Az AMC Networks International bejelentette, hogy megvásárolta a Serie A közvetítési jogait, így a következő szezontól nem a DIGI Sport fogja közvetíteni az olasz bajnokikat.

A Sport TV-t üzemeltető AMC Networks International – Central and Northern Europe megállapodott az UEFA-val és a Serie A-val, ennek köszönhetően jelentősen átalakul a Sport1 és a Sport2 programstruktúrája a 2021-22-es szezontól.

Visszatér ugyanis a Bajnokok Ligája és az olasz labdarúgó-bajnokság erre a két sportcsatornára. Nem lesz tehát hiány rangos futballmérkőzésekből sem hétköznap, sem hétvégén. Kedden és szerdán a Bajnokok Ligája mérkőzéseit, hétvégén pedig az olasz labdarúgó-bajnokság rangadóit követhetik a Sport1 és a Sport2 nézői.

A Serie A megszerzése érdekében a Sport TV lemondott a Bundesliga-jogokról, abban bízva, hogy a hétvégi nézettség emelkedik az új jog bevezetésével. Szombaton és vasárnap a kézilabda mellett az olasz foci lesz a kínálat legékesebb darabja, amelyet ismét országos lefedettségű csatornákon követhetnek a nézők.

Máté Pál, a Sport TV programigazgatója nyilatkozott.

“Végtelen öröm, hogy a labdarúgás csúcssorozata, a Bajnokok Ligája, amely a világon minden futballszeretőt a tévék elé ültet keddenként és szerdánként, most visszatér hozzánk. Nagyon büszkék vagyunk arra is, hogy 12 év kihagyás után a legszenvedélyesebb liga, a Serie A is visszatér a csatornáinkra.”

“Reményeink szerint az olasz bajnokság még több nézőt szögez majd a képernyők elé, mint a Bundesliga, már csak azért is, mert a Serie A az erőviszonyok jelenlegi állása szerint az egyik legizgalmasabb topbajnokság Európában.”

13 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

 1. Az utóbbi időben a legtöbb meccshez a Digi már 5 perces felvezető műsort sem csinált, minta nem akartak volna már ebbe pénzt tolni. Nekem abból a csapatból egyedül Bánki Dodi vont szimpi, ő legalább szenvedélyesen szereti a futballt.

 2. Nekem kevésbé fajsúlyos ez a hír, a Digin is kényelmesen tudtam követni a ligát ez elmúlt évtizedben, csak a rövid sportklubos időszakban maradtam hoppon, remélem nem kezelik majd mostohán ezt a jogot a Sport TV-n. Egri Viktorra kitérve szerintem nem eszik azt olyan forrón. 🙂 Farkas Norbert és Matuz Krisztián simán átigazolt a Spílerhez a La Ligáért, de (ex)digis neveket is lehetne hozni példának: Baumstark Tibor (Spíler) és Haraszti Ádám (Sport TV). Előbbi nekem a kedvencem volt a Serie A kommentátorok között.

 3. Szegény Lansky ha benéz ide… 🙁 Hát igen, sok hülyeséget mond nagy meggyőződéssel, de legalább szórakoztató, és viszonylag szókimondó is, elég kétélű fegyvere a diginek. 🙂

  • Durva dolgot mondok, engem is kifejezetten szórakoztat az Egri. Pláne ha alaposan felkészülve vezeti a meccset. Elgofultság ide vagy oda. Ami viszont kifejezetten bosszant az a langyos és/vagy felkészületlen kommentátor. A Baumstark például hiába Milan szimpatizáns, gyakran elalszom a hangjától és a száraz langyos stílusától.

 4. Ó én nagyon örülök,végre ujra Sport tv-Seria A,régi szép idők🤣🤣🤣Várhidi boborján,Tibi bátyánk Kaszinós nem tudom van e még sajna Puhl Sanyi bátyánk már nem él(nyugodjék békében),de ez nagyon komoly brigád volt.Bundás ligát nagyon keveset néztem szóval már velem 1el nagyobb lesz a nézetség🤣.Váratlan,jó hír ez nekem.Hajrá!

 5. Furcsa lesz, néhány évente – úgy tűnik – vándorol a Serie A.

  Ott a Premier League-et és a Serie A-t néztem, illetve néha a háttérműsorokat, felvezetőket, a többit nem. Sallói kiválóan tudja el(ő)adni a semmit, Bánki meg az a “szakértő”, akitől egy kocsmában elájulnak, hogy mennyire ért a futballhoz. Egy egyszerű lélek, esze nincs sok, megtanulta a sablonszöveget, ez úgy fest, elegendő is ahhoz, hogy kommunikációs igazgatóként alkalmazzák… És láthatóan úgy viselkedik a tévében egy-egy megállapítása után, mintha Michels vagy Sacchi tőle vett volna taktikai leckéket.

  A Serie A kapcsán Benito képviseli a tárgyi tudást, a történelmet, a szurkolói véleményt. Esetében nem tűnik úgy – ebben ügyes -, hogy Juve-drukker, jó meglátásai vannak. Kár, hogy eddig egyetlen egy kérdésre sem tudott egyenesen, azaz úgy válaszolni, hogy igen vagy nem. De az a kategória, akivel jól el lehetne dumálni meccsekről. Szeiler úgy tudom, Milan-drukker, ettől még nem fogok sírni, hogy nem ő kommentál. Juhár Tomi meg valamiféle modern kori Cicerónak képzelte magát mindig is, mert nem tudott leszokni arról a rögeszméjéről, hogy olyan körmondatokba menjen bele, amikből Torgyán, Geszti és Fábry együtt sem tudott volna kijönni. Egyeztetési hibák tömkelege, befejezetlen, értelmetlen mondatok, kifejezések helytelen használata… Tragikus volt hallgatni, hogy ez az ember elvileg magyar lenne, de átlagban 10-ből 1 mondata volt rendben. Ez az ember egyszerűen nem tud normálisan fogalmazni. El sem merem képzelni, hogy kik voltak azok, akik mellette még alternatív megoldásként felmerültek… Nyilván nem egyszerű a magyar futballból kommunikálni jól tudó szakértőket hozni, de az, hogy szakértőként sem egy nagy szám az illető ÉS még beszélni is nagyjából alapfokon tud, na, az már sok.

  A Sport TV kommentátori-szakértői felhozatala sem egy álomcsapat. Sokan odáig vannak azért, ahogyan Méhes Gábor kommentál. Amit mond, azzal nem nagyon szokott baj lenni, de az éles hangjával az az artikulátlan üvöltése valami botrány. Farago Ricsi ezt tenorban nyomta az NFL-meccseken, de azt valahogy sikerült megszokni. Méhest nem. A “szakértők” közül Nyilasival kapcsolatban már sokszor leírtam a véleményemet. Róla csak annyit, hogy amikor Nyilasi 50. születésnapján megkérdezték Puhl Sándort, ő Nyilasi szakkommentátorkodásával kapcsolatban csak annyit mondott, hogy megvan róla a véleménye, de arról a születésnapja miatt inkább nem beszélne… Várhidi Pétert először is elküldeném egy fodrászhoz… Csodálkozom, hogy amikor bemegy valaki a tévébe, előtte nem próbál meg valahogyan kinézni. Nyilasin legalább lehet látni, hogy ápolt, megborotválkozott. Várhidi ezzel szemben kócos, a haja zsíros, úgy néz ki, mint aki 2 perce kelt fel. Ő már annyi olasz meccset látott és kommentált, hogy szerintem elhitte magáról, hogy ő akkor egy szintre került az olasz futball legnagyobb taktikusaival. Időnként persze vannak érdekes meglátásai, de azért nem olyanok, amiktől hanyatt vágódok. Takács Rita: szegény teljesen jellegtelen, kisugárzása nincs, olyan közepes képességű.

  Kellemes tévézést kívánok mindenkinek!

SZÓLJ HOZZÁ!

Please enter your comment!
Add meg a nevedet