Előrehaladott stádiumban járnak a tárgyalások és minden jel arra utal, hogy Zlatan Ibrahimovic hét és fél év után hamarosan ismét Rossoneri mezt fog viselni.

Hétfőn a Bologna sportigazgatója, Walter Sabatini bejelentette, hogy Ibrahimovic nem fog csatlakozni hozzájuk, mivel más választás mellett döntött. Az igazgató kiemelte, hogy ennek szakmai okai vannak, nem pedig pénzügyi. Ez alapján a Bologna kihúzható a listáról, így az olasz sajtó szerint a Milan és a Napoli közül fog kikerülni Ibra klubja.

A Corriere della Sera mai száma szerint előrehaladott stádiumban járnak a tárgyalások Ibrahimovic és a Milan között, de még nem született meg a teljes körű megegyezés. Ennek ellenére az összes jel azt sugallja, hogy Zlatan újra a Milanban fog játszani.

A lap szerint Ibrahimovic egy lépésre van a piros-feketéktől és akár órák kérdése, hogy bejelentést tegyen a jövőjét illetően. Az egyetlen kérdőjel a szerződés hossza. A 38 éves klasszis garantált 18 hónapos szerződést kér, míg a Milan első körben 6 hónapra írna alá vele és az automatikus hosszabbítás függne a bajnokságban elért teljesítménytől, adott esetben akár a Bajnokok Ligája-indulás esetleges kiharcolásától.

A Gazzetta dello Sport a címlapján hozta le, hogy Ibra a Milan mellett döntött és nagyon közel a megállapodás. A feleknek már csak abban kell megegyezniük, hogy 6 vagy 18 hónap lesz a kontraktus hossza. A Gazzetta szerint Ibra a közeli barátainak azt mondta, hogy vissza fog térni Milánóba, méghozzá családi okokból is.

Időközben a BWIN fogadóiroda felfüggesztette a fogadást Ibrahimovic következő klubjáról. A lezárás előtt a Milanra volt a legalacsonyabb az odds (1,27), majd következett a Bologna (2,75), a Napoli (10) és az Inter (15).

26 hozzászólás a bejegyzéshez

 1. Jó, ha valaki azt hitte a Bologna-nak volt valaha is esélye leigazolni, akkor az teljesen más világban él.
  Mihajlovic csak egy edző. A pénzt nem ő adja.
  Az ELLIOT se tud nagyon mélyen a zsebébe nyúlni, pedig ott lenne pénz bőven, már pedig az ELLIOT és a Bologna tulajdonosa között óriási a különbség.

  Rengeteg pletykát olvashattunk eddig erről a transzferről. Egyikük épp arról szólt, hogy Ibra (Raiola) csak hat hónapos szerződést akar aláírni és ő akarja eldönteni, hogy hosszabbít-e egy évvel.
  Ez a mai cikk pedig épp az ellenkezőjéről szól.

  Nem tudjuk mi van a háttérben. A mindenféle újságírók és tuti biztos források jól összekuszálták a dolgokat. Még az Arsenal-t is összeboronálták vele….

 2. Valószínű egyedül vagyok a véleményemmel, de nekem már rohadtul unalmas ez az Ibrás szappanopera..
  A csapból is ez folyik, naponta jönnek a hírek, pletykák, de igazából nem történik semmi..
  Correa 2.0
  Másik dolog, hogy szerintem egyébként sem megoldás Ibra leigazolása.. Sokszor leírtam már.. Nekem mai napig egyik kedvenc játékosom, hatalmas figura, hatalmas nyilatkozatokkal, az én szememben Ő egy Zseni..
  De!!!
  Rövidtávú megoldás, h egyáltalán megoldás.. Biztos sokan ismerik a nyár esetét a fecskével..
  Tegyük fel adnak neki 1-1,5 éves szerződést.. A BL indulás sem vele sem nélküle nem lesz meg, ahhoz már túl messze vagyunk a riválisoktól.. És az önmagában kevés, hogy mi hozzuk a pontokat a többieknek szép számmal kell hullajtani a pontokat..
  Másik kérdés, mi lesz Ibra után??? Kezdődik megint a siránkozás? Visszasírunk egy másik ex-játékost? Bár már nem nagyon van kit visszasírni..

  • Márpedig december 16-ig ez lesz (állítólag a 120. születésnapon akarják bejelenteni Ibra szerződtetését). Nyilvánvalóan rövid távú megoldási terv a szerződtetése, nem véletlen, hogy 18 hónapnál tovább senki sem tekint

   Azt nem merik kimondani, hogy Ibrára nem is feltétlenül a játéka miatt van vagy lenne szükség, hanem azért, mert a pályán egyszerűen nincs egyetlen egyéniség sem. Márpedig mindegyik csapatnak szüksége van egy ilyen figurára, egy vezérre.

   Azt, hogy nem lesz BL-indulás, csak az mondatja veled, hogy nem szeretnéd, ha a jóslatod bekövetkezne. Mert akkor a fórumról többen mennének megnézni az előadásodat… 😀

   A negyedik helyen álló csapatok 29 ponttal állnak, azaz 16 pontot veszítettek 45-ből. Igenis ledolgozható ez a 9 pontos hátrány, bár egyértelmű, hogy innen hatalmas feltámadásra lenne szükségünk. De azt mondom, Ibrahimoviccsal még ez is meglehet. Egyetlen embert tartanék (tartottam volna) nála is megfelelőbbnek arra, hogy BL-helyre vezesse ezt a mostani Milant. Csak ő sajnos már a Tottenham vezetőedzője.

   Hogy mi lesz Ibra után? Abban reménykedünk, hogy BL-indulás és ezzel pénz igazolásokra és egy edzőre, aki eddig nem tévén nézte az európai kupaküzdelmeket…

    • Én nagyon jó ötletnek tartom Ibra leigazolását. Csak egy bajom van vele, hogy már tavaly télen el kellett volna hozni és most már teljesen másról beszélgetnénk. Csakhát ugye Gazidis+Elliot nem engedte leigazolni a Leonardo/Maldini párosnak. Most meg már muszáj, mert meg kell menteni a szezont, amire végre rájöttek, hogy nem érhetnek el semmi csupa fiatal tehetséggel, vagy érettebb közép-kategóriás játékosokkal.

     Ibra egy vezért, mindemellett egyetlen csapat se fürdött még be a leigazolásával. Svéd, Holland, Olasz, Spanyol, Francia, Angol, USA. Mindenhol gólokkal és gólpasszokkal, nem is akármennyivel fizette vissza az érte kifizetett milliókat.

     A keretünk messze nem a legjobb, így Ibra-val a csapatban se várjunk csodákat. Garancia viszont, hogy a kötelező kis csapatok elleni meccseket sorban hozzuk majd 3 ponttal. És ez itt nagyon fontos, mert eddig ezek se mentek.
     Hogy beérnénk BL indulást érő helyre, kötve hiszem. Az jelenleg csoda lenne. Szerintem az 5-6. hely, amit ebben a szezonban elérhetünk. Persze az se lesz kis mutatvány.

     Ha még ebben a szezonban BL-t szeretnénk, akkor Ibra mellé még kell 1-2 klasszis.

  • Jani! Én mondjuk az Atalanta példája után én nem mernék ilyen bátor kijelentéseket tenni. 😀 😀 😀 A mai futballban semmi sem lehetetlen. Abban maximálisan egyet értek hogy egy fecske nem csinál nyarat, csak az a helyzet, hogy az a “fecske” egy sas.

   Én őszintén remélem, hogy jönni fog Ibra h már csak azért is megmutassa a kételkedőknek hogy 38 évesen is mire képes.

 3. Na tessék, ezért nincs még bejelentés, megegyezés.
  A MILAN ajánlata 3 millió 6 hónapra és további 6 millió 1 évre, ha a MILAN bejut a BL-be… 😀
  Ibra (raiola) pedig másfél éves (fix) szerződést akar és 10 milliót kér 1 évre, ami a másfél éves szerződéssel 15 millió.
  Ergo szinte semmiben se egyeztek még meg.
  6 millió és 1 éves szerződés a két fél igényei közötti különbség.

 4. A legnagyobb probléma az, ahogy már mások is írták, hogy a vezetőség nem meri lenyilatkozni, hogy nincs egy értelmes minőségi, mérkőzést eldönteni tudó játékosa a gárdának! Ibra már pedig ezt a szerepet töltené be és akkor még ők alkudoznak neki. Össze kellene tenni a kezüket ha egyáltalán szóba áll velünk amiért megvált tőle a klub és mégis ide jön! A bérét neki pedig igenis meg kell adni, mert ő nem nyaralni fog idejönni hanem küzdeni! Bigliák, Borinit sz.rt se csinálnak nem beszélve Suso félékről akik meg meg fizu emelést várnak! Nekik a szar formájukra tudnak 4-5 éven át összesen nettó 15-20 millió eurókat fizetni Ibrával meg szenvednek 1,5 évre ennyiért!

  A mez eladásából több haszna lenne a klubnak mint az említett játékosok fizetései!

 5. Annyi….. de annyi pénzt elszórtak már (meg még fognak is) fölöslegesen semmit mondó és besült tehetséges játékosokra.

  Ibrahimovic igaz 38 éves, néha már le is sérül. De csak néha!! Más 1 évig volt összesen a toppon és 30+ milliókat adnak érte egyből (lásd Piatek) Ibra 7,5 év után még mindig!

  Kockázatos? Mégis mi történhet rosszabb esetben? Csak 10 gólt lő a szezon végéig a 20 helyett? Fasza…. Leao vagy Piatek biztos többet lőne?

  Szóval jelen helyzetünkben Ibrahimovic a bérigényével meg a 18 hónapos szerződésével nem hinném, hogy bármilyen kockázatot jelentene.

  Gyerünk Ibra!!!

   • Ahogy mondod ingyen jön, és ha egy kicsit is komolyan bele nézünk a Juve térfelére, látható, hogy kik érkeztek hozzájuk ingyen és mi lett belőle. Szerintem lehene követni ezt a pédát nyugodtan! A fizetést meg kell adni és ebbe az FFP se szól bele, mert nem vett hatalmas összegért a klub senkit!