A Milan magabiztos 2-0-s győzelmet aratott a Benevento ellen a 34. fordulóban és ezzel a győzelemmel a csapat tartja a lépést a közvetlen riválisokkal a BL-helyekért folyó versenyben. Stefano Pioli nyilatkozott a mérkőzést követően.

“Úgy gondolom, hogy a mentalitást tekintve a csapat remekül állt hozzá a mérkőzéshez. Reagálni akartunk és bebizonyítani, hogy nem az a csapat vagyunk, amely az elmúlt két meccsen vereséget szenvedett. Pozitívan reagáltunk és jól játszottunk. Egy fontos és mentálisan megterhelő mérkőzést nyertünk meg. A két vereség miatt elvesztettük a pozíciónkat a tabellán és ezzel együtt némi önbizalmat is, de ez normális. Ilyen mindenkivel megtörténhet, de ránk nagyobb hatással van a csapat fiatal életkora miatt. Meg kell tanulnunk alkalmazkodni és túljutni ezeken a nehéz pillanatokon. Magabiztosan állítom, hogy ezek a nehézségek, amikkel most szembe kerülünk segíteni fognak nekünk a fejlődésben.” – mondta Pioli.

“A mérkőzés minden pozitív aspektusát meg kell ragadnunk, energiát kell nyernünk minden egyes szituációból, legyen az akár egyéni impulzus, akár az egész csapat számára motiváló tényező. Egyesek lehet boldogabbak, míg mások egy kicsit csalódottak vagy dühösek, de minden egyes érzelmet energiává kell alakítanunk. Csak és kizárólag az számít, hogy május 23-án hol állunk a tabellán. Itt akartunk lenni és küzdeni a Bajnokok Ligájáért, ebben reménykedtünk. Most itt vagyunk és koncentráltan, határozottan kell tovább küzdenünk. Fel kell készülnünk a következő mérkőzésre. Ez egy nagyon ösztönző összecsapás lesz a Juventus ellen és fontos a helyezésünk szempontjából. A Benevento elleni győzelem segít minket a lehető legjobb módon felkészülni a következő mérkőzésre.”“Nem voltunk túl agresszívak és nem volt magas presszingünk, de szervezettek voltunk a pályán. Néhány alkalommal az emberfogásban sem voltunk olyan óvatosak, mint amennyire kellett volna. Sokkal pontosabbnak és szilárdabbnak kell lennünk.”

“A csapat minőségi játékot játszott, 11 gólhelyzetet alakított ki, amelyek jól felépítettek voltak és jók voltak a mozgások. Mindig azt mondtuk, hogy fontos a helyzetkialakítás, de most nem csak kialakítani kellett őket, hanem gólra váltani is. Nem lesz könnyű ugyanennyi helyzetet létrehozni a következő mérkőzésen, ezért ott sokkal pontosabbnak és határozottabbnak kell lennünk a kapu előtt. Ami azt illeti: bizonyos helyzetekből kevesebb gólt kell kapnunk, ez teljes mértékben igaz. A következő mérkőzésre javítanunk kell a teljesítményünkön. Biztos vagyok benne, hogy megvan a kvalitás bennünk, hogy még jobban teljesítsünk, mint ezen az estén.”

“Donnarumma? Ő a Milan kapusa. Nagy profizmussal rendelkezik és maximálisan kiveszi a részét a munkából. Nyugodt, derűs és koncentrált, mint ahogy a többiek is.”

SZÓLJ HOZZÁ!

Please enter your comment!
Add meg a nevedet