Hivatalos közleményben üzent a klub vezetőségének a Milan szervezett szurkolói csoportja, a Curva Sud Milano.

A szurkolók csalódottságukat fejezték ki a kialakult helyzetet illetően. A Milan hét forduló után a 13. helyen áll 3 győzelemmel és 4 vereséggel. A gyenge szezonrajt után a klub úgy döntött, hogy meneszti Marco Giampaolót a vezetőedzői posztról – a bejelentés már meg is történt. Sajtóhírek szerint Stefano Pioli lesz az utódja.

A Curva Sud Milano közleménye következik:

“Lejárt az idő.. Bizonyítsatok! Ezt a transzparenst feszítettük ki a vendégszektorban a Genoa elleni meccsen. A Milan szurkolókat kimerítette az aktuális vezetőség folyamatos ostobasága. Bármikor, amikor azt gondoljuk, hogy ennél már nincs lejjebb, a helyzet még rosszabbá válik.” – olvasható a közlemény a Curva Sud honlapján.

“Támogattuk a klub új projektjét egy olyan csapat építéséről, amely fiatal játékosokból áll. Vonakodva elfogadtuk azt a tényt, hogy nem érkeznek top játékosok, legalábbis pillanatnyilag. Tanúi lehettünk Giampaolo sikertelen irányításának, aki a jelenlegi vezetőség határozott választása alapján érkezett és a klub csupán három hónap munka után most mindent eldobott – mindezt helyesen.”

“Láttuk a nyári átigazolási piacot, amelyet sok homályos cél jellemzett és végül olyan más játékosok kerültek előtérbe, akiket soha nem említettek az új Milan projektben. Ma mindezek után egy edzőváltással szembesülünk, egy újabb edzőváltással az elmúlt éveket tekintve.”

“Nem akarunk véleményt mondani a kiválasztott új vezetőedző szakmai adottságairól, ez úgyis a pályán fog megmutatkozni. Az zavar minket, hogy a klub egy másik edző kinevezésén dolgozott, miközben be sem jelentették a régi menedzser távozását. Újra visszatértek egy másik névre és ebben az összes gyengeségük megmutatkozott. Ismételten nem sikerült megszerezni azt a személyt, akit igazán akartak.”

“Bizonyítás. Ennek a szónak a jelentése: megmutatni, hogy méltó vagy a Milanunk történetéhez. A pályán, a cserepadon és még a Casa Milan irodáiban is.”

“A Rossoneri szurkolók már belefáradtak abba, hogy újra felültessék őket. Nem ezt érdemeljük és soha többé nem fogadunk el ilyen méltánytalan produkciót.”

A Fiorentina elleni bajnoki meccsen betelt a pohár a Curva Sudnál is. A drukkerek 3-0-s hátránynál a mérkőzés vége előtt elhagyták a szektorukat a San Siróban és azt skandálták, hogy “Ez a klub nem érdemel meg minket!”.

7 hozzászólás a bejegyzéshez

  1. Végre megfogalmazták, amit gondolunk.

    Na ugye, hogy nem lehet a noteszben szereplő sokadik nevekkel, vagy légből kapott igazolásokkal eredményt elérni! Ez a Pioli is egy a sok dilettáns improvizáció közül. Maradjunk annyiban, hogy Maldini és Boban nagyon nem Galliani, aki sokszor zseniális ösztönnel improvizált! Nekik a képességeiknek megfelelően egy nagyon precíz írásos tervet kellene kidolgozniuk, nevekkel, költségekkel együtt és azt végrehajtani, nem ilyen bolond módra egy este alatt leprofilozni valakit és kinevezni…röhej a köbön!

  2. Sok minden mellett nem értem, hogy ha Gazidis az Elliot embere és nem ért egyet Pioli kinevezésével akkor mégis hogy lehet h. erre felé megyünk. Maldini átvette a hatalmat a vezetésben? Anno örültem h. visszatér, de ne már egy nullkilométeres manager hozza meg a legfontosabb döntéseket.

  3. Tökéletesen megfogalmazták minden bánatunkat az ultrák. Jelenleg ők tesznek legtöbbet a klubbért.

    Véleményem szerint Maldiniék ebbe bele fognak bukni. De amilyen amatőr módon vezetik a klubbot nem is csoda. Különösen annak tükrében csúnya, hogy az EL-ről önként lemondtunk, hogy ne vonatkozzon ránk az FFP.

    Most hol vannaK a büszke, mosolygós, beállított Boban+Maldini portréfotók?!