Eddig még nem született megállapodás Giacomo Bonaventura szerződésének meghosszabbítása ügyében, miközben a Roma készen áll lecsapni a játékosra.

2020 nyarán 3 játékosnak jár le a szerződése, Jack mellett Lucas Bigliának és Fabio Borininek.

Néhány héttel ezelőtt már volt kapcsolat Mino Raiola és a klub vezetősége között, de úgy tűnik, hogy jelenleg állnak a tárgyalások. Bonaventura több mint 11 hónapot hagyott ki súlyos térdsérülés miatt és sokáig kérdés volt, hogy milyen állapotban lesz a hosszú kényszerpihenő után. Jack a komplikációk elkerülése érdekében nyár óta fokozatos terhelést kapott és az elmúlt hetekben már folyamatosan játszott.

A 30 éves középpályás az előző három meccsen kezdőként kapott lehetőséget és a nagyszerű teljesítménye mellett két gólt szerzett. A RAI Sport és a Corriere dello Sport szerint a Roma szorosan figyelemmel kíséri a fejleményeket és készen áll lecsapni, hogy jövő nyáron ingyen szerezze meg Bonaventurát.

A La Gazzetta dello Sport szerint Bonaventura jó formája által Raiola kedvező pozícióban tárgyalhat és az ügynök szeretné még az év végéig tető alá hozni a 2022-ig történő szerződéshosszabbítást, azonban a Milan vezetősége időt kér. Bonaventura teste jól reagált, de felmerül a kérdés, hogy hosszabb távon a műtött térde bírni fogja-e a terhelést és képes lesz-e fenntartani ezt a szintet a teljesítményében. Ennek megfelelően a klub szeretne tavasszal visszatérni az új szerződésre.

A lap megjegyzi, hogy Raiola taktikázik és javasolta Bonaventura szerződtetését a Romának illetve a Napolinak arra az esetre, ha nem sikerül megállapodni a Milannal.

10 hozzászólás a bejegyzéshez

 1. Mindamellett, hogy az elmúlt meccseken gyakorlatilag a különbséget jelentette, és azonnal hosszabbítani kellene vele, semmiképpen nem kellene egy riválist sem erősíteni…
  A sérült térd miatti kivárás szerintem nem jó indok a szerződés hosszabbítás halasztására.

 2. Az elmúlt kb. 1 évben ezzel a cikkel együtt fél tucat hír volt a témában ezen az oldalon.
  https://www.acmilan.hu/2018/10/17/a-milan-meghosszabbitana-bonaventura-szerzodeset/
  https://www.acmilan.hu/2019/02/20/a-klub-meghosszabbitana-bonaventura-szerzodeset/
  https://www.acmilan.hu/2019/07/18/a-klub-uj-szerzodest-kinal-bonaventuranak/
  https://www.acmilan.hu/2019/09/04/bonaventura-rovidesen-uj-szerzodest-kaphat/
  https://www.acmilan.hu/2019/11/21/a-klub-hosszabbitani-akar-bonaventuraval/

  Azt a szerződést, ami 2020 nyaráig lesz hatályban, 2017 elején hozták össze a felek. Bonaventura 2017 tavaszát, majd a 2018/2019-es szezon 80%-át kihagyta, a Milan nyilván ezért (volt) óvatos. Eléggé bonyolult a helyzet, mert Bonaventura most éppen egészséges, és fontos gólokat szerez, adná magát egy hosszabbítás. Ugyanakkor 30 éves, a sérülései kockázatokat rejtenek, ráadásul fél év múlva ingyen távozhat.

  A jelen helyzetben egyáltalán nem csodálom, hogy a Milan vezetőségének fogalma sincs, mit tegyen. Hosszabbítani kockázatos, magasabb fizetést adni neki luxus (pedig a hosszabbítással nyilván az is járna). Eladni el lehetne, de ki lenne az, aki télen megvenné, ha tudja, hogy fél év múlva ingyen is megszerezheti?!

  2018 nyarán lehetett volna vele hosszabbítani, az azóta eltelt másfél évben viszont fura lett volna elővenni a témát. Nem hiszem azonban, hogy Bonaventura a bizalom jeleként értékelné, hogy a Milan jegelte a hosszabbítási ügyét. Három hét múlva mindenesetre szabadon tárgyalhat bárkivel, és most már ő van jobb alkupozícióban. Pláne, hogy a BL-hez közelebb lévő Roma is bejelentkezett érte (már nem először).

  Korábban, egy másik cikknél írtam, hogy nem hosszabbítanék Bonaventurával. Legalábbis most nem. (Bár lehet, hogy erre Ibrahimovic szerződtetése miatt szükség lesz.) Ha ingyen távozna nyáron, lehetne mondani, hogy ezt is sikerült elszúrnia a Milannak, pedig ezért most nem igazán okolható a vezetőség. Ha hosszabbítottam volna vele, akkor azt jóval korábban, azaz másfél éve tettem volna. Csak azért, mert most rúgott 2 gólt, semmiképpen sem kezdeném megfogalmazni az új szerződését. Vállalva a kockázatot, hogy nyáron valaki lecsap rá, megvárnám a tavaszt, hogy miként teljesít, mert lehet egy újabb sérülés, lehet egy gyenge teljesítmény stb. Főleg annak fényében várnék, hogy mióta Bonaventura a Milannál van, valamelyik félidénye (tehát vagy az őszi vagy a tavaszi) általában sokkal jobban sikerült, mint a másik, azaz egy teljes szezont hasonló színvonalon nem tudott végigfocizni. Tavasszal sok kérdésre választ kaphatunk: ha odaérünk valamelyik “európai” helyre a tabellán, akkor a következő szezonban szükség lehet Bonaventurára. Ha viszont nem sikerül, akkor felesleges lenne megtartani. De az is lehet, hogy ha bejut a Milan a BL-be, akkor a vezetőség már jóval nagyobb nevekben fog gondolkodni, olyanokban, akik magasabb szintet képviselnek, mint Bonaventura…

  Az tuti, hogy Raiola meg fogja versenyeztetni a klubokat.

 3. Elliot és Gazidis rühelli a 30 plusszos veteránokat (éhbérért talán megtartanák). Galliani már rég hosszabbított volna vele +5 évre dupla fizuval. Kérdés melyik logika szolgálja jobban a klub érdekeit*?
  Nagy kincs a mai fociban a profi vezetőség!

  (*megfejtés: egyik sem!)

 4. Szerintem jól kezeli a vezetőség az ügyet. Nem igazán lehet tudni hogy képes lesz-e tartósan hozni ezt a játékot, azért tegyük a szívünkre a kezünket, Jack nem az a beton játékos, elég sérülékeny volt eddig is. Térdműtéte volt, egy évet kihagyott… Két-három jó meccs alapján még nem szabad egyből új szerződést letenni elé. Aki szerint ostoba vagy kudarc a vezetőség annak kíváncsi lennék a véleményére hogy mint mondana, ha neadjisten esetleg Jack térde ismét szétmenne és újabb egy év mínusz, miközben már aláírt egy hosszú távú szerződést.

  Ha nem lesz gond, akkor majd tavasszal alá írhat új szerződést, de annak nincs értelme hogy tovább növeljük az orvosi szoba látogatottságát.

  Még jó hogy Raiola siet, mert a játékos formája miatt piszok kedvező helyzetben van és ki tudja meddig.

  Ettől függetlenül én azt mondom hogy hosszabbítani kell vele, legkésőbb tavasszal.

 5. Nem kell kapkodni. Azért egy klubváltás sem olyan egyszerű a játékos számára. Itt megvan a helye, ha egészséges, akkor játszik. Ki tudja, mi vár rá máshol, lehet, hogy egészségesen is padozna. Szóval neki is van kockázat az eligazolásban, ezt ő is tudja. Jó lesz az a hosszabbítás tavasszal is.

 6. Hosszabbítanék vele, aztán az edző dolga, hogy rotációban játszassa.

  Szerintem hasznosabb mint Biglia vagy Kessie. Biglia ezt a fél évet kihúzza aztán úgyis megy, a kutyaütő Kessiének meg jó példa lehet, hogy a futkározással nincs minden megoldva, néha a kaput is el kellene találni. Lásd Jack góljai…