni a saját történelmünket. Hiszünk a képességeinkben.”

“Giroud állapota? Nem lesz képes végigjátszani 90 percet – két hét kihagyás után ez nehézkes, de jól teljesít és bevethető lesz. Ante ragyogó teljesítményen van túl. Biztos vagyok benne, hogy készen állnak és mindketten olyan adottságokkal rendelkeznek, amelyek alapján nagyon jól illeszkednek a csapatba.”

“Intelligensnek kell lennünk a pályán és fel kell ismernünk az üres területeket. A Liverpool nyomás alá akar majd helyezni bennünket, nem fognak visszaállni és várni. Ki kell használnunk ezt és hátulról építkezve vagy hosszú labdákkal kell operálni.”

SZÓLJ HOZZÁ!

Please enter your comment!
Add meg a nevedet