Simon Kjaer: Kapitány, hős, ember!

14

Simon Kjaer, a dán válogatott csapatkapitánya elképesztő lélekjelenlétéről tett tanúbizonyságot a Dánia-Finnország mérkőzésen, miután összeesett a csapattársa, Christian Eriksen.

Megrázó esemény történt az Európa-bajnokság második napján Koppenhágában a Dánia-Finnország összecsapáson. A 43. percben egy bedobást követően Eriksen összeesett a pályán. Az orvosok hosszú percekig küzdöttek az Inter középpályásának életéért és sikerült újraéleszteniük, majd ezt követően stabilizálták az állapotát és kórházba szállították.

A drámai pillanatok egyik hőse Simon Kjaer volt, aki az elsők között sietett az eszméletlen Eriksen segítségére és jelezte a kispad felé, hogy azonnal jöjjenek az orvosok. A dán csapatkapitánynak elképesztő lélekjelenléte volt. Rögtön stabil pozícióba helyezte a földön fekvő csapattársát és gondoskodott arról, hogy ne nyelje le a nyelvét, ezáltal levegőt kapjon, amíg az orvosi stáb odaérkezett.Kjaer volt az, aki utasította a könnyekkel küszködő csapattársait, hogy álljanak sorfalat Eriksen körül, hogy megóvják a kamerák kereszttüzétől, miközben az orvosok percekig küzdöttek az életéért. A dán csapat pajzsként védelmezte Eriksent. A csapattársak kifelé fordultak, míg a csapatkapitány szemben állt és végignézte, ahogy az orvosok hatalmas harcot vívva visszahozzák az életbe Eriksent.

Eriksen felesége, Sabrina Kvist Jensen sírva rohant a pályára a lelátóról, amikor Kjaer és Kasper Schmeichel az útját állták, próbálták megvigasztalni és tartani benne a lelket.

Mint ismeretes, az orvosok beavatkozásának köszönhetően Eriksent stabil állapotban szállították kórházba. Ekkor a játékos már eszméleténél volt, lélegzett és beszélni is tudott orvosaival, édesapjával.

A történteket követően a mérkőzést lejátszották, ám a Milan játékosa nem tudta folytatni a játékot, a finnek gólja után nem sokkal cserét kért a szövetségi kapitánytól.

Kasper Hjulmand, Dánia szövetségi kapitánya: “Kjaer nagyon meghatódott. Eriksennel nagyon jó barátok. Simon megpróbálta folytatni a játékot, de ez lehetetlen volt. Az érzelmek felülkerekedtek rajta. Ez teljesen érthető.”

Morten Boesen csapatorvos nyilatkozott a mérkőzést követően.

“Christian összesett, így behívtak minket a pályára. Az összerogyás pillanatáról pont lemaradtam, de amikor odaértünk hozzá, láttam, nincs eszméleténél. Ekkor még lélegzett és volt pulzusa, viszont ez gyorsan megváltozott, így el kellett kezdjük az életmentő szívmasszázst. Fantasztikusan gyors segítséget kaptunk a stadion orvosától és a mentőktől, így végrehajtottuk a szükséges intézkedéseket. Visszahoztunk az életbe és mielőtt további vizsgálatokra kórházba szállították, már tudtam is vele beszélni.”

Forza Christian!

14 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

 1. Nálam kiérdemelte a Milan csapatkapitányi karszalagját is.

  Idéznék valakit az nso fórumáról: “ Inter szurkoló vagyok 32 éve. De Simon Kjaer, az A.C.Milan játékosa a legnagyobbak közé emelkedett a szememben. Respect.”

  Nagyon büszkék lehetünk Kjaerre!

 2. Én eddig is nagyon szerettem, stabil, bordzasztó okos, elegàns focit jàtszò, sztàr alüröktöl mentes ember. Respekt!!!
  Maradj még vagy 4-5 évig top szinten a Milanban!

 3. Azt, hogy remek játékos eddig is tudtuk. Most viszont emberként is megmutatta a kvalitásait. Helyén van a szíve és az esze is. Nagyon keveseknek adatik meg, hogy válsághelyzetben is ennyire higgadtan tudjanak cselekedni. Nem véletlen, hogy még az interes Barella is az elismerését fejezi ki a tegnapiak okán.
  A magam részéről csatlakozok Lansky mester véleményéhez, a csapatkapitányi karszalagot egy ilyen embernél szeretném tudni. Respect!

 4. Amióta hozzánk került, imádom a játékát, elegáns, sallangmentes. Főleg, amióta személyesen is volt szerencséje látni a San Siroban egy bajnokin. Előben még szembe tűnőbb a játékintelligenciája. S akkor is hiába játszott mellette Romagnoli, valahogy úgy tűnt, ő irányítja a védelmet.
  Fenti hozzászólókkal abszolút egyet értve megérdemli a karszalagot, azt hiszem sokkal méltóbb helyre kerülne, mint ahol az utóbbi meccseken volt….

 5. Én eddig vaciláltam, hogy Kjaer, Calabria vagy Kessie kapja a csk szalagot. Bevallom én inkább a két fiatalabb közül választottam volna, de ezek után ha nem Kjaer kapja, akkor csalódott leszek.

 6. Nálam eddig is csak Kjaer és Kessie volt alkalmas a csapatkapitányi posztra. De ezek után, szerintem egyértelmű. A vezetőség szerintem fel fogja neki ajánlani és a keretünk se fog reklamálni.
  Teljes mértékben kiérdemelte. Egy vezér, szimpatikus, intelligens, helyén van a szíve és az esze is.
  Követendő példa.

  Erikson-nak pedig mielőbbi felépülést.

 7. Idaig Theo mezt akartam venni, de ebbol Kjaer lesz 🙂 Nem is kerdes, hogy ilyen karakternek kell adni a karszalagot!

 8. Eriksen nem halhatott meg tegnap, mert Kjaer: “Szájmon mondja: Élj!”
  Gratula és köszönet neki, én is remélem, hogy a mi csapatunk karszalagját is viselheti!

 9. Ja, és Kjaer fizetése 1.2 milla! Én megdupláznám neki. Mind emberileg, mind szakmailag megérdemelné.

 10. Nagyon nagy játékos. Régen volt ilyen játékosa a Milán-nak. És ezt nem a tegnapi milyat írom. Milan szív!

 11. Én nem is igazán találok megfelelő szót minderre, ez a lélekjelenlét, ez az emberség – hatalmas tisztelet neki!! Bár sokkal több ilyen ember lenne a világon!

SZÓLJ HOZZÁ!

Please enter your comment!
Add meg a nevedet